ادعای جدید ابراهیم متقی: انفجار بندر شهید رجایی کار اسرائیل بود سفیر اسرائیل در آمریکا از قطر و مصر ناراضی است | به حماس فشار بیاورید گروسی: دنبال دسترسی به سایت‌های آسیب‌دیده ایران هستیم نماینده آمریکا در سازمان ملل: به رسمیت شناختن فلسطین، پاداش به حماس است بیانیه ۱۴ عضو شورای امنیت به جز آمریکا| جنگ در غزه را فورا متوقف کنید (۵ شهریور ۱۴۰۴) هشدار رئیس سازمان هدفمندی: حجم یارانه پنهان بودجه دولت را می‌بلعد | یک میلیون نفر ایرانیان مقیم خارج هم یارانه می‌گیرند حملات هوایی اسرائیل به مواضع نیروهای جولانی در اطراف دمشق (۵ شهریور ۱۴۰۴) رنجبران، مشاور عراقچی استعفا کرد + علت (۵ شهریور ۱۴۰۴) مکانیسم ماشه کی فعال می‌شود؟ | ۵۱ روز تا لحظه صفر گروسی: بازرسان آژانس وارد سایت هسته‌ای بوشهر شدند یمن با موشک فلسطین فرودگاه اللد را هدف قرار داد (۵ شهریور ۱۴۰۴) تحریم‌های جدید آمریکا علیه کره‌شمالی اعمال شد (۵ شهریور ۱۴۰۴) انتقاد رئیس پارلمان لبنان از آمریکا | نبیه بری: خلاف وعده های خود عمل کردند مکانیسم ماشه چه اثری بر اقتصاد ایران دارد؟ تیراندازی در مینیاپولیس آمریکا | ۲۰ نفر زخمی شدند (۵ شهریور ۱۴۰۴) گروسی با وزیر انرژی آمریکا درباره ایران رایزنی کرد معاون نیروی زمینی سپاه: معادلات قدرت جهانی تغییر کرده است رایزنی وزرای خارجه آمریکا و تروئیکای اروپایی درباره ایران نتانیاهو: موافق اداره غزه توسط آمریکا هستم تعیین تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا برای واردات از هند شمال غزه از سوی رژیم صهیونیستی بمباران شد (۵ شهریور ۱۴۰۴) ادعای رویترز درباره مکانیسم ماشه | آیا اسنپ‌بک از فردا پنجشنبه فعال خواهد شد؟ (۶ شهریور ۱۴۰۴) لاریجانی: مهم‌ترین عامل بازدارندگی کشور حفظ انسجام ملی است تاکید پزشکیان بر تسریع در افزایش ظرفیت تولید نفت کشور نخست‌وزیر هند پاسخ تماس‌های ترام‍پ را نداد اتحاد مقدس سلاح راهبردی ایران دادستانی تهران علیه یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام جرم کرد (۵ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ترامپ خروج آمریکا از افغانستان را «بی‌کفایتی فاجعه‌بار» خواند

  • کد خبر: ۳۴۵۶۷۲
  • ۲۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۰
ترامپ خروج آمریکا از افغانستان را «بی‌کفایتی فاجعه‌بار» خواند
دونالد ترامپ بار دیگر از جا گذاشتن تجهیزات نظامی ایالات متحده در افغانستان انتقاد کرد و خروج آمریکا را نماد «بی‌کفایتی فاحش» خواند.

به گزارش شهرآرانیوز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به شدت از خروج نظامی آمریکا در سال ۲۰۲۱ از افغانستان انتقاد کرد و مدعی شد که تجهیزات نظامی ارزشمندی برای طالبان باقی مانده است و این تصمیم را نمادی از «بی‌کفایتی فاحش» رهبران نظامی آمریکا در آن زمان دانست.

ترامپ در ضیافتی که در دفتر اخلاقیات کاخ سفید برگزار شد، گفت‌وگویی را که به گفته‌ی او با ژنرال مارک میلی، رئیس سابق ستاد مشترک نیرو‌های مسلح آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری‌اش داشته است، بازگو کرد.

ترامپ گفت: «به میلی گفتم، یعنی واقعاً می‌خواهی یک جنگنده را جا بگذاری؟ قیمت هر هواپیما ۱۵۰ میلیون دلار است. گفتند میگذاریمش، قربان. عالیه! و همین کار را کردند و تجهیزات را جا گذاشتند.»

او گفت میلی به او گفته که «ارزان‌تره» که هواپیما را رها کنند تا اینکه آن را برگردانند؛ توضیحی که ترامپ آن را به تمسخر گرفت.

ترامپ گفت: «یه باک بنزین به من بدهید، خودم می‌برمشان به پاکستان یا برمی‌گردانم به آمریکا. چرا باید ارزان‌تر باشد؟ آنجا بود که فهمیدم این آقا واقعاً بی‌کفایت است.»

گرچه مرحله نهایی خروج از افغانستان در زمان ریاست‌جمهوری جو بایدن در اوت ۲۰۲۱ انجام شد، اما چارچوب اولیه آن در اوایل سال ۲۰۲۰ توسط دولت ترامپ مذاکره شده بود. ترامپ بار‌ها خود را از نحوه اجرای خروج از افغانستان جدا دانسته و گفته دولت او این خروج را «با عزت و قدرت» انجام می‌داد.

او همچنین از نمایش عمومی خودرو‌های نظامی آمریکایی توسط نیرو‌های طالبان انتقاد کرد و گفت آنها همچنان در رژه‌های نمادین از این تجهیزات استفاده می‌کنند.

او گفت: «هر سال یک رژه دارند که تجهیزات ما را داخل یک خیابون زشت می‌کشند — که برای خودشان می‌شود خیابان پنجم. هر سال قدیمی‌تر می‌شوند، ولی از دیدنش متنفرم.»

با اینکه مقام‌های آمریکایی تأیید کرده‌اند که در روز‌های پرهرج‌ومرج پایانی عملیات تخلیه از فرودگاه حامد کرزای برخی تجهیزات جا مانده‌اند، پنتاگون گفته که بیشتر آنها از کار انداخته یا غیرقابل استفاده شده‌اند.

ترامپ افزود که در نظر داشت در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش تمام تجهیزات را خارج کند و ادعا کرد دولت کنونی با انجام ندادن این کار مرتکب اشتباهی راهبردی و مالی شده است.

او گفت: «ما یک ماشین واقعاً عالی داریم. من در دوره اولم ارتش را بازسازی کردم و بخشی از آن را در افغانستان گذاشتیم، یعنی به طالبان دادیم.»

با اینکه ترامپ از زمان بازگشت به قدرت در ژانویه ۲۰۲۵ سیاست رسمی جدیدی درباره طالبان اعلام نکرده، دولتش اقداماتی برای کاهش بیشتر دخالت آمریکا در افغانستان انجام داده است. اوایل امسال، وزارت خارجه آمریکا سمت نماینده ویژه در امور افغانستان را حذف کرد و مسائل افغانستان را در واحد کوچکتری تحت دفتر امور آسیای جنوبی و مرکزی ادغام نمود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->