صداوسیما مجری‌گری «مهرشاد سهیلی» در تلویزیون را تکذیب کرد + عکس «بررسی وطن در دنیای کودک و نوجوان» در حوزه هنری خراسان رضوی بازیگر نقش ایلان ماسک معرفی شد + عکس مهرشاد سهیلی مجری برنامه اردوگاه شد + عکس موج انتقادها از فیلم جدید «نولان» | «اودیسه» در یک منطقه اشغالی فیلم‌برداری شده است حکایت دوستی عمو خرسه رقابت رسانه‌ها در جشنواره «داستان ایستادن» + فراخوان قائم‌مقام معاونت امور استان‌های رسانه ملی مشخص شد تصویری جدید از «شیرین» و «امیر» در پشت صحنه سریال «تاسیان» + عکس وزیر ارشاد، فردا (۷ مرداد)، برای پاسخ به یک سؤال راهی مجلس می‌شود عروسک جدید برنامه «کارناوال» | آیا «افتو» دارای رقیب می‌شود؟ پوستر برنامه «شفرونی» منتشر شد | برنامه جدید احسان علیخانی + عکس تیزر انیمیشن سینمایی «فرمانروای آب» منتشر شد سیدرسول فاطمی، هنرمند جوان تعزیه و تئاتر، درگذشت + علت فوت سریال انیمیشنی «هیس‌طوری» آماده نمایش شد بازگشت آرنولد شوارتزنگر در پایان جدید انیمیشن «غارتگر: قاتل قاتلان» نمایش آثار هنری و مصنوعات «جنگ ستارگان» در موزه «هنر روایی» لس‌آنجلس + عکس
سرخط خبرها

عیادت مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت از «پرویز خرسند»

  • کد خبر: ۳۴۷۹۱۵
  • ۰۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۰
عیادت مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت از «پرویز خرسند»
مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت از پرویز خرسند، نویسنده و روزنامه‌نگار عیادت کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیدعباس عظیمی مدیرعامل این موسسه در ادامه دیدار‌های خود با اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت عصر یکشنبه پنجم مردادماه به عیادت استاد پرویز خرسند نویسنده و روزنامه‌نگار رفت.

در این دیدار پرویز خرسند و ماهداد توکلی همسرش، به ذکر خاطراتی از دوران دانشجویی، آشنایی با دکتر علی شریعتی، دستگیری خرسند توسط ساواک و فعالیت‌های فرهنگی و بعضا نامهربانی‌هایی که منجر به بیکاری و خانه‌نشینی‌اش شد، پرداختند؛ نامهربانی‌هایی که باعث شد خرسند در سن ۸۵ سالگی و علی‌رغم بیش از ۴۵ سال فعالیت فرهنگی هیچ‌گونه بهره‌ای از حقوق بازنشستگی نبرد و در این شرایط بیماری و مشکلات اقتصادی فاقد هرگونه درآمد باشد.

در معرفی این‌چهره فرهنگی عنوان شده است: پرویز خرسند نویسنده، روزنامه‌نگار و چهره فرهنگی، متولد ۱۳۱۹ در مشهد است که پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، نخستین سردبیر هفته‌نامه سروش بود.

او از دوستان نزدیک علی شریعتی و ویراستار آثار او در سال ۱۳۵۰ بود. شریعتی در یکی از آثارش، تحت عنوان «نامه دکتر به پرویز خرسند» از او به نیکی یاد کرده است.

او سال‌ها ویراستاری و سردبیری آثار و نشریات حسینیه ارشاد را بر عهده داشت و به دلیل نوشته‌ها و سخنرانی‌هایش در دوران پهلوی زندانی بود.

پرویز خرسند با حکم حضرت آیت‌الله علی خامنه‌ای، به عنوان اولین سردبیر مجله «سروش» منصوب شد و در سال‌های ۱۳۵۸ تا ۱۳۵۹ سردبیر این هفته‌نامه بود. بعد‌ها کتابی هم با عنوان پیغام زخم مشتمل بر نوشته‌های او که سبکی است میان نثر و شعر نو چاپ شد.

پس از آن به شرح ادبی نهج‌البلاغه پرداخت.

خرسند اثر «هابیل و قابیل» را در صبح عاشورای سال ۵۰ شمسی نوشت و ظهر همان روز در حسینیه ارشاد با صدای خود دکلمه کرد که بعد‌ها از طریق برادرش مخفیانه در رادیو مشهد، آن را به صورت ویژه‌ای تولید و تدوین، و در قالب صوتی عرضه کرد.

این اثر در تیراژ میلیونی در داخل و خارج منتشر شد و بسیاری از بزرگان، این اثر شورانگیز را مورد تحسین قرار داده‌اند. پس از اعلام خبر پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن ۵۷ نخستین برنامه پخش‌شده از رادیو ایران، همین نوار هابیل و قابیل با صدای خرسند بود.

از مهم‌ترین کتاب‌های او می‌توان به «برزیگران دشت خون»، «آن جا که حق پیروز است»، «مرثیه‌ای ناسروده مانده»، «هابیل و قابیل»، مجموعه سرمقاله‌های مطبوعاتی و «شهید همه اعصار» اشاره کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->