ویدئو| ماجرای یک تن برنج وارداتی که گم شد! درآمد ۲۸۱ میلیارد تومان شرکت بورس تهران در یکسال اخیر جزئیات افزایش مالیات کالاهای آسیب‌رسان به سلامت | از سمبوسه و فلافل تا کاشت ناخن برای نخستین بار سامانه جامع قراردادهای داخلی صنعت نفت راه اندازی شد پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت دیگنیتی پرستیژ چقدر است؟ رشد اندک قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | آریسان ۵۸۲ میلیون تومان اختلاف قیمت ۲۰۰ هزار دینار ارز اربعین و بازار آزاد چقدر می‌شود؟ (۴ مرداد ۱۴۰۴) کنتور هوشمند یک عامل بازدارنده برای مشترکین پرمصرف است | در مشهد زیر ۱۰ درصد مشترک پرمصرف داریم آغاز فروش فوق‌العاده ۱۱ محصول ایران خودرو از امروز (۴ مرداد ۱۴۰۴) + جزئیات مشتری محصولات ایران خودرو نصف شد واکنش منفی بورس به مذاکرات ایران و ۳ کشور اروپایی | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ مرداد ۱۴۰۴) خرید تضمینی گندم از ۶.۷ میلیون تن فراتر رفت (۴ مرداد ۱۴۰۴) بانک مرکزی: کارمزد اضافه در تبدیل ارز ممنوع است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۴ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد بیشتر از ۸۸ هزار تومان جزئیات راه‌اندازی قطار مسافری در ۳ مسیر جدید به دوشنبه، هرات و آنکارا اعلام فهرست انواع گوشت و فرآورده معاف از مالیات بر ارزش افزوده قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) واردات پارچه کاهش یافت | کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی تحقق شعار سال در صنف طلافروشان با بازتولید طلای مستعمل | سود فروش طلای دست‌دوم، در جیب عده‌ای سرمایه‌دار بیش از ۴۰ همت، خسارت قطعی برق به صنایع خراسان رضوی | پرداخت خسارت‌ها در هاله‌ای از ابهام آخرین اخبار از بیمه رانندگان کامیون و تاکسی‌های اینترنتی از زبان وزیر آغاز فروش ارز اربعین از امروز در ۴ بانک (۴ مرداد ۱۴۰۴) + قیمت قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴) | افزایش قیمت ۵ قلم میوه در یک هفته اخیر تخلیه ۷۰ درصد بار برنج قاچاق پاکستانی در مازندران و توزیع در بازار به اسم برنج ایرانی اولین حراج شمش طلا در مردادماه، فردا (۵ مرداد ۱۴۰۴) | وجه‌الضمان یک میلیارد تومانی به ازای هر شمش نحوه خرید و فروش مسکن تغییر کرد | ایجاد مشکلات در این شیوه ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار نفر برای دریافت وام ازدواج فرزندان بازنشستگان افزایش قیمت نفت (۳ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مسیر سخت صنعت ساختمان، از چاله به چاه | گزارش شهرآرانیوز از نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد + فیلم

  • کد خبر: ۳۴۷۲۵۸
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۶:۲۸
مسیر سخت صنعت ساختمان، از چاله به چاه | گزارش شهرآرانیوز از نمایشگاه تخصصی صنعت ساختمان در مشهد + فیلم
بیست‌وششمین نمایشگاه صنعت ساختمان، تأسیسات و صنایع سرمایشی و گرمایشی مشهد در شرایطی کار خود را آغاز کرده که ۱۰ هزار مترمربع فضای نمایشگاه بین‌المللی مشهد به ۱۲۰ شرکت فعال در این عرصه اختصاص یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، بیست‌وششمین نمایشگاه صنعت ساختمان، تأسیسات و صنایع سرمایشی و گرمایشی مشهد درحالی کار خود را از عصر روز چهارشنبه آغاز کرده که ۱۰ هزار مترمربع فضای نمایشگاه بین‌المللی مشهد در سه سالن فردوسی، عطار و مفاخر به ۱۲۰ شرکت فعال در این عرصه اختصاص یافته است. نمایندگانی از ۹ استان در این رویداد بزرگ اقتصادی حضور دارند و همگی از نام‌های تجاری سرشناس و تولیدکنندگان بزرگ محصولات مرتبط با صنعت ساختمان هستند. در این گزارش، به‌سراغ شماری از آن‌ها رفته‌ایم تا به بیان توانمندی شرکت‌های ایرانی، ظرفیت‌های تولید ملی و البته چالش‌های موجود در این حوزه بپردازند.

هر روز، گرفتارتر از دیروز!

