صرفه‌جویی ۶ میلیون مترمکعبی آب با تعطیلی چهارشنبه‌های مرداد صدور مجوز تغییر کاربری برای ۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی در خراسان رضوی قیمت امروز میوه و تره‌بار اعلام شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) | انجیر به بازار مشهد آمد آتش سوداگری در بحران بی‌آبی | گزارش شهرآرانیوز از بازار داغ خرید و فروش پمپ و مخزن آب در مشهد زندگی سخت کارگران و بازنشستگان با حقوق زیر ۲۰ میلیون تومان نصب پمپ مستقیم هزینه قبض آب منازل را تا ۲۰ برابر بیشتر می‌کند ویدئو| ماجرای یک تن برنج وارداتی که گم شد! درآمد ۲۸۱ میلیارد تومان شرکت بورس تهران در یکسال اخیر جزئیات افزایش مالیات کالاهای آسیب‌رسان به سلامت | از سمبوسه و فلافل تا کاشت ناخن برای نخستین بار سامانه جامع قراردادهای داخلی صنعت نفت راه اندازی شد پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت دیگنیتی پرستیژ چقدر است؟ رشد اندک قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | آریسان ۵۸۲ میلیون تومان اختلاف قیمت ۲۰۰ هزار دینار ارز اربعین و بازار آزاد چقدر می‌شود؟ (۴ مرداد ۱۴۰۴) کنتور هوشمند یک عامل بازدارنده برای مشترکین پرمصرف است | در مشهد زیر ۱۰ درصد مشترک پرمصرف داریم آغاز فروش فوق‌العاده ۱۱ محصول ایران خودرو از امروز (۴ مرداد ۱۴۰۴) + جزئیات مشتری محصولات ایران خودرو نصف شد واکنش منفی بورس به مذاکرات ایران و ۳ کشور اروپایی | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ مرداد ۱۴۰۴) خرید تضمینی گندم از ۶.۷ میلیون تن فراتر رفت (۴ مرداد ۱۴۰۴) بانک مرکزی: کارمزد اضافه در تبدیل ارز ممنوع است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۴ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد بیشتر از ۸۸ هزار تومان جزئیات راه‌اندازی قطار مسافری در ۳ مسیر جدید به دوشنبه، هرات و آنکارا اعلام فهرست انواع گوشت و فرآورده معاف از مالیات بر ارزش افزوده قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) واردات پارچه کاهش یافت | کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی تحقق شعار سال در صنف طلافروشان با بازتولید طلای مستعمل | سود فروش طلای دست‌دوم، در جیب عده‌ای سرمایه‌دار بیش از ۴۰ همت، خسارت قطعی برق به صنایع خراسان رضوی | پرداخت خسارت‌ها در هاله‌ای از ابهام آخرین اخبار از بیمه رانندگان کامیون و تاکسی‌های اینترنتی از زبان وزیر آغاز فروش ارز اربعین از امروز در ۴ بانک (۴ مرداد ۱۴۰۴) + قیمت
سرخط خبرها

افزایش قیمت طلا از سال گذشته تاکنون چقدر بوده است؟

  • کد خبر: ۳۵۰۵۰
  • ۲۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۹
افزایش قیمت طلا از سال گذشته تاکنون چقدر بوده است؟
سال گذشته در همین زمان قیمت هر گرم طلا ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان بود و الان با بیش از ۱۰۰ درصد افزایش به بیش از یک میلیون تومان رسیده است و این روز‌ها بیشتر هم می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، ابراهیم محمدولی، رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان طلا و جواهر درباره وضعیت قیمت طلا توضیحاتی را ارایه کرد که در قالب سئوال و جواب در ادامه آمده است:

افزایش قیمت طلا تابع چه عواملی است؟

افزایش قیمت اونس طلای جهانی و قیمت ارز در داخل کشور از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت طلا در ایران است.

در روز‌های کرونا فعالیت بازار طلا و جواهر چگونه بود؟

کرونا هم بازار جهانی و هم کشور ما را متاثر کرد و باعث رکود در تولید مصنوعات طلا و جواهر شد. بازار طلا در ایران نیز از اواسط اسفند ماه سال گذشته تا آخر فروردین ماه سال جاری تعطیل بود.
الان وضعیت تقاضای بازار طلا چگونه است؟


از یک سو به دلیل مشکلات اقتصادی و روند رو به رشد قیمت طلا مردم تمایل دارند نقدینگی خود را تبدیل به طلا کنند تا بتوانند ارزش آن را حفظ کرده و آینده خود را تضمین کنند و از سوی دیگر قیمت مصنوعات طلا با افزایش دوبرابری طی یک‌سال اخیر روبه‌رو بوده است.

قیمت طلا افزایش و قدرت خرید مردم هم کاهش می‌یابد. آیا با نقدینگی خود می‌توانند طلا بخرند؟

تمایل مردم از سمت خرید جواهر و مصنوعات طلا به سمت خرید طلای خام، آب شده و سکه رفته است. از کل بازار طلا فقط ۲۰ درصد آن متعلق به مصنوعات طلا است و ۸۰ درصد تقاضای موجود در بازار به بخش سکه و طلای آب شده تعلق دارد؛ بنابراین درست است که طلا گران می‌شود و قدرت خرید مردم هم کم شده، اما همین نقدینگی پایین را هم تمایل دارند بیشتر در بخش سکه و طلای خام سرمایه‌گذاری کنند.

چه مشکلاتی در بخش تولید وجود دارد؟

تمایل مردم به خرید طلای خام و آب شده موجب می‌شود طلا به جای ورود به چرخه تولید برای ایجاد جواهر و مصنوعات به‌طور مستقیم به مردم فروخته شود. همین مساله اضافه بر مشکلاتی که در دوران کرونا ایجاد شد و نوسانات بازار ارز موجب شد بسیاری از تولیدکنندگان جواهر و مصنوعات دچار مشکل شوند تا جایی که برخی از کارگاه‌های تولید جواهرحتی ۵۰ درصد از نیروی کار خودشان را کم کردند و با نصف ظرفیت خود کار کردند.

صادرات مصنوعات طلا چگونه است؟

ایران هیچ صادراتی در بخش مصنوعات طلا و جواهر ندارد.
چرا؟

عامل اصلی این عدم صادرات، مالیات ارزش افزوده ۹ درصدی است که تولیدکنندگان مجبور به پرداخت آن هستند. چون این مساله موجب می‌شود هزینه تولید جواهر در ایران و در رقابت با بازار جهانی بالا برود و امکان رقابت پذیری خود را در این بازار از دست بدهیم. خوشبختانه اخیرا اقدامات مثبتی توسط مجلس صورت گرفته و احتمال دارد این مالیات ۹ درصدی برای سازندگان جواهر حذف شود. در آن صورت جواهرات ایرانی هم می‌توانند در بازار جهانی حرفی برای گفتن داشته باشند.


منبع: دنیای اقتصاد
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->