عناصر داعش به السویدا در پوشش نیرو‌های قبایل عرب سوریه نفوذ کردند صالحی: با فردای ایران بازی نکنیم آمار کشته‌های السویداء به ۹۴۰ نفر رسید درگیری‌ها در استان السویداء سوریه به کجا رسید؟ احمد توکلی در بیمارستان بستری شد جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به ریاست پزشکیان برگزار شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ادعای تازه ترامپ: سه سایت هسته‌ای ایران نابود شده‌اند مردم آمریکا از بازداشت پدر ایرانی در مقابل مهدکوک فرزندش خشمگین شدند آیت الله نعیم آبادی، عضو مجلس خبرگان رهبری درگذشت پزشکیان: تحمیل زور و فشار پذیرفتنی نیست پزشکیان به مناسبت سالگرد انقلاب ساندینیستی نیکاراگوا پیام تبریک صادر کرد تأکید آیت‌الله علم‌الهدی بر لزوم تداوم خط اخلاص شهید رئیسی و جایگاه راهبردی مؤسسه خراسان در جبهه فرهنگی انقلاب | مؤسسات انتشاراتی باید میدان را تصرف کنند، نه‌اینکه صرفاً کتاب بفروشند وزیر امور خارجه: آتش بس فعلی میان ایران و رژیم صهیونیستی شکننده است زینی وند: تقویم انتخابات در ستاد انتخابات کشور نهایی شد پزشکیان با رئیس و معاونان بنیاد شهید و امور ایثارگران دیدار کرد همه چیز درباره ادامه مذاکرات احتمالی ایران با آمریکا | دیپلماسی در گرو منافع ملی حفاظت از اتحاد ملی، مأموریت اهل قلم و کلام نظامیان صهیونیست باز هم شکار القسام شدند + ویدئو پزشکیان موافقت‌نامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا را ابلاغ کرد واکنش ریاست معنوی دروزی‌ها در سوریه درباره آتش‌بس فراگیر پوشاندن صورت در کرانه باختری ممنوع شد ویدئو | اعترافات شخصی که عکس و لوکیشن بیمارستان فارابی کرمانشاه را برای هدف قرار دادن به عوامل رژیم اسرائیل ارسال کرده بود کمیسیون امنیت ملی درباره مکانیسم ماشه، ۳۱ تیرماه جلسه برگزار خواهد کرد پاکستان: آمریکا بزرگ‌ترین شریک تجاری ماست اولین واکنش آرژانتین به وحشی‌گری رژیم صهیونیستی در غزه! گفت‌وگوی تلفنی دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و ارمنستان درباره تحولات منطقه‌ای نارسایی مزمن وریدی که ترامپ به آن مبتلا شده چیست؟
سرخط خبرها

ترامپ خروج آمریکا از افغانستان را «بی‌کفایتی فاجعه‌بار» خواند

  • کد خبر: ۳۴۵۶۷۲
  • ۲۶ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۰
ترامپ خروج آمریکا از افغانستان را «بی‌کفایتی فاجعه‌بار» خواند
دونالد ترامپ بار دیگر از جا گذاشتن تجهیزات نظامی ایالات متحده در افغانستان انتقاد کرد و خروج آمریکا را نماد «بی‌کفایتی فاحش» خواند.

به گزارش شهرآرانیوز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به شدت از خروج نظامی آمریکا در سال ۲۰۲۱ از افغانستان انتقاد کرد و مدعی شد که تجهیزات نظامی ارزشمندی برای طالبان باقی مانده است و این تصمیم را نمادی از «بی‌کفایتی فاحش» رهبران نظامی آمریکا در آن زمان دانست.

ترامپ در ضیافتی که در دفتر اخلاقیات کاخ سفید برگزار شد، گفت‌وگویی را که به گفته‌ی او با ژنرال مارک میلی، رئیس سابق ستاد مشترک نیرو‌های مسلح آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری‌اش داشته است، بازگو کرد.

ترامپ گفت: «به میلی گفتم، یعنی واقعاً می‌خواهی یک جنگنده را جا بگذاری؟ قیمت هر هواپیما ۱۵۰ میلیون دلار است. گفتند میگذاریمش، قربان. عالیه! و همین کار را کردند و تجهیزات را جا گذاشتند.»

او گفت میلی به او گفته که «ارزان‌تره» که هواپیما را رها کنند تا اینکه آن را برگردانند؛ توضیحی که ترامپ آن را به تمسخر گرفت.

ترامپ گفت: «یه باک بنزین به من بدهید، خودم می‌برمشان به پاکستان یا برمی‌گردانم به آمریکا. چرا باید ارزان‌تر باشد؟ آنجا بود که فهمیدم این آقا واقعاً بی‌کفایت است.»

گرچه مرحله نهایی خروج از افغانستان در زمان ریاست‌جمهوری جو بایدن در اوت ۲۰۲۱ انجام شد، اما چارچوب اولیه آن در اوایل سال ۲۰۲۰ توسط دولت ترامپ مذاکره شده بود. ترامپ بار‌ها خود را از نحوه اجرای خروج از افغانستان جدا دانسته و گفته دولت او این خروج را «با عزت و قدرت» انجام می‌داد.

او همچنین از نمایش عمومی خودرو‌های نظامی آمریکایی توسط نیرو‌های طالبان انتقاد کرد و گفت آنها همچنان در رژه‌های نمادین از این تجهیزات استفاده می‌کنند.

او گفت: «هر سال یک رژه دارند که تجهیزات ما را داخل یک خیابون زشت می‌کشند — که برای خودشان می‌شود خیابان پنجم. هر سال قدیمی‌تر می‌شوند، ولی از دیدنش متنفرم.»

با اینکه مقام‌های آمریکایی تأیید کرده‌اند که در روز‌های پرهرج‌ومرج پایانی عملیات تخلیه از فرودگاه حامد کرزای برخی تجهیزات جا مانده‌اند، پنتاگون گفته که بیشتر آنها از کار انداخته یا غیرقابل استفاده شده‌اند.

ترامپ افزود که در نظر داشت در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش تمام تجهیزات را خارج کند و ادعا کرد دولت کنونی با انجام ندادن این کار مرتکب اشتباهی راهبردی و مالی شده است.

او گفت: «ما یک ماشین واقعاً عالی داریم. من در دوره اولم ارتش را بازسازی کردم و بخشی از آن را در افغانستان گذاشتیم، یعنی به طالبان دادیم.»

با اینکه ترامپ از زمان بازگشت به قدرت در ژانویه ۲۰۲۵ سیاست رسمی جدیدی درباره طالبان اعلام نکرده، دولتش اقداماتی برای کاهش بیشتر دخالت آمریکا در افغانستان انجام داده است. اوایل امسال، وزارت خارجه آمریکا سمت نماینده ویژه در امور افغانستان را حذف کرد و مسائل افغانستان را در واحد کوچکتری تحت دفتر امور آسیای جنوبی و مرکزی ادغام نمود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->