فرماندار تایباد: مهلت خروج مهاجران افغانستانی‌ غیرمجاز تا پایان شهریورماه تمدید شد بقائی: وزرای خارجه ایران و روسیه فردا در چین درباره مسئله هسته‌ای ایران گفت‌و‌گو می‌کنند آیت‌الله علم‌الهدی: امروز باید هوشمندانه و با حفظ انسجام ملی در برابر دشمن عمل کرد بسته اعتباری جدید برای صنایع موشکی و نظامی کشور | نظام بودجه‌ریزی دفاعی متحول می‌شود پزشکیان در اجلاس رؤسای دانشگاه‌های بزرگ ایران شرکت کرد (۲۳ تیر ۱۴۰۴) موگرینی: دیپلماسی می‌تواند بر دهه‌ها تنش غلبه کند | توافق هسته‌ای ایران نشان داد که تعامل سازنده مؤثر است خودکشی یک نظامی صهیونیست دیگر بلومبرگ: اردوغان به خوبی می‌داند که محیط ژئوپلیتیکی امروز به نفع اوست کرملین: روسیه برای دور سوم مذاکرات با اوکراین آماده است نقشه شوم روانشناس قلابی برای دختر ۱۳ساله + عکس رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: اروپا با فعال‌سازی مکانیزم ماشه وارد چرخه‌ای پرهزینه خواهد شد تهران میزبان نشست سه‌جانبه وزرای کشور ایران، عراق و پاکستان | مؤمنی: اربعین حرکتی فراملی و جلوه‌ای از همبستگی اسلامی است هشدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان ایران | دشمن اگر خطا کند محکم‌تر پاسخ می‌دهیم فرمانده هوافضای سپاه: برای هرگونه ماجراجویی احتمالی دشمن، دست بر ماشه آماده هستیم رئیس قوه‌قضائیه: جرم «همکاری با دشمن» با «جاسوسی» متفاوت است بقائی: هنوز هیچ زمان و مکانی برای دیدار ویتکاف و عراقچی تعیین نشده است | استفاده از مکانیزم ماشه هیچ مبنای حقوقی و بین‌المللی ندارد تأکید معاون‌اول رئیس‌جمهور بر عدم افزایش قیمت مایحتاج روزانه مردم ازجمله اقلام خوراکی آلمان: ازسرگیری مذاکرات تهران-واشنگتن ضروری است ابراز نگرانی عضو هیئت‌رئیسه مجلس از افت شدید آموزش‌ بالینی برای دانشجویان پزشکی ناترازی انرژی، وزیر نیرو را به مجلس کشاند وزیر کشور: آن‌ها که طرفدار افغان‌ها و ایران نیستند، می‌خواهند التهاب ایجاد کنند هشدار چین نسبت به اقدامات تنش‌زای برخی مقامات هندی درباره تبت ۱۳۰ کشته و زخمی در درگیری‌های داخلی سوریه هشدار دانشمندان درباره پیامد‌های تشدید وضعیت آب‌وهوا در بریتانیا سرنگونی پهپاد انفجاری در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی اربیل وزیر کشور دولت چهاردهم میزبان همتایان عراقی و پاکستانی | پرونده «اربعین» روی میز وزارت کشور انتقاد شدید نماینده مجلس از اجرا نشدن قوانین توسعه انرژی خورشیدی | مدیران باید پاسخگو باشند
سرخط خبرها

رئیس قوه‌قضائیه: جرم «همکاری با دشمن» با «جاسوسی» متفاوت است

  • کد خبر: ۳۴۴۹۲۸
  • ۲۳ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۵۱
رئیس قوه‌قضائیه: جرم «همکاری با دشمن» با «جاسوسی» متفاوت است
رئیس قوه‌قضائیه بر ضرورت تسریع در پیشبرد و تعیین‌تکلیف پرونده‌های عناصر مرتبط با رژیم صهیونیستی تأکید کرد و گفت: مجازات جواسیس، یک مجازات مشخص نیست؛ چراکه جرم «جاسوسی» نیز حسب قانون، مراتب و انواعی دارد و جرمِ «همکاری با دشمن» نیز متفاوت از جرم «جاسوسی» است.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای، امروز (دوشنبه، ۲۳ تیر) در نشست شورای‌عالی قوه‌قضائیه، افزود: پرونده عناصر مرتبط با رژیم متجاوز صهیونیستی باید در نهایت سرعت، دقت و جامعیت و وفق موازین قانونی تعیین تکلیف شود؛ بخشی از بازدارندگی در این مقوله، در گروی سرعت عمل است؛ در این رابطه، دادستان کل، ترتیبات مقتضی را با قوت بیشتری پی گیرد.

تمایز و تفکیک میان «جاسوسی» و «همکاری با دشمن»

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: البته در این میان، ذکر و تبیین این نکته ضروری است که افکار عمومی باید میان مراتب و درجات مختلف جرمِ «جاسوسی» و جرمِ «همکاری با دشمن»، تمایز و تفکیک قائل شوند.

