دستورالعمل اسقاط وسایل نقلیه فرسوده منتشر شد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + جزئیات سهام‌داران، سردرگم در میان ریسک‌ها | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تحویل واحدهای مسکونی به خانواده‌های جان‌باختگان حادثه معدن طبس، طی ۲ روز آینده کاهش ۵۳ هزار تومانی قیمت طلا در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) عزل مدیران ارشد مبارزه با پولشویی سه بانک کشور قیمت امروز خودرو‌های خارجی کارکرده در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | ماکسیما یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۶ را ۲۹۵ میلیون تومان در مشهد بخرید نگرانی صاحبان صنایع مشهد از قطعی گاز | آوار سرما روی خط تولید عقب‌نشینی قیمت‌ها در بازار دلار و طلا | قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تشکیل ۸۳۰ فقره پرونده قاچاق در شش‌ماهه نخست ۱۴۰۳ در اداره کل اموال تملیکی خراسان رضوی بررسی قیمت امروز تلفن‌های همراه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) کف و سقف قیمت نان سنگک در تهران مشخص شد هزینه ساخت نهضت ملی مسکن به متری ۱۸ میلیون تومان رسید عرضه ربع‌سکه ۱۴۰۳ در حراج شنبه آینده (۱۹ آبان ۱۴۰۳) | سکه۱۴۰۴ در راه است با افزایش تعرفه رجیستری آیفون، واردات گوشی مسافری به‌صرفه است؟ قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) | گوجه فرنگی را چند بخریم؟ چرا آمار بازار مسکن دیگر اعلام نشد؟ | بی‌اطلاعی مردم از آمار، به ضرر بازار مسکن ارزش سهام عدالت چقدر است؟ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی بورس امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) جلسه هیأت عالی واگذاری به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد نرخنامه جدید نان حجیم و نیمه حجیم در مشهد اعلام شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نتیجه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر بازار نفت خواهد گذاشت؟ صف متقاضیان مسکن ملی به حدود یک میلیون نفر رسیده است آغاز نظارت و شناسایی واحد‌هایی که در فضای باز از گرماتاب‌ها استفاده می‌کنند | قطع گاز واحدهای صنفی متخلف قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آریزو ۸ دو میلیارد و ۳۵۳ میلیون تومان موج جدید ترس سهام‌داران برای سرمایه‌گذاری در بورس به راه افتاد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ آبان ۱۴۰۳) عرضه سکه ۱۴۰۳ و تخلیه حباب سکه‌های ۸۶ کدام خودرو‌های داخلی را با کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان می‌توان خرید؟ (۱۴ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

کدام مستاجران مشمول دریافت وام ودیعه مسکن هستند؟

  • کد خبر: ۳۴۴۶۹
  • ۲۵ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۱
کدام مستاجران مشمول دریافت وام ودیعه مسکن هستند؟
موضوع داغ این روزها پرداخت وام ودیعه مسکن به مستاجران است و این سوال بین مستاجران مطرح است که گیرنده این وام مستاجر است یا مالک و اصلا کدام مستاجران مشمول دریافت هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، این روزها بازار مسکن به ویژه بازار اجاره دچار التهاب و هیجان بیش از حد شده به طوری که به گفته بسیاری از مستاجران این بازار همانند بازار خرید و فروش هر روز شاهد افزایش و رشد قیمت شده و این خود زمینه ساز ایجاد نگرانی برای بسیاری از مردم به ویژه مستاجران شده است.

 
از سوی دیگر ارائه ایده های مختلفی که برای کنترل این بازار داده شده باعث شده که مالکان از این وعده و وعیدها سوء استفاده کنند و این خود باعث افزایش بیش از حد نرخ‌های اجاره شود.


هم اکنون در بسیاری از شهرها و مناطق تهران هنوز مالکان و یا مشاوران املاک موارد مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا را رعایت نمی کنند که این اقدام زمینه ساز ایجاد مشکلات بسیار زیادی شده است.
 

گفتنی است در چند ماه گذشته همزمان با افزایش چشمگیر قیمت های اجاره و اعتراض بسیاری از مستاجران و متقاضیان مسکن، ستاد ملی مبارزه با کرونا تصمیماتی برای کنترل التهاب و کاهش قیمت و جلوگیری از افزایش چشمگیر اجاره گرفت.

 

مصوبات بازار اجاره اجرایی نمی شود!

