سند آمایش سرزمینی نیاز به بازنگری دارد پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) | صعود ادامه دارد؟ سود ۱۵۰ برابری قاچاقچیان سوخت در آب‌های بین المللی وزیر راه: توسعه کشور از مسیر دریا می‌گذرد سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی
سرخط خبرها

افزایش قیمت طلا از سال گذشته تاکنون چقدر بوده است؟

  • کد خبر: ۳۵۰۵۰
  • ۲۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۹
افزایش قیمت طلا از سال گذشته تاکنون چقدر بوده است؟
سال گذشته در همین زمان قیمت هر گرم طلا ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان بود و الان با بیش از ۱۰۰ درصد افزایش به بیش از یک میلیون تومان رسیده است و این روز‌ها بیشتر هم می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، ابراهیم محمدولی، رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر درباره وضعیت قیمت طلا توضیحاتی را ارایه کرد که در قالب سئوال و جواب در ادامه آمده است:

افزایش قیمت طلا تابع چه عواملی است؟

افزایش قیمت اونس طلای جهانی و قیمت ارز در داخل کشور از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت طلا در ایران است.

در روز‌های کرونا فعالیت بازار طلا و جواهر چگونه بود؟

کرونا هم بازار جهانی و هم کشور ما را متاثر کرد و باعث رکود در تولید مصنوعات طلا و جواهر شد. بازار طلا در ایران نیز از اواسط اسفند ماه سال گذشته تا آخر فروردین ماه سال جاری تعطیل بود.
الان وضعیت تقاضای بازار طلا چگونه است؟


از یک سو به دلیل مشکلات اقتصادی و روند رو به رشد قیمت طلا مردم تمایل دارند نقدینگی خود را تبدیل به طلا کنند تا بتوانند ارزش آن را حفظ کرده و آینده خود را تضمین کنند و از سوی دیگر قیمت مصنوعات طلا با افزایش دوبرابری طی یک‌سال اخیر روبه‌رو بوده است.

قیمت طلا افزایش و قدرت خرید مردم هم کاهش می‌یابد. آیا با نقدینگی خود می‌توانند طلا بخرند؟

تمایل مردم از سمت خرید جواهر و مصنوعات طلا به سمت خرید طلای خام، آب شده و سکه رفته است. از کل بازار طلا فقط ۲۰ درصد آن متعلق به مصنوعات طلا است و ۸۰ درصد تقاضای موجود در بازار به بخش سکه و طلای آب شده تعلق دارد؛ بنابراین درست است که طلا گران می‌شود و قدرت خرید مردم هم کم شده، اما همین نقدینگی پایین را هم تمایل دارند بیشتر در بخش سکه و طلای خام سرمایه‌گذاری کنند.

چه مشکلاتی در بخش تولید وجود دارد؟

تمایل مردم به خرید طلای خام و آب شده موجب می‌شود طلا به جای ورود به چرخه تولید برای ایجاد جواهر و مصنوعات به‌طور مستقیم به مردم فروخته شود. همین مساله اضافه بر مشکلاتی که در دوران کرونا ایجاد شد و نوسانات بازار ارز موجب شد بسیاری از تولیدکنندگان جواهر و مصنوعات دچار مشکل شوند تا جایی که برخی از کارگاه‌های تولید جواهرحتی ۵۰ درصد از نیروی کار خودشان را کم کردند و با نصف ظرفیت خود کار کردند.

صادرات مصنوعات طلا چگونه است؟

ایران هیچ صادراتی در بخش مصنوعات طلا و جواهر ندارد.
چرا؟

عامل اصلی این عدم صادرات، مالیات ارزش افزوده ۹ درصدی است که تولیدکنندگان مجبور به پرداخت آن هستند. چون این مساله موجب می‌شود هزینه تولید جواهر در ایران و در رقابت با بازار جهانی بالا برود و امکان رقابت پذیری خود را در این بازار از دست بدهیم. خوشبختانه اخیرا اقدامات مثبتی توسط مجلس صورت گرفته و احتمال دارد این مالیات ۹ درصدی برای سازندگان جواهر حذف شود. در آن صورت جواهرات ایرانی هم می‌توانند در بازار جهانی حرفی برای گفتن داشته باشند.


منبع: دنیای اقتصاد
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->