نمایشگاه آثار چیدمان تجسمی و حجم «نویز سفید» در نگارخانه آسمان مشهد رشد خوش نویسی در توسعه و ترویج مهارت هاست آموزش داستان نویسی | نقطه چین های سرنوشت (بخش دوم) درباره «جستار سیاسی» با نگاهی به آثاری از جرج اورول و هرتا مولر | جمع بی طرفی و جامع نگری نمایشنامه «مولودی» تی‌. اس. الیوت منتشر شد گفتگوی جواد موگویی و سیدعباس عراقچی به زودی از شبکه سه + تیزر و توضیحات مجری محسن قصابیان به سریال «کوری» پیوست نوجوانان مشهدی در برنامه «بوم بوم تل‌آویو» تصویرگر مقاومت شدند مهلت پایانی برای شرکت در جشنواره فیلم کوتاه تهران+ جزئیات فیلم «یکی از آنها» در آمریکا رقابت می‌کند صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴ تاریخ و ساعت دقیق بازپخش سریال جومونگ در سال ۱۴۰۴ مشخص شد + ساعت تکرار «دنی ویلنوو» کارگردان جدید جیمزباند شد نگاهی به نقش‌آفرینی بازیگران مرد اصلی سریال «از یاد رفته» مستند «من علی صیاد شیرازی هستم» روی آنتن + زمان پخش انتشار کتاب «حریر غزاله» برنده جایزه «بوکر» انتشار نسخه دیجیتالی پروژه موسیقایی «سوئیت سمفونی مینودر» تشدید بیماری «ایرج جنتی عطایی» شاعر و ترانه‌سرا «پدر، مادر، خواهر، برادر» جیم جارموش در راه جشنواره فیلم نیویورک ۲۰۲۵
سرخط خبرها

انتشار کتاب «حریر غزاله» برنده جایزه «بوکر»

  • کد خبر: ۳۴۷۶۵۷
  • ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۸
انتشار کتاب «حریر غزاله» برنده جایزه «بوکر»
کتاب «حریر غزاله» نویسنده عمانی و برنده سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸) جایزه من‌بوکر، با ترجمه «معانی شعبانی» روانه بازار شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خانم جوخه الحارثی دانش‌آموخته ادبیات عرب از دانشگاه سلطان قابوس و دانشگاه ادینبورو اسکاتلند است. وی آثار مختلفی در ادبیات از جمله ادبیات کودک و نوجوان، ۳ مجموعه داستان کوتاه و ۳ رمان همچنین کتاب‌های دانشگاهی در زمینه ادبیات نوشته و اکنون صاحب کرسی ادبیات کلاسیک عربی در دانشگاه سلطان قابوس است و در سال ۲۰۱۹ (۱۳۹۸) برای کتاب سیدات القمر یا اجرام آسمانی (ترجمه انگلیسی) برنده جایزه «من بوکر» (The Man Booker Prize) بین المللی شد.

این نویسنده عمانی در حریر غزاله، داستان زندگی چند شخصیت را در تقاطعی هماهنگ با یکدیگر قرار می‌دهد، داستان زندگی غزاله، لیلا، حریر، سعده، آسیه و ملیحه، زنانی که هر یک در تبعیدی اجباری یا خودخواسته به جایی دوردست می‌روند تا سرنوشت و زندگی خود را بسازند. سبک و شیوه خاص روایت الحارثی و در واقع بازی روایی‌ای که به راه می‌اندازد باعث می‌شود خواننده لحظه‌ای داستان را رها نکند.

غزاله از اینکه دوست صمیمی و کودکی او آسیه مجبور به ترک روستای کوهستانی‌شان می‌شود به شدت ناراحت است و این جدایی تا بزرگسالی او را آزار می‌دهد. خانواده غزاله سال‌ها بعد به مسقط مهاجرت می‌کنند و او عاشق یک ویولونیست حرفه‌ای می‌شود که در ساختمان آنها زندگی می‌کند.

غزاله با وجود مخالفت والدینش، از خانه فرار می‌کند تا با کسی ازدواج کند که عاشقانه دوستش دارد. او سپس در حالی که سعی می‌کند بین وظایف همسری و مراقبت از پسران دوقلویشان تعادل برقرار می‌کند، تحصیلات خود را ادامه داده و در دانشگاه ثبت نام می‌کند. دوستی با حریر، یکی از ثمره‌های نام‌نویسی در دانشگاه است که خواننده از زبان حریر و نوشته صفحات دفتر خاطراتش از آن مطلع می‌شود. حضور دورادور و شبح‌وار آسیه، نیرویی را بر زندگی آنها وارد می‌کند، اما نه غزاله و نه حریر از این ارتباط آگاه نیستند. حریر غزاله داستانی از دوستی‌های دوران کودکی و چگونگی اهمیت و از دست دادن آن در مراحل مختلف زندگی با بیان جوخه الحارثی است.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: انسان چگونه فقط با تکیه بر کلمات زنده می‌ماند؟ غزاله این‌طور بود: کلمات زنده‌اش می‌کردند. از کلمات تغذیه می‌کرد، کلمات محور زندگی‌اش بودند و تمام زندگی‌اش سرسختانه و لجوجانه حول محور کلمات می‌چرخیدند. چطور شور و هیجان پای او را به تاریکی ماشین فیل کشاند؟ نمی‌دانست ریسمان میان قطعیت گذشته و احتمالات آینده پاره شد و خیال‌ها برای به ثمر نشستن احتمالات گذشته و قطعیت آینده پروبال گرفت. (ص. ۱۳۶)

کتاب حریر غزاله ابتدا فوریه سال ۲۰۲۱ (بهمن ۱۳۹۹) به زبان عربی منتشر و بعد از به زبان‌های مختلف ترجمه و چاپ شده است. انتشارات ققنوس کتاب را از زبان عربی و به ترجمه معانی شعبانی در ۷۷۰ نسخه و ۱۹۱ صفحه منتشر کرده و در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است. ترجمه انگلیسی این کتاب را هم مانند اثر قبلی و موفق الحارثی، یعنی اجرام آسمانی مریلین بوث برعهده داشته است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->