طرح بیمه سهام از فردا (سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴) در بورس تهران اجرا می‌شود گلرنگ، سلطان وام گرفتن‌های میلیاردی برقراری پرواز‌های فوق‌العاده اربعین از شرق کشور به استان‌های غربی قیمت بلیت اتوبوس اربعین از مشهد به غرب کشور اعلام شد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) معاون رئیس جمهور: مصوبه بازگشت قیمت‌ها به قبل از آغاز جنگ ۱۲ روزه لازم‌الاجرا است خرید تضمینی گندم به ۵ میلیون و ۴۰۰ هزارتن رسید فریز ۷۰۰ میلیون دلار تتر ایرانیان، نشانه‌ای از تحریم‌های جدید آمریکا؟ جزئیات برگزاری حراج شمش طلا (سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴) پنل خورشیدی پای خانواده عروسه یا داماد؟ نرخ نان‌های سنتی در تهران فردا (۲۳ تیر ۱۴۰۴) تعیین می‌شود بررسی قیمت امروز خودرو داخلی و خارجی (۲۲ تیر ۱۴۰۴) + جدول سهامتان در بورس را بیمه کنید خاموشی‌های دوساعته در بخش خانگی و عمومی اجتناب‌ناپذیر است | تلاش برای به‌حداقل‌رساندن خاموشی‌ها قیمت دینار عراق رشد کرد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | افزایش قیمت گوشت مرغ خروج سنگین پول حقیقی در روز مثبت بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۲ تیر ۱۴۰۴) ثبت‌نام خودرو دیگر مشتری ندارد | کاهش ۶۰۰ هزار نفری متقاضیان لاتاری خودرو نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | دلار در کانال ۸۷ هزار تومان دوبرابرشدن بار مصرف برق روزانه در مشهد طی تابستان آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | کاهش نسبی در بازار رمزارز‌ها قیمت امروز بلیت پرواز مشهد به نجف چقدر است؟ (۲۲ تیر ۱۴۰۴) | بررسی جنجال ۸۰ درصدی قیمت بلیت اربعین گمرک دوغارون با حداکثر ظرفیت درحال انجام فعالیت‌های اقتصادی است نهاد‌های سرمایه‌داری دست از تضعیف حقوق کارگران مشاغل سخت و زیان‌آور بردارند هشدار خروج تدریجی لبنیات از سفره مردم | دلایل افزایش قیمت محصولات لبنی و تأثیر آن بر مصرف‌کنندگان استاندار خراسان رضوی تأکید کرد: ضرورت استفاده از ظرفیت‌های استان برای راه‌اندازی ناحیه بین‌المللی نوآوری شرط جدید برای پرداخت بیمه بیکاری (۲۲ تیر ۱۴۰۴) ورود مجلس به موضوع افزایش قیمت خودرو | یک نماینده مجلس: قیمت خودرو‌ها باید به نرخ قبلی خود برگردد طلا بخریم یا سکه؟ | بهترین روش سرمایه گذاری در بازار طلا چیست؟ قیمت جدید محصولات ایران خودرو اعلام شد (۲۲ تیرماه ۱۴۰۴) + جدول
سرخط خبرها

گلرنگ، سلطان وام گرفتن‌های میلیاردی

  • کد خبر: ۳۴۴۸۱۷
  • ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۲۲:۵۲
گلرنگ، سلطان وام گرفتن‌های میلیاردی
بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط بانک مرکزی، گروه صنعتی گلرنگ با دارا بودن بیش از ۶۰ برند، از ۱۱ بانک در طی یک سال اخیر تسهیلات گرفته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بانک مرکزی اخیرا لیست تسهیلات گیرندگان کلان بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی را به روز کرده است.

بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که برخی از شرکت‌ها تسهیلات میلیاردی و چندباره از چندین بانک دریافت کرده‌اند که از جمله این شرکت‌ها، گروه صنعتی گلرنگ است.

بررسی اطلاعات تسهیلات کلان جاری ۲۷ بانک و موسسه اعتباری نشان می‌دهد این هلدینگ از ۱۱ بانک شامل بانک‌های دی، تجارت، اقتصادنوین، پارسیان، ایران و ونزوئلا، پارسیان، توسعه صادرات، خاورمیانه، سامان، سپه، سینا و کارآفرین تسهیلات گرفته است.

بیشترین تسهیلات دریافتی شرکت‌های زیرمجموعه گروه گلرنگ از بانک‌های دی با بیش از ۵۵۴۰ میلیارد تومان، اقتصاد نوین با ۳۲۱۲ میلیارد تومان، سامان ۲۵۰۰ میلیارد تومان و پارسیان ۱۹۱۹ میلیارد تومان و بانک سینا با ۱۳۱۴ میلیارد تومان است.

