مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی وزارت بهداشت تمدید شد+ جزئیات هشدار سازمان بازرسی به مدیران بیمه مرکزی افت قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی ادامه پیدا کرد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک به یک میلیارد و ۳۰ میلیون تومان رسید با ۳۰ میلیون تومان کدام موبایل‌های پرطرفدار را می‌توان خرید؟ (۳۰ تیر ۱۴۰۴) + جدول بررسی قیمت دینار در بازار آزاد و بانک مرکزی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) + جدول نایب رئیس شورای ملی زعفران: سالانه بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود | خدشه به جایگاه زعفران ایران بازگشت خریداران به بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۳۰ تیر ۱۴۰۴) آغاز به کار نمایشگاهی تهران پس از وقفه یک ماهه آثار جنگ تحمیلی ۱۲ هزار تن کود کشاورزی ویژه کشت پاییزه در خراسان رضوی تأمین شد چگونه انتخاب بهترین ارائه‌دهنده تلفن ابری می‌تواند کسب و کار شما را متحول کند؟ خرید بلیت اتوبوس برای اربعین ۱۴۰۴ محدود شد واردات خودروی کارکرده بالای ۲۵۰۰ سی‌سی به مناطق آزاد ممکن شد استاندار خراسان رضوی: بهره‌برداری از راه‌آهن خواف-هرات نقطه عطف توسعه کریدورهای ترانزیتی ایران و افغانستان است قیمت اونس جهانی طلا تغییر قیمت کرد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳۰ تیر ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد چقدر قیمت دارد؟ رشد اندک قیمت نفت جهانی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) افزایش بیش از ۵۰ درصدی قیمت اقلام اساسی در یک‌سال اخیر گرانی برنج زیر ذره‌بین نهاد‌های قضایی | برخورد با تخلفات بازار کالا مشاوران املاک درخواست افزایش نرخ کمیسیون کردند شرایط دستمزد کارگران نانوایی در مشهد اصلاح شد + جزئیات وزیر صمت: بسته حمایتی صنایع در زمان جنگ تمدید می‌شود نرخ طلا در مشهد بار دیگر افزایشی شد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) | هندوانه گران شد تأکید فرماندار مشهد بر تداوم نظارت و بازرسی‌ها در حوزه ارزاق و نان اعتبار کالابرگ دهک‌های چهارم و پنجم از امروز شارژ می‌شود (۳۰ تیر ۱۴۰۴) + روش استعلام برقراری پرواز‌های فرودگاه گناباد پس از آغاز مجدد پرواز‌های داخلی (۳۰ تیر ۱۴۰۴) حمایت ۱۳ هزار میلیارد تومانی صندوق تثبیت از بازار سرمایه بورس چهارشنبه (یکم مرداد ۱۴۰۴) تعطیل است؟
سرخط خبرها

نایب رئیس شورای ملی زعفران: سالانه بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود | خدشه به جایگاه زعفران ایران

  • کد خبر: ۳۴۶۵۵۷
  • ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۴
نایب رئیس شورای ملی زعفران: سالانه بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود | خدشه به جایگاه زعفران ایران
نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: متاسفانه قانون پیمان‌سپاری فرش قرمزی برای قاچاقچی پهن کرده که به راحتی از این قانون سوءاستفاده کرده و زعفران را به صورت قاچاق از کشور خارج می‌کنند. به جرات می‌گویم سالانه حداقل بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود.
اکرم مقدسی
خبرنگار اکرم مقدسی

غلامرضا میری در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، در خصوص وضعیت بازار زعفران اظهار کرد: براساس آمار گمرک میزان صادرات زعفران در سه ماه ابتدایی سال ۱۴۰۴ نسبت به سال گذشته روند افزایشی داشته و صادرات به صورت روتین ادامه دارد.

وی افزود: در ۱۲ روز جنگ، مقداری بلاتکلیف بودیم. صد در صد صادرات زعفران ما با پرواز‌ها انجام می‌شود که در این مدت پروازی نداشتیم، بنابراین در روند صادرات ما مقداری اختلال به وجود آمد. برخی از همکاران ممکن است از طریق زمینی زعفران ارسال کرده باشند، اما اگر این مشکل نبود، شاید آمار صادرات ما بیشتر از این می‌شد.

زعفران پوشال در هر کیلو ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته است

میری در خصوص قیمت زعفران عنوان کرد: به جز زعفران پوشال که تولید کمی دارد و در هر کیلو ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته، سایر انواع زعفران در دو، سه ماه گذشته هیچگونه نوسان قیمتی نداشته که در سطح بازار اختلال ایجاد کند. ثبات قیمت مربوط به عرضه و تقاضا است، اگر عرضه کم و تقاضا زیاد باشد، قیمت افزایش پیدا می‌کند، اما اگر تقاضا کم و عرضه زیاد باشد، ممکن است که قیمت‌ها کاهش داشته باشد.

