جزئیات پیش‌فروش بلیت‌های بازگشت زائران اربعین از مرزهای باشماق، خسروی و تمرچین با اجرای متناسب‌سازی، حقوق بازنشستگان چقدر افزایش می‌یابد؟ ترافیک سنگین در ملک‌آباد، استقلال و تقاطع گاز | تصادف دو موتورسیکلت با یکدیگر، جان یک راکب را گرفت (۱۶ تیر ۱۴۰۳) آغاز ثبت نام متقاضیان زیارت اربعین از یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ + آدرس سامانه ۳۰ درصد زنان مبتلا به پوکی استخوان هستند  نقش والدین در شناسایی مشکلات سلامت روان فرزندان چیست؟ پیش بینی هواشناسی ایران (شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳) | هشدار زرد هواشناسی برای ۱۱ استان ویزیت تخصصی ۳۰ مادر مشکوک به سرطان پستان در مرکز خدمات جامع سلامت ۱۴ معصوم (ع) مشهد ۹۰۰۰ اتوبوس برای جابجایی زائران اربعین نیاز است منابع مالی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در قانون بودجه پیش‌بینی شده بود آتش‌سوزی یک هتل‌آپارتمان در مشهد مهار شد (۱۵ تیر ۱۴۰۳) تامین کامل امنیت در شعبات اخذ رای مشهد و خراسان رضوی (۱۵ تیر ۱۴۰۳) ۱۱۱ نفر از حجاج به دلیل وخامت شرایط جسمی‌ به کشور بازگشتند مقطع کاردانی رشته «فوریت‌های پزشکی» حذف خواهد شد
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

چگونه زندگی پایداری داشته باشیم؟

  • کد خبر: ۳۴۹۷۴
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۴
چگونه زندگی پایداری داشته باشیم؟
کارشناس ارشد مشاوره خانواده می‌گوید: فراگرفتن مهارت‌های بین فردی درست مانند یادداشتن مهارت خانه‌داری یا مهارت‌های شغلی برای تداوم و بقای یک زندگی سالم و رضایت‌بخش ضروری است.

به گزارش شهرآرانیوز، اکرم شاهد، کارشناس ارشد مشاوره خانواده درباره تشکیل زندگی به شکل پایدار توضیح می‌دهد: فرقی نمی‌کند مجرد باشید یا متأهل، در آغاز راه تأهل باشید یا در میانه‌های آن؛ اینکه چطور باید زندگی پایدار و بدون شکستی را تجربه کرد، همیشه برایتان یک دغدغه خواهد بود و در پی پاسخ آن خواهید گشت.

بزرگ‌ترین ضعف یا ایرادی که هر فرد دارد، جدا از جنسیت و جایگاه فردی و اجتماعی او و از منظر بهداشت روان، مهارت نداشتن و نگذراندن آموزش‌های صحیح و لازم برای مهارت‌آموزی است که با کلیدواژه پرتکرار و دست‌مالی‌شده «مهارت‌های زندگی» از او یاد می‌شود.

مهارت‌هایی که برخی از آن‌ها در مدارس یا برنامه‌هایی در شهر با روش‌های خودابداعی و بسیار ابتدایی و بدون محتوای علمی، آن هم به‌وسیله افراد غیرمتخصص، آموزش داده می‌شود که چندان هم مفید نیست.

بد نیست بدانید؛ خیلی وقت‌ها فقط آموزش یک مهارت یا توانمندی در استفاده از آن مهارت‌ است که می‌تواند زندگی طوفانی یک زوج را سامان دهد و روابط عاطفی بین آن‌ها را قوام بخشد.

زمانی که عواطف و احساسات در رابطه‌ای کاهش بیابد، کمترین آسیب آن طلاق عاطفی است که آمار وقوع آن این روزها در جامعه غوغا می‌کند.

مرا ببخشید که این‌قدر صریح و تلخ صحبت می‌کنم. ای کاش خانواده‌های ما به‌جای پرداختن به این همه ادا و اطوارهای ظاهری قبل از ازدواج و مراسم عروسی و خرج‌‌های کلان، قدری هم به فکر توانمند کردن فرزندانشان برای درست زندگی کردن و آموختن مهارت‌های ارتباطی صحیح در روابط بین فردی بودند و آن‌ها را کمک می‌کردند تا بتوانند زندگی پایدار و سالمی را تجربه کنند. موضوعی که متأسفانه خیلی کم به آن پرداخته‌ شده و هنوز هم کسی به ضرورت آموزش اجباری آن قبل از ازدواج نرسیده‌ است.

تصوری که ما از مراجعان مراکز مشاوره داریم، بیشتر افرادی با اختلال روانی شدید یا مشکل شخصیتی کنترل‌نشدنی است، درحالی‌که بیشتر مراجعه‌کنندگان افرادی سالم هستند که فقط در استفاده از مهارت‌های زندگی ضعف دارند و این ضعف باعث شده است تا نتوانند از پس مشکلات زندگی‌شان برآیند و از آنجا که سازوکار دفاعی فرار از موقعیت فعلی برای رسیدن به ایده‌آل‌های ذهنی راحت‌تر به داد فرد می‌رسد، این افراد تنها راه چاره را جدایی و رها شدن از قید و بندهای زندگی متعهدانه می‌بینند.

اتفاقی که باعث می‌شود تا آمار طلاق در جامعه رشد چشمگیری داشته‌ باشد، درحالی‌که اگر به این ضرورت رسیده‌ بودیم که در کنار همه نیازهای جسمی باید برای بهداشت روانمان هم وقت بگذاریم، هزینه کنیم و یاد بگیریم درصورت نیاز از یک مشاور کمک بخواهیم، تا این اندازه در زندگی رنج نمی‌بردیم و دادگاه‌های خانواده‌مان شلوغ بود.

بنابراین اگر خواهان زندگی پایدار و بدون شکستی هستید، لازم است که خودتان را به سلاح مهارت مجهز کنید. یعنی هر فردی با شناختی که از نقاط ضعف و قوت خود دارد، تلاش کند در حوزه‌هایی که نیاز به کمک و درمان دارد، از متخصصان آن حوزه کمک بخواهد تا با سلامت روان کامل وارد یک رابطه زوجی شود. زیرا وقتی فردی توانمند شود، حتی اگر طرف مقابلش هم ضعفی داشته‌ باشد، توان سازگاری و بهبودی شرایط برایش بیشتر فراهم است.

فراگرفتن مهارت‌های بین فردی درست مانند یادداشتن مهارت خانه‌داری یا مهارت‌های شغلی برای تداوم و بقای یک زندگی سالم و رضایت‌بخش ضروری است. این مهارت‌ها به ما کمک می‌کنند تا در موقعیت‌های روزمره زندگی انرژی کمتری را صرف بگوومگو و گفت‌وشنودهای بی‌فایده بکنیم.

نکته پایانی اینکه لطفا هیچ‌وقت از کنار مشکلات و بگوومگوهای زوجی خود به‌سادگی عبور نکنید. زیرا وقتی فردی شروع به شکایت می‌کند، به‌طور قطع جایی از روانش درد گرفته است و این شما هستید که باید با شنیدن حرف‌هایش و نه قضاوت و نصحیت کردنش، او را التیام بدهید. لابد می‌دانید که شنونده فعال خوب بودن هم خودش یک مهارت است و باید آن را یاد گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->