سوریه موضوع جلسه امروز شورای امنیت سازمان ملل(۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) ادای احترام معاون رئیس‌جمهور و استاندار خراسان رضوی به مقام شهدای گمنام سخنگوی دولت: براساس منافع ملی درباره مذاکرات تصمیم می‌گیریم آمریکا: بحران سوریه امشب پایان می‌یابد فاکتور خسارت ۲۰۰ میلیون دلاری موشک ایرانی روی میز نتانیاهو حماس: ماندن ارتش اسرائیل در هیچ نقطه از غزه را نمی‌پذیریم سخنگوی سازمان ملل: نامه‌ای درباره مکانیسم ماشه علیه ایران دریافت نکرده‌ایم واکنش عراقچی به حملات رژیم اسرائیل به سوریه | این اتفاق قابل پیش بینی بود وقتی پمپ بنزین، از پزشکیان هم کلاهبرداری می‌کند! ژنرال صهیونیست: حملات به سوریه افزایش می‌یابد بدرقه باشکوه شهید حسین‌نژاد برای بچه محل‌های بلوار لادن مشهد نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره حملات اسرائیل به سوریه یک میدان نفتی در شمال عراق هدف حمله پهپادی قرار گرفت (۲۵ تیر ۱۴۰۴) چرا نمایندگان به خداییان برای عضویت در شورای نگهبان رای ندادند؟ رئیس مجلس به ناطق نوری تسلیت گفت دیوان کیفری بین‌المللی با درخواست لغو بازداشت نتانیاهو مخالفت کرد علت حمله مستقیم رژیم صهیونیستی به صداوسیما چه بود؟ آئین بدرقه پیکر شهید سید حسن حسینی نژاد در مشهد برگزار شد + ویدئو (۲۵ تیر ۱۴۰۴) پزشکیان: مصوبه اخیر شورایعالی فضای مجازی برای حمایت از اقتصاد دیجیتال بود، نه محدودسازی بن گویر: باید الجولانی را ترور کرد آتش‌بس در جنوب سوریه اعلام شد (۲۵ تیر ۱۴۰۴) آمریکا و بحرین توافقنامه همکاری هسته‌ای امضا کردند هدف اسرائیل از حمله به سوریه جولانی چیست؟ سیاستمدار لبنانی: جولانی از دمشق فرار کرده است حمله تروریستی به اتوبوس مسافربری در بلوچستان پاکستان (۲۵ تیر ۱۴۰۴) بزرگترین پالایشگاه اسرائیل به خسارت ۲۰۰ میلیون دلاری ناشی از حمله ایران اعتراف کرد ترکیه حملات رژیم صهیونیستی به سوریه را محکوم کرد
سرخط خبرها

روایت تحلیلگر روس از پشت‌پرده به‌رسمیت‌شناختن طالبان توسط روسیه

  • کد خبر: ۳۴۵۵۲۳
  • ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۳۵
روایت تحلیلگر روس از پشت‌پرده به‌رسمیت‌شناختن طالبان توسط روسیه
تحلیلگر روسی درباره دلایل پشت‌پرده به‌رسمیت‌شناختن طالبان توسط مسکو گفت: این تصمیم نه‌تنها مرتبط با تحولات قفقاز جنوبی و تنش‌های فزاینده با جمهوری آذربایجان، بلکه بخشی از یک استراتژی وسیع‌تر ژئوپلیتیکی است.

به گزارش شهرآرانیوز، «الدانیز گوسینوف» در برنامه آنلاین «سنگر پیکار» افزود: این تصمیم روسیه پیامد‌های قابل توجهی برای منطقه آسیای مرکزی دارد.

به باور او، روسیه با این اقدام حضور خود را در این منطقه تقویت می‌کند و جایگاه خود را به عنوان یکی از بازیگران اصلی تثبیت می‌سازد. اما هدف نهایی مسکو، آسیای مرکزی نیست؛ بلکه استفاده از این منطقه به عنوان سکوی پرش برای نفوذ عمیق‌تر به افغانستان و جنوب آسیاست. از نگاه کرملین، افغانستان دروازه‌ای برای گسترش نفوذ در مناطق راهبردی دیگر است.

گوسینوف با اشاره به جمعیت حدوداً ۴۰ میلیونی افغانستان، آن را بازاری بکر و گسترده برای کالا‌های روسی از جمله آرد، گندم، برنج، مصالح ساختمانی و حتی تجهیزات نظامی دانست.

او همچنین تأکید کرد که افغانستان می‌تواند برای روسیه منبع اطلاعات مهم در زمینه‌هایی، چون تروریسم، قاچاق مواد مخدر و شبکه‌های غیرقانونی باشد.

به باور این تحلیلگر، دسترسی به چنین اطلاعاتی، به ویژه در فضایی که قدرت‌های بزرگ در حال رقابت برای نفوذ هستند، جایگاه جهانی روسیه را ارتقا می‌بخشد.

گوسینوف افزود که اگر کشوری بر مسیر‌های ترانزیتی و زیرساخت‌های کلیدی اوراسیا، به ویژه در افغانستان، تسلط یابد، می‌تواند به بازیگری تعیین‌کننده در منطقه و حتی در سطح بین‌المللی تبدیل شود.

به گفته او، همین موضوع باعث خواهد شد کشورهایی، چون چین، کشور‌های آسیای مرکزی، و حتی قدرت‌های اروپایی، برای مشورت و همکاری در حوزه افغانستان، به روسیه رجوع کنند.

در پایان، گوسینوف با اذعان به دشواری‌ها و موانع پیش روی روسیه در اجرای این پروژه‌ها، تأکید کرد که هر قدم مسکو در جهت نزدیک شدن به افغانستان، بخشی از یک رویکرد راهبردی برای افزایش اهمیت ژئوپلیتیکی روسیه است.

به باور او، افغانستان می‌تواند به هاب جدید لجستیکی اوراسیا تبدیل شود، و اگر روسیه بتواند این موقعیت را در کنترل خود بگیرد، موقعیتی ممتاز در نظم آینده جهانی برای خود رقم خواهد زد.

این در حالی است که الکساندر کنیازف، پژوهشگر ارشد روس نیز اخیرا به بررسی پیامد‌های به رسمیت‌شناسی طالبان، پرداخته و هشدار داد: «غرب ممکن است از گروه‌های ضدطالبان حمایت کند.»

کنیازف با اشاره به واکنش‌های محدود غرب به این تحول، خاطرنشان کرد که ایالات متحده و متحدانش تاکنون اقدام ملموس و قاطعی در قبال افغانستان انجام نداده‌اند.

با این حال، وی نشانه‌هایی مانند صدور مجدد حکم بازداشت رهبران طالبان از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی و مواضع سخت‌گیرانه غرب در سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر را زمینه‌ساز واکنش‌های آتی دانست.

این تحلیلگر روس هرگونه بازگشت غرب به مداخله نظامی مستقیم را بعید ارزیابی کرد، اما احتمال حمایت از بازیگران غیردولتی ضد طالبان و برخی گروه‌های تروریستی را منتفی ندانست.

از سوی دیگر، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز سه‌شنبه در پایان نشست وزرای خارجه سازمان همکاری شانگهای در چین، خواستار «وفاق ملی» در افغانستان و مشارکت اقوام و گروه‌های سیاسی در ساختار قدرت شد.

او همچنین گفت تقریباً تمام اعضای این سازمان روابط خود با طالبان را تقویت کرده‌اند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->