مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳) بورس فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) فعال است؟ ویدئو| داروخانه‌های مشهد زیر ذره‌بین نظارت تعزیرات حکومتی نانوایی‌های سیار، راهکاری برای رفع کمبود توزیع نان در مشهد در ایام پایانی سال مدیرکل صمت خراسان رضوی: پیشنهاد می‌کنم برق اصناف از ساعت ۶ عصر قطع شود! معاون اول رئیس جمهور: مقابله با محتکرین و نظارت بر بازار از اولویت‌های دولت است کشف بیش از ۲۵ هزار تن شکر قاچاق و خارج از شبکه توزیع در خراسان رضوی افزایش سن بازنشستگی ابلاغ شد + جزئیات (۵ اسفند ۱۴۰۳) بررسی وضعیت اشتغال دانش‌آموختگان رشته‌های مهندسی | مهندسان در هندسه بیکاری! قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ اسفند ۱۴۰۳) | اپتیما ۵ میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان قیمت امروز خودرو‌های داخلی چه تغییری کرد؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جدول آغاز گشت‌های نظارتی مشترک تعزیرات حکومتی و دستگاه‌های نظارتی خراسان رضوی در آستانه ماه رمضان و نوروز ۱۴۰۴+ویدئو بلیت هواپیما روی دور گرانی | تخلف ایرلاین‌ها باوجود تلاش دولت برای کنترل نرخ تغییر انتظارات فعالان بازار از آینده بازدهی بازار‌های مالی (۵ اسفند ۱۴۰۳) پایان خوش بورس | رشد ۲۱ هزار واحدی شاخص کل (۵ اسفند ۱۴۰۳) آغاز روند کاهشی قیمت طلا در مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۲۰ هزار میلیارد تومان، واردات سوغات مشهد از چین! | تسهیلات تضمینی برای تولیدکنندگان سوغات زیارت در مشهد قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۵ اسفند ۱۴۰۳) | نزول دلار به کانال ۹۳ هزار تومان آمادگی کامل برای تأمین کالا‌های اساسی در ماه مبارک رمضان و ایام نوروز در مشهد و خراسان رضوی (۵ اسفند ۱۴۰۳) ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ حساب یارانه بگیران شارژ می‌شود | مجموع دریافتی خانوار‌های یارانه‌بگیر در اسفندماه چقدر می‌شود؟ تأمین ۷۳ درصد از هزینه‌های جاری کشور از محل مالیات قیمت جدید خودرو‌های کرمان موتور در کارخانه اعلام شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) مشکل مسکن و درمان کارگران با همراهی و کمک دولت حل می‌شود قیمت سیب‌زمینی بالاخره در مشهد کاهش یافت؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) کارگران: در رقم سبد معیشت و مزد تجدیدنظر شود علت اصلی گرانی برنج چه بود؟ عرضه اولیه «مهرمام» در بازار بورس، سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) | چقدر نقدینگی نیاز است؟ ۳ روش برای استعلام کالابرگ الکترونیک تبیین برنامه تحول و مدل‌های کسب‌وکار سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران
سرخط خبرها

افزایش قیمت طلا از سال گذشته تاکنون چقدر بوده است؟

  • کد خبر: ۳۵۰۵۰
  • ۲۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۹
افزایش قیمت طلا از سال گذشته تاکنون چقدر بوده است؟
سال گذشته در همین زمان قیمت هر گرم طلا ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان بود و الان با بیش از ۱۰۰ درصد افزایش به بیش از یک میلیون تومان رسیده است و این روز‌ها بیشتر هم می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، ابراهیم محمدولی، رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر درباره وضعیت قیمت طلا توضیحاتی را ارایه کرد که در قالب سئوال و جواب در ادامه آمده است:

افزایش قیمت طلا تابع چه عواملی است؟

افزایش قیمت اونس طلای جهانی و قیمت ارز در داخل کشور از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت طلا در ایران است.

در روز‌های کرونا فعالیت بازار طلا و جواهر چگونه بود؟

کرونا هم بازار جهانی و هم کشور ما را متاثر کرد و باعث رکود در تولید مصنوعات طلا و جواهر شد. بازار طلا در ایران نیز از اواسط اسفند ماه سال گذشته تا آخر فروردین ماه سال جاری تعطیل بود.
الان وضعیت تقاضای بازار طلا چگونه است؟


از یک سو به دلیل مشکلات اقتصادی و روند رو به رشد قیمت طلا مردم تمایل دارند نقدینگی خود را تبدیل به طلا کنند تا بتوانند ارزش آن را حفظ کرده و آینده خود را تضمین کنند و از سوی دیگر قیمت مصنوعات طلا با افزایش دوبرابری طی یک‌سال اخیر روبه‌رو بوده است.

قیمت طلا افزایش و قدرت خرید مردم هم کاهش می‌یابد. آیا با نقدینگی خود می‌توانند طلا بخرند؟

تمایل مردم از سمت خرید جواهر و مصنوعات طلا به سمت خرید طلای خام، آب شده و سکه رفته است. از کل بازار طلا فقط ۲۰ درصد آن متعلق به مصنوعات طلا است و ۸۰ درصد تقاضای موجود در بازار به بخش سکه و طلای آب شده تعلق دارد؛ بنابراین درست است که طلا گران می‌شود و قدرت خرید مردم هم کم شده، اما همین نقدینگی پایین را هم تمایل دارند بیشتر در بخش سکه و طلای خام سرمایه‌گذاری کنند.

چه مشکلاتی در بخش تولید وجود دارد؟

تمایل مردم به خرید طلای خام و آب شده موجب می‌شود طلا به جای ورود به چرخه تولید برای ایجاد جواهر و مصنوعات به‌طور مستقیم به مردم فروخته شود. همین مساله اضافه بر مشکلاتی که در دوران کرونا ایجاد شد و نوسانات بازار ارز موجب شد بسیاری از تولیدکنندگان جواهر و مصنوعات دچار مشکل شوند تا جایی که برخی از کارگاه‌های تولید جواهرحتی ۵۰ درصد از نیروی کار خودشان را کم کردند و با نصف ظرفیت خود کار کردند.

صادرات مصنوعات طلا چگونه است؟

ایران هیچ صادراتی در بخش مصنوعات طلا و جواهر ندارد.
چرا؟

عامل اصلی این عدم صادرات، مالیات ارزش افزوده ۹ درصدی است که تولیدکنندگان مجبور به پرداخت آن هستند. چون این مساله موجب می‌شود هزینه تولید جواهر در ایران و در رقابت با بازار جهانی بالا برود و امکان رقابت پذیری خود را در این بازار از دست بدهیم. خوشبختانه اخیرا اقدامات مثبتی توسط مجلس صورت گرفته و احتمال دارد این مالیات ۹ درصدی برای سازندگان جواهر حذف شود. در آن صورت جواهرات ایرانی هم می‌توانند در بازار جهانی حرفی برای گفتن داشته باشند.


منبع: دنیای اقتصاد
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->