به گزارش شهرآرانیوز؛ شینا انصاری در نشست با فعالان جوان محیط زیست که در این سازمان برگزار شد با گرامیداشت یاد و خاطره حمید مرادی فعال محیط زیست استان کردستان، که در حادثه آتشسوزی آبیدر سنندج جان باخت، اظهار کرد: ما قدردان دغدغهمندی و انگیزه فعالان محیط زیست هستیم و از مشکلات و موانعی که در این مسیر برای شما به وجود آمده اطلاع داریم.
وی افزود: مشکلاتی که اکنون در حوزه محیط زیست با آن مواجه هستیم، ناشی از اقدامات و کاستیها در یکی دو سال گذشته نیست بلکه ناشی از سالها بیتوجهی به مقوله محیط زیست است. بیتوجهی که هم در رعایت موزاین محیط زیستی وجود داشته است و هم در نظام سیاستگذاری و حکمرانی با آن مواجه بودیم.
انصاری ادامه داد: تمامی این مسائل دست به دست هم داده است تا اکنون با یک بحران عمیق و چندوجهی در حوزه محیط زیست روبه رو باشیم، به همین دلیل نمیتوانیم راهکار ضربتی و عاجل برای آن داشته باشیم بلکه باید در قالب برنامههای میانمدت و بلندمدت نسبت به حل مسئله اقدام کنیم.
معاون رئیس جمهوری تصریح کرد: اجرای قوانین و مسائل محیط زیست اغلب در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست نیست و این سازمان در کنار سایر دستگاهها وظایفی بر عهده دارد. سازمان محیط زیست در اغلب موارد تنها نهاد ناظر است، در حالیکه سایر دستگاهها تکالیف اجرایی دارند.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: مشارکت مردم محور اصلی فعالیتهای ما خواهد بود بهویژه مشارکت جوانان برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار است.
انصاری تاکید کرد: استفاده از ظرفیت زنان و بانوان و کنشگری و مطالبات آنها با توجه به اینکه اغلب فعالان حوزه محیط زیست تحصیلات مرتبط نیز دارند باید نگاهی مبتنی بر حل مساله باشد تا بتوانیم این ارتباط دوسویه را عمق ببخشیم.
وی در ادامه گفت: ما بیشتر از شما نیازمند همکاری و مشارکت جوانان و فعالان هستیم و بهصورت ویژه از همکاری فعالان و متخصصان بهخصوص جوانان در حوزه محیط زیست استقبال میکنیم.
همچنین در این نشست، محمدحسین بازگیر- مدیر کل دفتر مشارکتهای مردمی و مسئولیت اجتماعی سازمان حفاظت محیط زیست - نیز با اشاره به لزوم راهاندازی پویش ملی برای پاکسازی حاشیه جادهها تصریح کرد: راهاندازی این پویش با مشارکت انجمنهای مردمنهاد میتواند به صورت پایلوت در چند استان اجرایی شود و نمونه موفقی از همکاری تلقی خواهد شد.
در این جلسه اعضای حاضر که به نمایندگی از استانهای مختلف کشور حضور داشتند به بیان مشکلات و مسائل محیط زیستی در مناطق مختلف پرداختند. بحران آب، خشک شدن تالابها بهویژه دریاچه ارومیه، آلودگی رودخانهها، تغییر کاربری اراضی، بیتوجهی به آمایش سرزمین، ازدیاد گونههای اهلی مانند سگها در زیستگاههای انسانی و طبیعی، ایجاد بسترهایی برای همکاری، لزوم برنامهریزی جدی برای آموزش جوامع محلی و گروههای پایه مانند دانشآموزان، اطلاعرسانی دقیق و سریع از مشکلات محیط زیستی استانهای مختلف در بسترهای رسانهای سازمان، جلوگیری از پروژههای انتقال آب، جلوگیری از بارگذاری صنایع آب بر در فلات مرکزی و لزوم تشکیل مجمع مشورتی جوانان از جمله مسایل مطرح شده در این جلسه بود.
منبع: ایسنا