به گزارش شهرآرانیوز؛ صبح امروز، رئیس قوه قضائیه آییننامه اجرایی نحوه استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی را تصویب کرد. محمد کاظمیفر، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، در گفتوگوی تلفنی با شبکه خبر، جزئیات این آییننامه و اهمیت آن را برای تسریع و تسهیل روند دادرسی تشریح کرد.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه با اشاره به اجرای بند الف ماده ۱۱۳ برنامه هفتم پیشرفت توضیح داد: «ما وظیفه داریم با حفظ مسئولیت قاضی، فرآیندهایی مانند ارجاع پروندهها، تعیین وقت رسیدگی، انتخاب کارشناس و امور مشاوره را با کمک فناوریهای نوین انجام دهیم. این بند نیاز به آییننامه داشت.»
کاظمیفر در ادامه بیان کرد: «برای این منظور، آییننامهای تدوین و ابلاغ شده که روشهای کار، نحوه آموزش هوش مصنوعی، نظارت بر عملکرد آن، حفظ اختیار قاضی در پذیرش یا رد پیشنهادهای سامانه و مسائل مربوط به حریم خصوصی را مشخص میکند. این آییننامه از معدود آییننامههایی است که روش کار و حفظ مسئولیت کاربران در استفاده از فناوریها شرح داده شده است. اجرای این آییننامه باعث تسریع و دقت در رسیدگیها میشود.»
وی افزود: «هدف اصلی این است که با بهکارگیری فناوری، سرعت و دقت رسیدگیها افزایش یابد و ماشینها بهعنوان دستیار قاضی، امور را دقیقتر و سریعتر پیش ببرند. برای مثال، در انتخاب کارشناس، سامانه باتوجهبه سابقه مثبت افراد و بازخوردهای پیشین، پیشنهاد میدهد. در این آییننامه به امور مختلفی پرداخته شده که با کمک فناوریهای نوین چه فرایندهایی را عملیاتی کنیم که ماشین بتواند این کارها را انجام دهد. همچنین در تعیین وقت رسیدگی، سامانه بهگونهای عمل میکند که پروندهها در کوتاهترین زمان و بدون تداخل زمانبندی شوند.»
کاظمیفر درباره نحوه ارجاع پروندهها نیز گفت: «سامانه تخصص شعبهها را در نظر میگیرد تا پروندهها به شعبه مرتبط و تخصصی ارجاع شود. همچنین، کارهای جانبی مانند محاسبه هزینهها نیز توسط این فناوریها تسهیل میشود.»
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه تصریح کرد: «این روند از قبل شروع شده و اکنون حدود ۵۰ درصد ارجاعات کارشناسی در قوه قضاییه از طریق سامانههای هوشمند انجام میشود. نظارت بر حسن اجرای آییننامه نیز بر عهده معاون اول قوه قضاییه گذاشته شده است. اجرای این آییننامه باعث تسریع در فرآیندهای قضایی و بهبود کیفیت رسیدگیها خواهد شد.»
منبع: فارس