اولین پیام تصویری مسعود پزشکیان برای معلولان | آیا رئیس جمهور منتخب حقوق معلولان را احیا خواهد کرد؟ + ویدئو رای اول نوجوان مشهدی دارای معلولیت در انتخابات ریاست جمهوری + فیلم کلاهبرداری میلیاردی از معلولان و سالمندان در استان سمنان شهروندان توان‌یاب مشهدی کجا می‌توانند رأی دهند؟ | اتخاذ تمهیدات لازم برای شعبات مناسب‌سازی‌شده اخذ رأی فرزندان شبه‌خانواده بهزیستی خراسان‌رضوی نایب‌قهرمان کشور شدند افزایش همکاری‌های توان‌بخشی و درمانی بهزیستی و جمعیت هلال‌احمر خراسان‌رضوی زنان دارای معلولیت و رنج مضاعف حضور گسترده معلولان پای صندوق‌های رای (۸ تیر ۱۴۰۳) + عکس شما از شنبه رئیس جمهور هستید یادی از عبدالله هنری؛ مردی که از معلولیت پل ساخت همه چیز درباره غربالگری شنوایی نوزدان تا یک ماهگی مستمری خرداد کمک هزینه لوازم بهداشتی معلولان واریز شد (چهارم تیر ماه ۱۴۰۳) مردم خراسان‌رضوی ۱۵۰۰ رأس دام به کمیته امداد اهدا کردند مستمری حق پرستاری خردادماه معلولان واریز شد (۲۹ خرداد ۱۴۰۳) مجلس یازدهم و اشتباهات فاحش در قبال افراد دارای معلولیت | چرا ماده ۲۷ اجرا نشد؟ تکلیف سنگین رئیس جمهور آینده در موضوع حمایت از حقوق معلولان عضویت معلولان در کتابخانه ملی لغو نشده است جدیدترین رنکینگ ورزشکاران دارای معلولیت تکواندو اعلام شد | پاراتکواندوکار ایران در صدر جهان ایستاد حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد تعداد کودکان کار و خیابان را اتباع تشکیل می‌دهند چرا امتحانات نهایی دانش‌آموزان استثنائی به صورت ویژه برگزار نشد؟
سرخط خبرها

معلولان ذهنی با چه مشکلاتی برای تغذیه مواجه هستند؟

  • کد خبر: ۳۵۱۴۲
  • ۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸
معلولان ذهنی با چه مشکلاتی برای تغذیه مواجه هستند؟
معلولان ذهنی به دلیل نحوه تغذیه، تداخل غذا و دارو و همچنین اختلالات متابولیک، در معرض کمبودهای تغذیه‌ای قرار دارند.

به گزارش شهرآرانیوز،  اختلال در رشد، کاهش وزن یا چاقی از جمله مشکلات عمده موجود در بین معلولان ذهنی به شمار می‌رود. افراد مبتلا به عقب ماندگی ذهنی باید با توجه به انرژی مورد نیاز خود در طول روز از توصیه‌های تغذیه‌ای ویژه‌ای پیروی کنند. به عنوان مثال از آنجایی که کودکان مبتلا به فلج اطفال و نشانگان داون فعالیت فیزیکی کمی دارند، به انرژی زیادی در طول روز نیاز ندارند؛ بنابراین در صورتی که از رژیم غذایی مناسبی استفاده نکنند، به چاقی مبتلا می‌شوند. همچنین مبتلایان به فلج مغزی یا کودکان بیش فعال با توجه به فعالیت زیاد خود در طول روز باید انرژی بیشتری مصرف کنند و در صورتی که این افراد کالری مورد نیاز خود را دریافت نکنند، به کاهش وزن مبتلا می‌شوند.

بیشتر معلولان ذهنی از مشکلاتی مانند ناتوانی در جویدن، مکیدن و بلعیدن رنج می‌برند؛ این افراد به منظور تحریک ترشح بزاق و بلع آسان باید غذاهای سرد و شیرین مصرف کنند. معلولان ذهنی برای کنترل تشنج و مشکلات رفتاری خود به درمان‌های طولانی مدت نیاز دارند و لازم است در این دوره درمانی از اصول تغذیه مناسب پیروی کنند. به عنوان مثال داروهای محرک سیستم عصبی باعث کاهش اشتها و در نهایت کاهش رشد آن‌ها می‌شود یا داروهای ضد افسردگی زمینه افزایش اشتها و افزایش وزن را برای آن‌ها فراهم می‌کند. از آنجایی که مشکلات دهانی و دندانی افراد مبتلا به معلولیت ذهنی باعث محدود شدن تکامل آن‌ها می‌شود، لازم است به بهداشت دهان و دندان این افراد توجه کافی شود.

مشکلات تغذیه‌ای معلولان ذهنی شامل کاهش آب بدن، کاهش احساس عطش و ناتوانی در جذب آب، اختلال در رشد، تداخلات غذا و دارو، کاهش حس چشایی، آلرژی‌های غذایی و کم خونی است همچنین داروهای ضد تشنج باعث بروز اختلال در جذب اسید فولیک، ویتامین‌های D، C، B6 و B12، کلسیم، منیزیم، روی و فسفر می‌شود. اختلال در جذب این مواد تأثیرات منفی بر سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها خواهد داشت. معلولان ذهنی به دلیل این که قادر نیستند به اندازه کافی آب و مواد دارای فیبر صرف کنند، معمولاً به یبوست مبتلا می‌شوند. علاوه بر این تداخل غذا و دارو در این افراد باعث کاهش اشتها شده که می‌تواند در نهایت به سوء تغذیه منجر شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->