سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبرو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان با اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت بازدید استاندار خراسان رضوی و معاون رئیس جمهور از محل برگزاری مصاحبه آزمون استخدامی در مشهد هاکان فیدان در شورای امنیت خواستار توقف ماشین جنگی اسرائیل شد ترامپ خروج آمریکا از افغانستان را «بی‌کفایتی فاجعه‌بار» خواند توضیحات معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی کشور درباره توزیع سهمیه استخدامی در استان‌ها | ۷۵ درصد مردم از نظام اداری کشور ناراضی هستند ۵۰ کشته در آتش‌سوزی مرگبار در الکوت عراق + فیلم
سرخط خبرها

ترامپ خروج آمریکا از افغانستان را «بی‌کفایتی فاجعه‌بار» خواند

  • کد خبر: ۳۴۵۶۷۲
  • ۲۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۰
ترامپ خروج آمریکا از افغانستان را «بی‌کفایتی فاجعه‌بار» خواند
دونالد ترامپ بار دیگر از جا گذاشتن تجهیزات نظامی ایالات متحده در افغانستان انتقاد کرد و خروج آمریکا را نماد «بی‌کفایتی فاحش» خواند.

به گزارش شهرآرانیوز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به شدت از خروج نظامی آمریکا در سال ۲۰۲۱ از افغانستان انتقاد کرد و مدعی شد که تجهیزات نظامی ارزشمندی برای طالبان باقی مانده است و این تصمیم را نمادی از «بی‌کفایتی فاحش» رهبران نظامی آمریکا در آن زمان دانست.

ترامپ در ضیافتی که در دفتر اخلاقیات کاخ سفید برگزار شد، گفت‌وگویی را که به گفته‌ی او با ژنرال مارک میلی، رئیس سابق ستاد مشترک نیرو‌های مسلح آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری‌اش داشته است، بازگو کرد.

ترامپ گفت: «به میلی گفتم، یعنی واقعاً می‌خواهی یک جنگنده را جا بگذاری؟ قیمت هر هواپیما ۱۵۰ میلیون دلار است. گفتند میگذاریمش، قربان. عالیه! و همین کار را کردند و تجهیزات را جا گذاشتند.»

او گفت میلی به او گفته که «ارزان‌تره» که هواپیما را رها کنند تا اینکه آن را برگردانند؛ توضیحی که ترامپ آن را به تمسخر گرفت.

ترامپ گفت: «یه باک بنزین به من بدهید، خودم می‌برمشان به پاکستان یا برمی‌گردانم به آمریکا. چرا باید ارزان‌تر باشد؟ آنجا بود که فهمیدم این آقا واقعاً بی‌کفایت است.»

گرچه مرحله نهایی خروج از افغانستان در زمان ریاست‌جمهوری جو بایدن در اوت ۲۰۲۱ انجام شد، اما چارچوب اولیه آن در اوایل سال ۲۰۲۰ توسط دولت ترامپ مذاکره شده بود. ترامپ بار‌ها خود را از نحوه اجرای خروج از افغانستان جدا دانسته و گفته دولت او این خروج را «با عزت و قدرت» انجام می‌داد.

او همچنین از نمایش عمومی خودرو‌های نظامی آمریکایی توسط نیرو‌های طالبان انتقاد کرد و گفت آنها همچنان در رژه‌های نمادین از این تجهیزات استفاده می‌کنند.

او گفت: «هر سال یک رژه دارند که تجهیزات ما را داخل یک خیابون زشت می‌کشند — که برای خودشان می‌شود خیابان پنجم. هر سال قدیمی‌تر می‌شوند، ولی از دیدنش متنفرم.»

با اینکه مقام‌های آمریکایی تأیید کرده‌اند که در روز‌های پرهرج‌ومرج پایانی عملیات تخلیه از فرودگاه حامد کرزای برخی تجهیزات جا مانده‌اند، پنتاگون گفته که بیشتر آنها از کار انداخته یا غیرقابل استفاده شده‌اند.

ترامپ افزود که در نظر داشت در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش تمام تجهیزات را خارج کند و ادعا کرد دولت کنونی با انجام ندادن این کار مرتکب اشتباهی راهبردی و مالی شده است.

او گفت: «ما یک ماشین واقعاً عالی داریم. من در دوره اولم ارتش را بازسازی کردم و بخشی از آن را در افغانستان گذاشتیم، یعنی به طالبان دادیم.»

با اینکه ترامپ از زمان بازگشت به قدرت در ژانویه ۲۰۲۵ سیاست رسمی جدیدی درباره طالبان اعلام نکرده، دولتش اقداماتی برای کاهش بیشتر دخالت آمریکا در افغانستان انجام داده است. اوایل امسال، وزارت خارجه آمریکا سمت نماینده ویژه در امور افغانستان را حذف کرد و مسائل افغانستان را در واحد کوچکتری تحت دفتر امور آسیای جنوبی و مرکزی ادغام نمود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->