یمن با موشک فلسطین فرودگاه اللد را هدف قرار داد (۵ شهریور ۱۴۰۴) تحریم‌های جدید آمریکا علیه کره‌شمالی اعمال شد (۵ شهریور ۱۴۰۴) انتقاد رئیس پارلمان لبنان از آمریکا | نبیه بری: خلاف وعده های خود عمل کردند مکانیسم ماشه چه اثری بر اقتصاد ایران دارد؟ تیراندازی در مینیاپولیس آمریکا | ۲۰ نفر زخمی شدند (۵ شهریور ۱۴۰۴) گروسی با وزیر انرژی آمریکا درباره ایران رایزنی کرد معاون نیروی زمینی سپاه: معادلات قدرت جهانی تغییر کرده است رایزنی وزرای خارجه آمریکا و تروئیکای اروپایی درباره ایران نتانیاهو: موافق اداره غزه توسط آمریکا هستم تعیین تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا برای واردات از هند شمال غزه از سوی رژیم صهیونیستی بمباران شد (۵ شهریور ۱۴۰۴) ادعای رویترز درباره مکانیسم ماشه | آیا اسنپ‌بک از فردا پنجشنبه فعال خواهد شد؟ (۶ شهریور ۱۴۰۴) لاریجانی: مهم‌ترین عامل بازدارندگی کشور حفظ انسجام ملی است تاکید پزشکیان بر تسریع در افزایش ظرفیت تولید نفت کشور نخست‌وزیر هند پاسخ تماس‌های ترام‍پ را نداد اتحاد مقدس سلاح راهبردی ایران دادستانی تهران علیه یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام جرم کرد (۵ شهریور ۱۴۰۴) شهادت یکی از ماموران سیستان و بلوچستان در عملیات ضربه به گروهک تروریستی جیش العدل (۵ شهریور ۱۴۰۴) چین با درخواست آمریکا برای پیوستن به مذاکرات خلع سلاح هسته‌ای مخالفت کرد خشم هیلاری کلینتون از عملکرد ترامپ | او آمریکا را به یک «پادشاهی منزوی» تبدیل کرده است قوانین خدمت نظامی در آلمان تغییر کرد اعلام وضعیت ساعت کاری کارکنان بعد از ۱۵ شهریورماه ۱۴۰۴ ربیعی: عبور از شرایط فعلی با عقلانیت، مقاومت اجتماعی و تقویت نهادهای مدنی ممکن است وزیر میراث فرهنگی: مجوز کنسرت اکستر ارمنستان در تخت جمشید را شخصا صادر کردم | حذف کنسرت ها، معضل اجتماعی خواهد داشت قدردانی رئیس جمهور از تلاش‌های وزارت امور خارجه در زمینه مذاکرات معاون استاندار خراسان رضوی: ۲۸ روستای خراسان رضوی در صف تبدیل به شهر قرار دارند توضیحات سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره فعالیت‌های بازرسان آژانس در ایران
سرخط خبرها

تعیین تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا برای واردات از هند

  • کد خبر: ۳۵۴۷۲۷
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۵
تعیین تعرفه ۵۰ درصدی آمریکا برای واردات از هند
دولت آمریکا به دستور رئیس‌جمهور این کشور، از امروز (چهارشنبه) تعرفه‌ای تقریبی ۵۰درصدی بر همه کالا‌های وارداتی از هند را اجرایی کرد؛ نیمی از این میزان به‌عنوان «تنبیه» برای خرید نفت روسیه اعلام شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، واشنگتن با اجرای تعرفه ۵۰درصدی بر واردات از هند، یکی از شدیدترین اقدامات تعرفه‌ای خود را علیه کشوری با پیوند‌های عمیق اقتصادی با آمریکا اعمال کرد. این تصمیم، به‌گفته تحلیلگران، خطر آسیب به صادرات هند (از محصولات دارویی و سنگ‌های قیمتی تا منسوجات و ماشین‌آلات) و تضعیف سرمایه‌گذاری‌های خارجی در بازار سهام این کشور را در پی دارد.

این تعرفه در چارچوب نظم تجاری جدیدی وضع شده که دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا، از آوریل (فروردین) با اعلام بسته‌ای از تعرفه‌ها علیه ده‌ها کشور آغاز کرد. با وجود «آتش‌بس» اعلامی واشنگتن در قبال چین، افزایش تعرفه بر هند می‌تواند استراتژی چند سال اخیر واردکنندگان آمریکایی برای انتقال تولید از چین به هند را تضعیف کند.

