ثبت احوال: بیش از ۲۱۴ هزار ولادت در ۳ ماهه اول ۱۴۰۴ ثبت شد نشانه های تنبلی معده چیست؟ اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۴ مرداد ۱۴۰۴) ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خارجی در مدارس فقط با ارائه کارت اقامت و اشتغال دانشجویان جدیدالورود از نیمه دوم مهر ۱۴۰۴ به دانشگاه می‌روند + زمان اعلام نتایج کنکور تمدید ۵ ساله همکاری آموزش و پرورش و حوزه علمیه مرگ عجیب و مرموز راننده مشهدی بعد از آتش زدن مامور پلیس راه کسب پنج نشان نقره در المپیاد جهانی فیزیک توسط تیم ایرانی قتل پدر به خاطر طلاهای مادر برای جلوگیری از غرق شدگی کاری انجام دهید هشدار درباره گرمازدگی | مراقب سالمندان و کودکان در پیاده‌روی اربعین باشید چطور از تجمع باکتری‌ها در غذا و نوشیدنی جلوگیری کنیم؟ پیش‌بینی هواشناسی امروز (۴ مرداد ۱۴۰۴) | باد و خاک در خراسان رضوی و ۶ استان دیگر + فیلم توصیه‌هایی برای پیشگیری از مشکلات گوارشی در پیاده‌روی اربعین بهترین رژیم غذایی تابستانی برای مقابله با گرمازدگی کیک، بیسکویت و آبمیوه نباید در صبحانه کودکان گنجانده شود سیگار و قلیان مهمترین عامل ابتلا به سرطان ریه وزیر آموزش و پرورش: مشارکت و مردمی‌سازی، مهم‌ترین رویکرد نهضت مدرسه‌سازی است حدود ۱۰ هکتار از مراتع بام ایران در آتش سوخت اسامی محصولات آرایشی فاقد مجوز منتشر شد (۳ مرداد ۱۴۰۴) شرکت ۳ هزار داوطلب در آزمون دادگستری خراسان رضوی (۳ مرداد ۱۴۰۴) خودروی کارکنان گمرک پیشین توسط قاچاقچیان سوخت مورد حمله مسلحانه قرار گرفت (۳ مرداد ۱۴۰۴) زمان آغاز تردد دریایی زائران اربعین از بندر خرمشهر به بصره اعلام شد حکم قصاص برای قاتل امیرحسین خالقی صادر شد | پرونده قتل الهه حسین‌نژاد در نوبت بررسی ویژه دادگاه کیفری افتتاح بیش از ۲۷۰ مدرسه جدید در خراسان رضوی تا پایان شهریور ۱۴۰۴ | بازنشستگان، عضو هیئت‌امنای مدارس جدید می‌شوند+ فیلم جذب پنج هزار و ۵۶۰ معلم جدید در مدارس خراسان رضوی| روزانه دو مدرسه در استان ساخته می‌شود (۳ مرداد ۱۴۰۴) انفجار، آتش‌سوزی و قطع برق سریالی در اسرائیل به تل‌آویو رسید مراسم افتتاحیه خانه چتر ویژه کودکان بی‌سرپرست در مشهد برگزار شد (۲ مرداد ۱۴۰۴) + فیلم مشاور وزیر آموزش و پرورش: مدارس غیرفعال، تعیین تکلیف می‌شوند
سرخط خبرها

راهکار‌هایی برای حفاظت از پوست و چشم در برابر آفتاب

  • کد خبر: ۳۴۷۱۸۶
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۷
راهکار‌هایی برای حفاظت از پوست و چشم در برابر آفتاب
رئیس اداره بهداشت پرتو‌های وزارت بهداشت هشدار داد: پرتو‌های فرابنفش خورشید حتی در سایه نیز تا ۵۰ درصد فعال‌اند و می‌توانند به پوست و چشم آسیب بزنند.