نایب رئیس شورای ملی زعفران ادامه داد: البته نمی‌توان روند قیمت را پیش‌بینی کرد. زعفران در انبار نیست که بتوانیم برآورد کنیم یا حدس بزنیم، زعفران دست کشاورز است، ما نیز ۷۰۰ هزار کشاورز داریم که معمولا زعفران را در خونه نگهداری می‌کنند و ما اطلاعی از میزان آن نداریم.

وی اضافه کرد: عرضه زعفران توسط خود کشاورز انجام می‌شود و جای تشکر دارد که معمولاً کشاورزان زمانی که تقاضا پایین است، عرضه را کم می‌کنند، بنابراین در بازار تعادل قیمتی وجود دارد، نه زعفران به قدری در بازار کم می‌شود که قیمت‌ها به صورت کاذب افزایش پیدا کند و نه به قدری زیاد می‌شود که کاهش داشته باشد.

میری با اشاره به مشکلات در حوزه صادرات زعفران تصریح کرد: از سال ۹۷ مشکلی برای صادرکننده‌های زعفران ایجاد شد. در سال ۹۶ که پیمان‌سپاری نبود، از مبادی قانونی ۳۲۵ تن صادرات داشتیم، اما از سالی که پیمان‌سپاری وضع شد، صادرکننده موظف شد ارز خود را با قیمت اتاق مبادله یا سامانه نیما به فروش برساند که معمولا باید بین ۲۰ تا ۳۰ درصد زیر قیمت بفروشد، این موضوع مشکلاتی را ایجاد کرده و باعث شده صادرات کاهش پیدا کند، یعنی از ۳۲۵ تن صادرات در سال ۹۶ به ۲۱۴ تن در سال ۱۴۰۳ برسد.

نایب رئیس شورای ملی زعفران خاطرنشان کرد: زمانی که ۳۲۵ تن صادرات داشتیم به ۴۷ کشور دنیا صادرات انجام می‌دادیم، اما الان به ۷۱ کشور دنیا زعفران صادر می‌کنیم و مصرف جهانی افزایش پیدا کرده است. این اختلاف بین افزایش مصرف جهانی و کاهش مقدار زعفران صادراتی، توسط قاچاقچی تامین می‌شود. متاسفانه قانون پیمان‌سپاری فرش قرمزی برای قاچاقچی پهن کرده که به راحتی از این موضوع سوءاستفاده کرده و زعفران را به صورت قاچاق از کشور خارج می‌کنند. به جرات می‌گویم سالانه حداقل بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود.

صادرکننده زعفران خانه‌نشین شده است

وی بیان کرد: ما از همان سال پیگیر این قضیه بودیم که بتوانیم این مشکل را حل کنیم تا زعفران از مبادی قانونی و زعفران باکیفیت صادر شود و با عرضه زعفران با کیفیت بتوانیم جایگاه زعفران ایران را در جهان حفظ کنیم، اما متاسفانه تا الان موفق نبودیم و همچنان این قانون دست‌وپاگیر پابرجاست. این موضوع صادرکننده را خانه‌نشین کرده، جرات نمی‌کند با کارت خود زعفران صادر کند و مجبور می‌شود زعفران را با کارت‌های متفرقه یا اجاره‌ای صادر کند و یا اینکه زعفران خود را به تجار افغانستانی بدهد تا به مشتری تحویل دهند که با این کار مشتری از دست ما می‎رود و بعد از آن از تجار افغانستانی زعفران خریداری می‌کنند.

میری گفت: ما داریم مشتری و بازار خود را از دست می‌دهیم و جایگاه زعفران دارد خدشه‌دار می‌شود. بانک مرکزی شاهد است که از سال ۹۷ تاکنون ارز حاصل از صادرات را بازگرداندیم، غیر از این اگر باز هم شک دارند که صادرکننده ارز را برنمی‌گرداند، ما حاضریم برای هر بار صادراتی تضمین بدهیم که ارز ما برمی‌گردانیم. یک راه حل این است که به ما اجازه دهند ارز خود را به قیمت توافقی در بازار آزاد بفروشیم و راه حل بعدی این است که به واردکنندگان کالا‌های لوکس مجوز دهند تا ارز خود را از ما دریافت کنند، از این طریق هم کمکی به اقتصاد می‌شود و هم ما می‌توانیم ارز خود را به قیمت توافقی بفروشیم تا بتوانیم حداقل از قاچاق زعفران جلوگیری کنیم.

نایب رئیس شورای ملی زعفران خاطرنشان کرد: این قاچاق زعفران چه عایدی برای دولت دارد، غیر از زیان؟ هم چیزی عاید دولت نمی‌شود و هم زعفران بی‌کیفیت از کشور خارج می‌شود که به زعفران ایران خدشه وارد می‌کند. من این مسائل را از بالاترین مقام کشور تا پایین‌ترین آنها مطرح کردم و با آنها جلسه داشتم، اما متاسفانه تا امروز تاثیری نداشته است. امیدوارم با درایت بیشتری موضوع را مدیریت کنند تا از قاچاق جلوگیری شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->