براساس گزارش رسمی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، بیش از ۲۳۴ صنعت به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم با حوزه مسکن در ارتباط هستند. علاوه بر این، بیش از ۳۰درصد از تولید ناخالص ملی کشور نیز در حوزه مسکن محقق می‌شود؛ یعنی جایی که به ازای هر ۶۹.۷ مترمربع مسکن، یک فرصت شغلی جدید ایجاد می‌شود و با تمرکز قوه مجریه بر تکمیل ابرپروژه‌های نهضت ملی مسکن، اهمیت این بخش دوچندان خواهد بود. به همین دلیل است که می‌گوییم نمایشگاه بین‌المللی مشهد در یکی از حساس‌ترین دوره‌های تقویم سالیانه خود قرار دارد.

ناصر شکیب، مدیر فروش غرفه یکی از شرکت‌های سرشناس در حوزه تولید سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی، در حاشیه این رویداد و در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز می‌گوید: واقعیت این است که حوزه ساختمان را می‌توان یک «مادرصنعت» دانست، چون از شرکت‌های تولید مصالح ساختمانی همچون سیمان، آجر، تیرآهن، کاشی و سرامیک گرفته تا شرکت‌های تولیدکنندگان تجهیزات و تأسیسات همچون سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، آسانسور، پله برقی و تجهیزات برقی و مکانیکی در آن مشارکت دارند. حالا بماند که حتی لوازم خانگی، بیمه و حوزه‌های فناوری اطلاعات به‌خصوص در بخش دزدگیر‌ها و تأسیسات حفاظتی نیز به‌عنوان صنایع مرتبط با بخش مسکن تعریف می‌شوند.

او می‌افزاید: با این حال، چالش بزرگ ما این است که نه‌تنها مشکلات مرسوم در بخش نقدینگی و حوزه نیروی انسانی برطرف نشده، بلکه هرروز بر صف این گرفتاری‌ها افزوده می‌شود. امروزه ما با ابرچالشی همچون قطعی‌های اعلام‌شده و نشده برق در تابستان و گاز در زمستان مواجه هستیم که باعث شده تا درعمل، ساعت کاری کارخانجات ما در سراسر کشور به سه روز در هفته کاهش پیدا کند. در این شرایط، فقط این صف مطالبات مشتریان است که هرروز دارد طولانی‌تر می‌شود و حالا بماند که با کاهش ۵۰ درصدی درآمدها، بیمه و حقوق کارگران باید کامل پرداخت شود.

صنعت ساختمان در ایران، در انتظار به‌روز‌رسانی

اگر از خانه‌سازی همچنان تصوری مثل گذشته دارید، سخت در اشتباهید. دیگر گذشت آن زمان که صنعت ساختمان با پروژه‌های بزرگ، اراضی محصور و سر و صدای مستمر ماشین‌آلات سنگین و کارگران تعریف شود و مدت‌هاست که این صنعت با مصالح پیش‌ساخته به یکی از دقیق‌ترین، کامل‌ترین و سودآورترین فعالیت‌های اقتصادی دنیا تبدیل شده است.

محمدرسول مدنی‌زاده، مدیرعامل شرکت تولید پنل‌های نوترکیب و مصالح ساختمانی پیش‌ساخته که یکی از چشم‌نوازترین غرفه‌های نمایشگاه امسال را دراختیار دارد، در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز می‌گوید: ترجیح می‌دهم با آمار باهم صحبت کنیم. شما ببینید براساس آخرین پایش رسمی صنعت ساختمان در کشور که در بازه زمانی سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ انجام شده است، نرخ ساخت مسکن در شهر‌ها از حدود ۷۵۰ هزار واحد در سال به ۴۰۰ هزارواحد در سال کاهش یافته است. این حوزه هم یک «بازار» است. حالا به من بگویید وقتی «محصول» کمیاب شود، بدیهی نیست که «تورم» بر بازار حکمرانی کند؟

او می‌افزاید: ما هنوز در کشورمان مفهومی داریم به نام «بساز بفروش». این‌ها چه کسانی هستند؟ کسانی که سرمایه دارند، مسکن می‌سازند، می‌فروشند و با سود آن پروژه دیگری را آغاز می‌کنند، اما بد نیست بدانید که سال‌هاست در کشور‌های توسعه‌یافته از ژاپن و چین گرفته تا کشور‌های اروپایی، آمریکا و حتی برزیل، دیگر چنین چیزی وجود ندارد، زیرا تولید مصالح پیش‌ساخته به قدری گسترش یافته که هر خانواده‌ای اراده کند، به‌سادگی می‌تواند سرمایه مختصری تهیه کند و برای خودش خانه بسازد.

دیگر نه تخصص نیاز است و نه سرمایه، بلکه کارخانه‌ها مصالح را براساس سفارش می‌سازند، قطعات به محل منتقل و با نظارت مهندسان توسط کارگران نصب می‌شوند؛ بدون آلودگی، تولید نخاله ساختمانی، اشغال معبر و حتی ایجاد سر و صدا. کل عملیات هم کمتر از ۱۰ روز زمان لازم دارد و همین‌طور است که چینی‌ها در دوران کرونا، یک بیمارستان هزار تخت‌خوابی را ۱۰ روزه می‌سازند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->