وی تصریح کرد: گاهی در اذهان عمومی، یک مجازات مشخص برای تمامی جواسیس حک می‌شود؛ مجازاتِ جواسیس، یک مجازات مشخص نیست؛ چرا که جرمِ «جاسوسی» نیز حسب قانون، مراتب و انواعی دارد؛ اینکه جاسوسی در چه زمانی رخ داده است؛ آیا فرد در زمان جنگ، جاسوسی کرده و یا در دوره غیر جنگی، مرتکب جاسوسی شده است؛ اینکه جاسوسیِ فرد در چه سطحی و از چه اموری بوده است؛ همه و همه در زمره مراتب مختلف جرم جاسوسی است و به حسبه، مجازات‌های مختلفی نیز بر آنها مترتب است.

محسنی اژه‌ای اضافه کرد: مضاف بر آنکه، جرمِ «همکاری با دشمن» نیز متفاوت از جرم «جاسوسی» است. به هر روی، این موارد باید به روشنی برای افکار عمومی تبیین و تشریح شود؛ البته مشاهده کردم که آقای جهانگیر در مقام سخنگویی قوه‌قضائیه در نشست اخیر خود در این راستا تبیین‌گری مطلوبی داشته است؛ ضمن قدردانی از وی، تاکید مؤکد دارم که این قبیل تبیین‌گری‌ها برای عموم مردم استمرار پیدا کند.

رئیس دستگاه عدلیه در ادامه با اشاره به انسجام و وحدت که در جامعه ایران اسلامی در مقابله با دشمن شکل گرفته است، گفت: همگان به‌ویژه کارگزاران و مسئولان نظام و صاحبان تریبون و رسانه باید نسبت به تثبیت و تحکیم انسجام و وحدت که در جامعه ایران اسلامی در مقابله با دشمن شکل گرفته است، کوشا و ساعی باشیم؛ وحدتِ شکل‌گرفته، حول محور ولایت، ایران اسلامی، تمامیت ارضی و حاکمیت ملی آن و منافع ملی است؛ باید از هر مطلب و موردی که سبب اختلاف، افتراق و تشتّت می‌شود، پرهیز و اجتناب کرد؛ باید زمینه‌های تحکیم وحدت را تقویت و ریشه‌های افتراق و اختلاف را خشکاند؛ باید عاملِ به «واعتصموا بحبل‌الله جمیعاً ولاتفرقوا» باشیم؛ باید موضوعات و امور اَهَم را بشناسیم و به مقولات مقطعی و زودگذر که سبب پراکندگی است، اعتنایی نکنیم.

قاضی‌القضات افزود: دشمن در کنار سایر شرارت‌ها و عداوت‌هایش، عملیات روانی را نیز علیه مردم ایران با جدیت پیگیری می‌کند؛ دشمن از شایعه‌پراکنان، دروغ‌پردازان، مُرجفون و شیطان‌صفتان در کنار سایر ابزار و امکانتش بهره می‌گیرد تا در جامعه ما دوقطبی‌ها و چندقطبی‌های مجعول ایجاد کند و وحدت ما را مخدوش سازد؛ از این رو همگان به‌ویژه کارگزاران و مسئولان نظام و صاحبان تریبون و رسانه باید در این زمینه هوشیار باشند.

اهمیت مقوله کنترل بازار و مقابله با هرگونه گران‌فروشی و احتکار

رئیس قوه‌قضائیه با اشاره به اهمیت مقوله کنترل بازار و مقابله با هرگونه گران‌فروشی و احتکار، اظهار کرد: در همه احوالات و شرایط، به‌ویژه شرایط فعلی، باید نسبت به مقوله کنترل بازار و مقابله با هرگونه گران‌فروشی و احتکار، اهتمام و توجه داشت.

محسنی اژه‌ای افزود: افزایش بلاوجه قیمت ارزاق عمومی و مایحتاج مردم به هیچ وجه قابل قبول نیست؛ به طور مثال در روز‌های اخیر قیمت برنج با رشد غیر معمول مواجه بوده است؛ کاملاً واضح است که عایدی این افزایش قیمت به جیب کشاورزان زحمتکش نمی‌رود و در این میان، افراد دیگری در حال سوداگری هستند؛ از این رو مسئولان ذیربط قضایی مکلفند در این خصوص بررسی‌های لازم را به عمل آورند و گزارشات مربوطه را برای اتخاذ ترتیبات مقتضی ارائه دهند.

اعطای مرخصی‌های گسترده به زندانیان در هفته‌های اخیر

محسنی اژه‌ای در ادامه نشست امروز با اشاره به مرخصی‌هایی که در قبال جمع قابل‌توجهی از زندانیان واجدشرایط با عنایت به شرایط جنگی پیش‌آمده، اِعمال شد، اظهار کرد: قوه‌قضائیه به منظور تزریق آرامش و تسکین به ذهن و خاطرِ خانواده زندانیان همچنین به منظور برطرف کردن نگرانی‌های زندانیان نسبت به خانواده‌های‌شان، مرخصی‌هایی را در قبال جمع قابل‌توجهی از زندانیان واجدشرایط با عنایت به شرایط جنگی پیش‌آمده، اِعمال کرد.

