به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا قلندر شریف در دیدار با مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی اظهار داشت: شهرداری مشهد همواره در کنار سازمان بهزیستی بوده و هزینه در حوزه افراد دارای معلولیت را نهتنها هزینه، بلکه نوعی سرمایهگذاری برای کل جامعه میداند.
وی افزود: مدیریت شهری تمام توان و بضاعت خود را برای تسهیل شرایط زندگی این افراد بهکار گرفته است، تخصیص ردیف بودجه برای ورزش، برگزاری جشنهای ویژه، ارائه مشاوره و همچنین جمعآوری کودکان کار، متکدیان و معتادان متجاهر از جمله اقدامات شاخص شهرداری در این زمینه بوده است.
شهردار مشهدمقدس ادامه داد: حمایت از مراکز نگهداری این افراد با همکاری ادارهکل بهزیستی انجام شده و اطلاعرسانی به مردم درباره مسائل مرتبط با آنان از طریق فضاهای تبلیغاتی شهری نیز مورد توجه قرار گرفته است.
قلندرشریف گفت: روزانه حدود ۶۰ میلیارد تومان صرف نگهداری شهر مشهد میشود، اما با وجود این حجم هزینه، در پروژههای عمرانی شهری، موضوع توانمندسازی فضای شهری برای تردد افراد دارای معلولیت همواره مورد توجه قرار دارد.
وی افزود: تمامی پروژههای شهری باید الزامات مناسبسازی برای افراد دارای معلولیت را رعایت کند و در این زمینه نهادهایی مانند سازمان نظام مهندسی موظف به نظارت هستند.
شهردار مشهدمقدس در پایان گفت: از فعالیتهای ورزشی برای این افراد حمایت میکنیم و آمادگی داریم با همکاری ادارهکل بهزیستی، مجموعهای به نام «توانشهر» برای ارائه خدمات ویژه به معلولان و خانوادههای آنان راهاندازی کنیم.
مهدی برجی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی نیز در این دیدار با بیان اینکه در حال حاضر با فرهنگسازی انجام شده، توانمندسازی افراد دارای معلولیت در دستور کار بهزیستی قرار گرفته است، گفت: تلاش ما این است که افراد دارای معلولیت مانند سایر شهروندان، بتوانند زندگی عادی و با کیفیتی داشته باشند.
وی افزود: بیش از ۳۰ هزار معلول جسمی و حرکتی در مشهد وجود دارد، متأسفانه علیرغم وجود افراد توانمند در این قشر، بسیاری از آنان برای استفاده از امکانات شهری با محدودیتهای جدی مواجه هستند که این مسئله ضرورت مناسبسازی محیط شهری را دوچندان میکند.
برجی خاطرنشان کرد: در موضوع جمعآوری کودکان کار و معتادان متجاهر، همکاری خوبی با شهرداری شکل گرفته و این افراد پس از جمعآوری، به مراکز نگهداری و توانمندسازی منتقل میشوند.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: یکی از چالشهای اساسی ما در مشهد، تأمین هزینه نگهداری معتادان است که بدون همراهی و مشارکت نهادهایی، چون شهرداری، ساماندهی مؤثر این افراد ممکن نخواهد بود.
وی افزود: نیاز مشهد به فضاهای اختصاصی برای توانمندسازی افراد دارای معلولیت است، این کمبود در شهر مشهد محسوس بوده و باید با کمک شهرداری، زمینه بروز و شکوفایی استعدادهای ورزشی و هنری این قشر فراهم شود.
برجی تصریح کرد: شهرداری مناسب سازی خوبی در مشهد داشته و پیگیری برای ساخت توان شهر در این کلانشهر نیز در حال پیگیری است.