یکی از این مصوبات تعیین سقف قیمتی برای افزایش اجاره بود به طوری که برای شهر تهران تا ۲۵ درصد برای سایر شهرها تا ۲۰ درصد و برای شهرهای کوچک ۱۵ درصد بود البته این مصوبه باعث شد که بسیاری از مالکان سوء استفاده کنند چرا که پیش از این مصوبه قیمتهای اجاره را ۱۰ درصد افزایش داده بودند و پس از این مصوبه نرخ های اجاره را به بیش از ۲۵ درصد افزایش دادند، البته این جلسه مصوبات دیگری هم برای بازار اجاره داشت به طوری که باید تمامی قراردادهای مربوط به اجاره دارای کد رهگیری باشد و مالکان حق بیرون کردن مستاجران را ندارند و این مصوبه تا ۳ ماه پس از تعیین اعلام وضعیت سفید توسط وزارت راه و شهرسازی قدرت اجرایی دارد.

 

جزئیات جدید از وام ودیعه مسکن برای مستاجران

یکی دیگر از مصوبات این جلسه در رابطه با بازار مسکن و پرداخت وام ودیعه مسکن بوده به طوری که در آن جلسه به متقاضیان و مستاجران تسهیلاتی در قالب ودیعه مسکن به مالکان پرداخت می‌شود و به گفته اسلامی وزیر راه وشهرسازی مستاجران نگرانی در رابطه با بازپرداخت آن نداشته باشند و اجرای چنین مواردی تا حدودی می تواند بازار اجاره را به سمت آرامش هدایت کند.

براساس این گزارش هنوز در بسیاری از مناطق از جمله تهران شاهد افزایش چشمگیر نرخ های اجاره هستیم این در حالی است که مشاوران املاک و یا دلالان سعی می کنند با اقداماتی این مصوبات را دور بزنند و در این بین تنها مستاجران هستند که هر سال چوب افزایش قیمت را می خورند.

از طرف دیگر بازار خرید و فروش مسکن هم دست کمی از بازار اجاره ندارد و ما شاهد آن هستیم که لحظه به لحظه و روز به روز بر قیمت خانه ها افزوده می شود و متقاضیان و یا خریداران مسکن که در سال‌های گذشته ذره ای امید برای خرید مسکن داشتند در این شرایط امیدشان هر روز کم رنگ تر می شود و در این روز ها با افزایش ۱۴۰ درصدی قیمت‌ها امیدشان به صورت کامل از بین رفته است.

بر اساس این گزارش دولت طرح هایی را برای بهبود وضعیت بازار مسکن اعلام و ارائه کرده است که یکی از این طرح ها اقدام ملی مسکن بوده که این طرح تا کنون تنها به مرحله ثبت نام و پالایش متقاضیان رسیده و هنوز در بسیاری از شهرها کلنگ اجرایی و یا ساخت آن خورده نشده است البته از مهم‌ترین طرح‌هایی که برای کنترل التهاب بازار مسکن توسط دولت و مجلس این روزها مطرح شده طرح اخذ مالیات از خانه های خالی است که هنوز بعد از گذشت چندین سال به مرحله اجرایی نرسیده اما به نظر می رسد که امسال با ورود نمایندگان جدید به مجلس و تصویب دو فوریتی اخذ مالیات از خانه‌های خالی این طرح به مرحله اجرایی برسد.

 

کار وزارت راه و شهرسازی برای خانه های خالی تمام شد

 چندی پیش وزیر راه و شهرسازی هم در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان درباره اخذ مالیات از خانه‌های خالی اعلام کرده بود که وزارت راه و شهرسازی سامانه املاک و مستغلات را با وجود آنکه اجرایی کردن آن بسیار دشوار بوده و دستگاه‌های مختلف باید همکاری‌های لازم را با ما انجام می‌دادند توانستیم به مرحله عملیاتی برسانیم و هم اکنون این سامانه در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار گرفته و باید هر چه سریعتر سازمان امور مالیاتی خانه های خالی را شناسایی قبض و برگه مالیاتی برای آنها صادر کند‌.


او ادامه داد: با اجرای این طرح و دریافت دو برابری مالیات مالکان این واحدها مجبور خواهند شد که این واحدها را هر چه سریعتر برای اجاره به بازار مسکن عرضه و یا آنها را به فروش برسانند.

بر اساس این گزارش بازار مسکن در این شرایط همزمان با ایجاد نوسانات در بازارهای موازی از جمله ارز و سکه دچار افزایش قیمت بسیار شدیدی شده که این خود زمینه ساز مشکلات بسیار زیادی برای مستأجران شده است.