رئیس قوه‌قضائیه افزود: در این راستا، ذکر دو نکته، بسیار حائزاهمیت است؛ نخست آنکه، زندانیانی که به مرخصی اعزام شده‌اند، تلاش کنند که به هیچ‌وجه مرتکب جرم مجدد نشوند و اسیر وسوسه‌های شیطان‌صفتان نگردند، چرا که در اینصورت، پرونده خود را سنگین می‌کنند و دیگر امکان اِعمال ارفاقات قانونی در قبال آنها سخت و بعضاً ناممکن می‌شود. دوم آنکه، زندانیانِ به مرخصی اعزام شده، در موعد مقرر و پس از پایان مدت مرخصی، به زندان بازگردند؛ در غیراینصورت هم برای خود و هم برای تضمین و یا ضامن خود، مشکل ایجاد می‌کنند.

رئیس عدلیه گفت: در این راستا، ذکر این نکته ضروری است که تاکنون گزارشی واصل نشده ناظر بر آنکه به‌واسطه اِعمال مرخصی‌های گسترده به زندانیانِ واجدشرایط با عنایت به شرایط جنگی، در جامعه مشکل ایجاد شده و یا جرایمی نظیر سرقت فزونی یافته است؛ برعکس، حسب گزارشات دریافتی، حتی با کاهش جرایمی نظیر سرقت نیز در روز‌ها و هفته‌های اخیر مواجه بودیم.

تعجیل در پیشبرد امور قضایی مردم

رئیس دستگاه قضا در ادامه بر تعجیل و تسریع در پیشبرد امور قضایی مردم و پرهیز از تعویق این امورات به بهانه‌هایی نظیر شرایط فعلی کشور، تاکید کرد و گفت: بار‌ها تاکید کرده‌ام و مجدداً بر این تاکید خود پای می‌فشارم و اِبرام می‌ورزم که کار مردم به هیچ‌وجه نباید بر روی زمین بماند؛ باید در پیشبرد امورات قضایی مردم، تعجیل و تسریع داشت و از تعویق این امورات به بهانه‌هایی نظیر شرایط فعلی کشور پرهیز و اِحتراز کرد.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: مبادا در پیشبرد و تعیین تکلیف پرونده‌ای بصورت بی‌جهت و بلاوجه تأخیر و تعویق بیفتد و یا در قبال آن، بدون دلیل مشخص، تجدید وقت صورت گیرد. همکاران قضایی توجه کنند که حتی یک روز هم برای مردم مهم است؛ گاهی تأخیر یک روزه در تعیین‌تکلیف پرونده‌ای و یا تأخیر نصفه روزه در آزادی یک متهمی که از او رفع اتهام شده و یا در بازداشت بودنش، ضرورتی ندارد، زندگی افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. باید به شکرانه بهره‌مندی از چنین ملت متحد، منسجم و ولایتمداری، هر چه بیشتر بر جهاد خدمت خود به آنها بیفزاییم.

تأخیر در اجرای احکام قطعی جایز نیست

رئیس عدلیه در ادامه بر اجرای احکام قضایی قطعی صادره تاکید کرد و تعویق و تأخیر بلاوجه آنها را جایز ندانست و گفت: ممکن است در مقاطعی، بخشنامه‌هایی درخصوص تعویق موقت اجرای برخی احکام، صادر شود؛ مسئولان ذیربط قضایی توجه کنند که معنای این بخشنامه‌ها، کأن‌لم‌یکن شدن آن احکام نیست و ضرورت دارد پس از گذشت مدت زمان معین، احکام قضایی قطعی صادره اجرایی شوند و چنانچه اجرای آنها با معذوریت‌هایی مواجه است، مراتب به ما منتقل شود تا در قبال آنها تصمیم‌گیری صورت گیرد.

براساس این گزارش، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای در مطلع نشست امروز با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای واقعه مسجد گوهرشاد در ۲۱ تیر ۱۳۱۴ و گرامیداشت روز عفاف و حجاب، گفت: در قضیه مسجد گوهرشاد در سال ۱۳۱۴، مردم ایران اسلامی از اقشار و طبقات مختلف، غیرت و حمیّت دینی خود را به رخ کشیدند و در مقابل دین‌ستیزی رضاخان قلدر که نوکر و دست‌نشانده استکبار بود ایستادند؛ آن واقعه، مشابهت‌هایی با وضعیت امروز ایران اسلامی دارد؛ از جمله آنکه، هم قضیه مسجد گوهرشاد و هم انسجام و وحدت امروز ایرانیان در برابر دشمن، تجلی غیرت و حمیّت دینی و ملی ایرانیان است؛ آن روز، مردم ایران در برابر یک عمّال اجنبی یعنی رضاخان قلدر ایستادند و امروز در برابر خودِ استکبار یعنی آمریکا و رژیم نحس صهیونی ایستاده‌اند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->