۶ بانک باقی‌مانده نیز در مجموع بیش از ۳۷۹۳ میلیارد تومان به این هلدینگ تسهیلات پرداخت کرده‌اند که اکثر این تسهیلات نیز در یک سال اخیر پرداخت شده‌اند.

گفتنی است اطلاعات تسهیلات کلان بانک سپه به روز نشده است؛ بنابراین اطلاعات این بانک مربوط به اسفندماه سال گذشته است که در مجموع ۳۷۹ میلیارد تومان به گروه صنعتی گلرنگ تسهیلات پرداخت کرده است.

این هلدینگ با دارا بودن ده‌ها برند در زمینه‌های مختلف مواد آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی، توزیع و پخش، بسته‌بندی و حمل و نقل بخش زیادی از بازار این حوزه‌ها را در قبضه خود دارد.

برند‌های که خیلی از مردم شاید فکر هم نکنند ارتباطی با گروه گلرنگ دارند، متعلق به این شرکت هستند. از جمله اویلا، اکتیو، فامیلا، بایودنت، سافتلن، اوه، لندی، فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش، گندم، سورنا و تاکسی اینترنتی تپسی و پیک موتوری الو پیک و سامانه نمایش فیلم‌نت همگی زیرمجموعه‌های شرکت گلرنگ هستند.

سخت شدن رقابت شرکت‌ها در شرایط پرداخت ناعادلانه تسهیلات

یکی از نیاز‌های اساسی شرکت‌ها نقدینگی و تسهیلات است که این امکان را به آنها می‌دهد تولید خود را افزایش دهند، در پروژه‌های جدید سرمایه‌گذاری کنند و بهتر بتوانند با رقبا رقابت کنند. علاوه بر این با گسترش ظرفیت تعداد نفرات بیشتری را به کار بگیرند و اشتغال بیشتری ایجاد کنند.

با این حال اعطای تسهیلات کلان به برخی شرکت‌ها باعث ایجاد نابرابری در دسترسی به منابع می‌شود؛ بنابراین طبیعی است شرکت‌هایی که موفق به دریافت تسهیلات بیستری می‌شوند در رقابت با رقبا جلوتر می‌افتند و شرکت‌هایی که از دریافت تسهیلات محروم می‌شوند به مرور از بازار حذف می‌شوند.

مثلا شرکتی که نمی‌تواند سرمایه در گردش تامین کند، نمی‌تواند مواد اولیه تهیه کند یا در مواقع بحران نمی‌تواند حقوق کارکنانش را بپردازد. این مسئله در شرایط رکود و نابسامان اقتصادی حادتر است، در این صورت رقیب با نفوذ با تسهیلات ارزان قیمت بازار را قبضه می‌کند.

حذف شرکت‌های کوچک و متوسط از دریافت وام بانکی

موضوع دیگری که وجود این است که در حال حاضر اکثریت صنایع کشور را صنایع کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند و به گفته مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ۹۶ درصد از صنایع کشور مختص صنایع کوچک و متوسط هستند و ۴۵ درصد اشتغال کشور نیز به این صنایع اختصاص دارد با این حال تسهیلات بانکی معمولا در اختیار این صنایع قرار نمی‌گیرد.

محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی نیز چند وقت پیش با تایید این مطلب گفت که بانک‌ها پول را به سمت بنگاه‌های بزرگ می‌برند و کسب و کار‌های کوچک که دسترسی به منابع بانکی و نقدینگی ندارند، آسیب می‌بینند.

در حال حاضر برخی از شرکت‌های بزرگ پای ثابت تسهیلات دریافتی بانک‌ها هستند و چندین شرکت نیز وجود دارد که منابع بانکی بین آنها دست به دست می‌شود. بانک‌ها نیز با توجه به تعریف روابط طولانی مدت با آنها و یا سپرده‌های کلانی که این شرکت‌ها دارند تمایل دارند تسهیلات را به آنها پرداخت کنند.

برخی شرکت‌ها نیز اساسا از زیرمجموعه‌های بانک‌ها هستند و بانک‌ها در طول سالیان گذشته همواره بخش زیادی از منابع خود را به این شرکت‌ها اختصاص داده‌اند.

به همین دلیل بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند بانک مرکزی باید سازوکاری را طراحی و اجرا کند که همه شرکت‌ها به صورت عادلانه به تسهیلات دسترسی داشته باشند و عده‌ای نقدینگی که بانک‌ها در اختیار دارند را یکجا نبلعند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->