در همین رابطه یکی از مستاجران منطقه خوش تهران با بیان اینکه بازار اجاره در این منطقه در مقایسه با سال گذشته رشد بیش از ۸۰ درصدی داشته است گفت: در این بازار بسیاری از مالکان هوای مستاجران را دارند اما بسیاری از آنها اجاره را بیش از مصوبه ستاد ملی کرونا تنها ۱۰ درصد افزایش داده بودند اما بعد از این مصوبه اجاره را به ۲۵ درصد افزایش دادند.

او ادامه داد: مستاجران هرچقدر اصرار می کنند که بازار و یا حتی اجاره را کاهش دهند مالکان قبول نمی کنند.

 

چشم و هم چشمی در بازار مسکن هم دیده می شود

موسوی یکی از مشاوران املاک در شرق تهران با بیان اینکه بسیاری از مالکان با چشم هم چشمی  سعی می‌کنند این بازار را نابسامان کنند گفت: در بازار اجاره چشم هم چشمی وجود دارد به طوری که اگر یک مالکی واحد ۷۰ متری خود را ۳۰۰ میلیون تومان اجاره داده باشد مالک دیگر سعی می کند واحد خود را به ۳۵۰ میلیون تومان رهن بدهد.

او ادامه داد: این در حالی است که بازار روز به روز به سمت التهاب کشیده می شود.

این مشاور املاک اظهار کرد: مصوبات ستاد ملی کرونا بیشتر شبیه مسکن است و اثر چندانی در بازار اجاره و یا خرید و فروش مسکن ندارد و باید سعی کنیم بازار را به صورت ریشه ای کنترل کنیم.

حسینی یکی دیگر از مستاجران در جنوب با اشاره به اینکه وضعیت بازار اجاره بسیار نا به سامان شده است افزود: دولت باید هرچه سریعتر اقدامات لازم برای کنترل بازار اجاره را انجام دهد چراکه وضعیت این بازار هر روز نابه سامان تر می شود.

او گفت: مالکان هیچ انصافی ندارند چراکه امسال ما شاهد ان هستیم که نرخ های اجاره بیش از ۵۵ درصد افزایش یافته است.

 

قیمت مسکن در بازار با طرح های فعلی فروکش نمی کند

در همین رابطه مصطفی قلی خسروی رییس اتحادیه مشاوران املاک در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه اجرای طرح هایی برای مستاجران توسط دولت در قالب پرداخت تسهیلات و یا تعیین سقف و کف قیمتی تنها مسکنی برای این حوزه است گفت: راهکار اصلی برای کنترل قیمت‌ها در بازار مسکن اینها نیست و باید سعی کنیم صنعت اجاره‌داری را و صنعت ساختمان سازی را از حالت سنتی به سمت صنعتی سازی هدایت کنیم.

او با اشاره به اینکه دولت باید طرح مسکن استیجاری را در ایران همانند کشورهای دیگر مانند ترکیه به مرحله اجرایی و عملیاتی برساند ادامه داد: در بسیاری از کشورها هر ۱۵ روز یکبار شاهد ساخت برج های جدید هستیم بنابراین در کشور ایران هم باید این طرح ها به مرحله اجرایی و عملیاتی برسد.

او توضیح داد: در کشور ترکیه دولت با همکاری شهرداری ها اقدام به ساخت واحدهایی برای مستاجران و یا تازه عروس دامادها کرده تا از طریق این طرح ها بتوان بازار مسکن به ویژه اجاره را کنترل کنند.

رییس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به اینکه برای کنترل بازار مسکن به ویژه بازار اجاره باید همه نیروها و دستگاه ها همکاری های لازم را انجام دهند افزود: هم اکنون شاهد آن هستیم که در این بخش همکاری های لازم دیده نمی شود.

رییس اتحادیه مشاوران با بیان اینکه در این بازار انسجام لازم جهت همکاری در این بخش ها دیده نمی شود افزود: مصوبه تا سقف ۲۵ درصد برای اجاره بها در استان تهران تنها مربوط به اجاره است و مالکان حق ندارند این ۲۵ درصد را برای ودیعه افزایش دهند .

خسروی اشاره به اینکه باید اقتصاد کشور را در این حوزه تقویت کنیم گفت: مشاوران املاک در حوزه افزایش قیمت هیچ نقشی ندارند و در این زمینه باید تمامی دستگاه ها همکاری های لازم را انجام دهند.

گفتنی است دولت هرچه سریعتر باید نظارت خود را بر بازار اجاره افزایش دهند اما متاسفانه شاهد آن هستیم که این بازار با وجود دلالان و سوداگران به سمت نابه سامانی حرکت می کند و ابن نگرانی را روز به روز بیشتر می کند.

منبع : باشگاه خبرنگاران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->