به گزارش شهرآرانیوز؛ «تالاب» یا «کولاب» که ماوای بخشی از غنیترین تنوع زیستی روی زمین هستند؛ منافع مستقیم و غیر مستقیمی مانند کنترل آب سیلابها، تغذیه آبهای زیرزمینی، تخلیه آبهای زیرزمینی، کنترل رسوبات و دیگر خدمات بیوژئوشیمیایی یا زیستزمین شیمیایی و البته خدمات بومشناختی.
حقآبه تالابها بعد از آب شرب و مقدم بر آب کشاورزی و صنعت است، با این حال برخی کارشناسان بر این باورند در گذشته حقآبه محیط زیستی به اشتباه تخصیص داده شد و منابع آب برای مواردی مانند توسعه کشاورزی یا ویلاسازی استفاده شده است همچنین انتقال آب به خارج از حوزه نیز مشکلات را تشدید کرد و نه تنها امروز که پیش از این نیز بازنگری و اصلاح حقآبهها ضروری بوده است و توزیع نامناسب منابع آب و جمعیت در مناطق مختلف نیز مشکلساز بوده است.
سازمان حفاظت محیط زیست میگوید در این سال خشک، برای مقابله با کم آبی و برای احیای تالابها پیگیر حقآبه محیط زیستی است.
شینا انصاری اظهار کرد: بر اساس آمار و دادههای منتشر شده، با کاهش بارندگی، از نظر وضعیت آبی در وضع مناسبی قرار نداریم و پنجمین سال خشکسالی را پشت سر میگذاریم.
وی ادامه داد: طبیعتا به دنبال کمآبی وزارت نیرو تمهیداتی را اندیشیده است و مدیریت مصرف آب در حوزه کشاورزی، خانگی و تجاری را دنبال میکند. این مسئولیت برعهده وزارت نیروست، اما سازمان حفاظت محیط زیست نیز همچنان حقآبههای محیط زیستی را دنبال میکند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: حقآبه تالابها در حال پیگیری است. به عنوان مثال پیشتر بخشی از حقآبه تالاب بختگان رهاسازی شد.
انصاری در پایان با اشاره به گزارشی که در هفتههای گذشته در دولت ارائه کرده بود، گفت: گزارشی در خصوص گرد و غبار در هیات دولت ارایه و به موضوع تاثیر تامین حقآبه محیط زیستی بر کاهش گرد و غبار نیز اشاره شد. طبیعتا با پیگیری حقابهها شرایط آب تالابها و به طور همزمان گرد و غبار بهتر میشود.
منبع: ایسنا