مسیر رسیدن به نرخ ۵۰درصدی طی هفته‌های اخیر شتاب گرفت. ترامپ ۳۰ ژوئیه (۸ مرداد) از اعمال ۲۵درصد تعرفه بر کالا‌های هندی خبر داد و ۶ اوت (۱۵ مرداد) اعلام کرد به‌دلیل ادامه خرید نفت از روسیه، ۲۵درصد دیگر نیز از ۲۷ اوت (۵ شهریور) اضافه می‌شود. کاخ سفید این بخش دوم را «تعرفه‌های ثانویه» برای دشوار کردن دسترسی مسکو به درآمد‌های نفتی توصیف کرده است.

رئیس‌جمهور آمریکا سال‌هاست از هند به‌عنوان «پادشاه تعرفه‌ها» نام می‌برد و دهلی نو را به حمایت‌گرایی از بازار داخلی با تعرفه‌ها و استاندارد‌های سخت‌گیرانه متهم می‌کند؛ مسایلی که پیش‌تر بر صادرات برخی کالا‌های آمریکایی مانند موتورسیکلت و تجهیزات گلف اثر گذاشته بود. در سال جاری، مذاکرات تجاری دو کشور پیشرفت کندی داشت و حمایت از کشاورزان هندی به‌عنوان پرونده‌ای حساس باقی ماند.

تلاش دهلی نو برای جلب نظر واشنگتن از مسیر افزایش خرید انرژی و تجهیزات دفاعی آمریکا، از جمله رشد ۷۰درصدی واردات انرژی از آمریکا در نیمه نخست ۲۰۲۵ میلادی (۱۴۰۴ شمسی) به ۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار نتوانست از تصمیم تعرفه‌ای ترامپ جلوگیری کند.

اقدام جدید آمریکا، داخل هند نیز تبعات سیاسی قابل توجهی دارد. نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند هم بدون ذکر مستقیم نام ترامپ یا تعرفه‌ها، در مراسمی عمومی اولویت خود را «حمایت از کسب‌وکار‌های کوچک، مغازه‌داران و کشاورزان» عنوان کرد و گفت «فارغ از فشارها، هند پیروز خواهد شد». وی تلویحاً از امکان بازتنظیم وابستگی اقتصادی هند و تنوع‌بخشی شرکا، از چین و ژاپن تا اروپا، سخن گفت.

پیامد‌های اقتصادی این تعرفه‌ها نیز به سرعت آشکار شده است: اگرچه فقط کانتینر‌هایی که پس از نیمه‌شب وارد آمریکا شوند مشمول نرخ کامل ۵۰درصدی شده‌اند، اما لغو و تعویق سفارش‌ها از هفته‌ها پیش آغاز شده و اعتماد میان بنگاه‌های اقتصادی دو کشور آسیب دیده است.

برآورد می‌شود این شوک بیش از همه صنایع منسوجات، مواد شیمیایی، ماشین‌آلات، جواهرات و ده‌ها بخش کوچک‌تر را تحت فشار قرار دهد. برخی بانک‌های بزرگ سرمایه‌گذاری، از جمله «مورگان استنلی» و «سیتی‌گروپ»، کاهش کمتر از یک واحد درصدی در رشد اقتصادی هند (از حدود ۶.۵ درصد) را پیش‌بینی کرده‌اند.

این تحول همچنین رابطه‌ای را که طی بیش از ۲۵ سال با دیپلماسی فعال دو طرف و حضور گسترده شرکت‌های آمریکایی در هند شکل گرفته بود، در معرض تلاطم قرار می‌دهد. اکنون هند در کنار برزیل، از معدود کشور‌هایی است که با نرخ ۵۰درصدی مواجه شده که در سطحی بالاتر از دیگر رقبا در آسیا قرار دارد. این موضوع می‌تواند برای شرکت‌های آمریکایی که به هند به‌عنوان جایگزین چین نگاه می‌کردند، هزینه‌های واردات و ریسک برنامه‌ریزی زنجیره تأمین را افزایش دهد.

در مجموع، اجرای کامل تعرفه‌های جدید پیام روشنی از سوی واشنگتن مخابره می‌کند: استفاده ابزاری از سیاست تجاری برای اهداف فراتر از تراز بازرگانی، از جمله فشار بر کشور‌هایی که با روسیه مراوده انرژی دارند. با این حال، دامنه و دوام اثرات این تصمیم بر یکی از سریع‌ترین اقتصاد‌های در حال رشد جهان و بر شراکت راهبردی واشنگتن–دهلی، در هفته‌ها و ماه‌های آینده روشن‌تر خواهد شد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->