به گزارش شهرآرانیوز، علی گورانی، گفت: بسیاری از مردم تصور می‌کنند زمانی که در سایه قرار دارند، از خطر اشعه ماورای بنفش در امان هستند و این در حالی است که اشعه فرابنفش همانند سایر امواج نوری، قابلیت بازتاب و پراکندگی دارد و بسته به ویژگی‌های محیطی مانند وجود سطوح صیقلی (مانند آسفالت، فلز، آب یا دیوار‌های روشن)، ممکن است تا ۵۰ درصد از این پرتو‌ها در محیط سایه نیز حضور داشته باشند و به عبارت دیگر، حضور در سایه به‌تنهایی کافی نیست و همچنان استفاده از کرم ضدآفتاب، عینک آفتابی استاندارد و سایر تجهیزات حفاظتی ضرورت دارد.

صرف تیرگی شیشه کافی نیست؛ عینک آفتابی باید استاندارد باشد

وی افزود: استفاده از عینک‌های آفتابی تنها زمانی مؤثر است که ویژگی‌های حفاظتی کامل را داشته باشند؛ صرفاً داشتن شیشه تیره کافی نیست. عینک باید قابلیت جذب پرتو‌های فرابنفش تا طول موج ۴۰۰ نانومتر را داشته باشد و از طرفی فرم فیزیکی آن باید به‌گونه‌ای باشد که اطراف چشم را نیز پوشش دهد تا از ورود اشعه از کناره‌ها جلوگیری شود.

لباس مناسب؛ نخستین خط دفاع در برابر پرتو UV

گورانی در پاسخ به این پرسش که «به‌جز استفاده از کرم و عینک، چه اقدامات دیگری می‌توان برای کاهش آسیب خورشید انجام داد؟» نیز ادامه داد: استفاده از پوشش مناسب؛ لباس‌های آستین‌بلند، شلوار‌های بلند، و پارچه‌هایی با تراکم بافت بالا می‌توانند نقش مهمی در کاهش نفوذ پرتو‌های فرابنفش ایفا کنند. در برخی کشورها، حتی پوشاک خاصی با برچسب SPF تولید و عرضه می‌شود که توان جذب پرتو‌های مضر خورشید را دارد.

چتر، سایه‌بان و مرطوب‌کننده؛ راهکار‌هایی ساده، اما مؤثر

وی افزود: پرهیز از قرارگیری در معرض نور مستقیم در ساعات اوج تابش و بازه زمانی ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر، بیشترین شدت تابش فرابنفش را دارد و در این ساعات، تا حد امکان باید از فعالیت‌های بیرونی پرهیز کرد یا آنها را به ساعات اولیه صبح یا بعد از عصر موکول کرد و استفاده از چتر یا سایه‌بان در فضای باز؛ در شرایطی که حضور در فضای باز اجتناب‌ناپذیر است، همراه داشتن چتر، سایه‌بان یا استفاده از فضا‌های سرپوشیده موقت می‌تواند میزان مواجهه با اشعه را به‌طور چشمگیری کاهش دهد.

به گفته گورانی؛ نوشیدن آب کافی و محافظت از سلامت عمومی پوست؛ گرما و نور مستقیم خورشید باعث از دست رفتن آب بدن و خشکی پوست می‌شوند و تأمین آب کافی و استفاده از مرطوب‌کننده‌ها می‌تواند به حفظ سلامت پوست کمک کند و مقاومت آن را در برابر آسیب‌های محیطی افزایش دهد.

وی ادامه داد: فرهنگ‌سازی و آموزش عمومی برای درک جدی بودن خطرات پرتو فرابنفش، یک ضرورت حیاتی در کشور‌هایی با شدت تابش بالا مانند ایران است و موضوع حفاظت در برابر نور خورشید نباید به‌عنوان مسأله‌ای شخصی یا صرفاً زیبایی‌محور تلقی شود، بلکه یک ضرورت بهداشتی و عمومی است که در صورت بی‌توجهی، می‌تواند به مشکلات جدی از جمله سرطان پوست، پیری زودرس و آسیب‌های چشمی منجر شود.

گورانی با اشاره به شعار سازمان جهانی بهداشت در زمینه محافظت در برابر پرتو‌ها گفت: پیشگیری، همواره ساده‌تر، کم‌هزینه‌تر و مؤثرتر از درمان است. باید یاد بگیریم چگونه زندگی سالم‌تری در آفتاب داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->