انصاری: نیازمند پیگیری چالش‌های معاینه فنی خودرو‌ها برای کنترل آلودگی هوا هستیم ایران مقصدی مناسب برای گردشگران اندونزیایی است | بررسی موضوع خواهرخواندگی میان دو کشور دژ دفاعی الموت در آستانه جهانی شدن راز پزشک قاتل بر ملا شد | قتل ۱۵ بیمار طی چهار سال موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با معاضدت حقوقی متقابل در امور مدنی و تجاری ایران و پاکستان سازمان بهزیستی: ۹۳ درصد افراد دارای معلولیت در خانه نگهداری می‌شوند حدود ۱۷ هزارنفر از مردم مشهد، امدادگر هلال‌احمر هستند| مشهد، میزبان بزرگترین بیمارستان امدادی کشور آخرین وضعیت جاده‌های خراسان رضوی | مه‌آلودگی و بارش باران در برخی محورها (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تاریخ واریز حقوق فروردین‌ماه ۱۴۰۴ مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین‌اجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانک‌ها + جدول درباره ضرورت توجه به قوانین موتورسواری | مانور مرگ روی دوچرخ! آموزش بی کیفیت؛ دانش آموز کم سواد میزان پرداختی دهک‌ها برای بیمه سلامت اعلام شد ۴۱ بیمار جدید مبتلا به هموفیلی در خراسان رضوی شناسایی شدند (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) برنامه‌های ویژه هفته معلم در سراسر کشور اعلام شد بازدید از محوطه‌های تاریخی و موزه‌ها جمعه (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) رایگان شد ایران در آستانه سالخوردگی زودرس اعضای بدن ۱۶۵ بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۸۲۶ فرد نیازمند به عضو پیوند شد (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) ویدئو| قوه قضائیه: حکم اعدام تتلو صادر شده است | هنوز قطعیت آن اعلام نشده است توقیف خودرو‌های متخلف در پارکینگ‌های شخصی دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۴ اعلام شد معاون آموزش ابتدایی: در اجرای طرح «حامی»، هیچ هزینه‌ای نباید از خانواده‌ها دریافت شود سخنگوی قوه‌قضائیه: حکم پرونده چای دبش در حال اجرا است | ایران به هیچ قدرتی باج نمی‌دهد + فیلم افزایش ۲۹ درصدی اختلالات خلقی در روز‌های آلوده هشدار به بیماران قلبی | مراقب گرمای شب‌ها باشید رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: امیدواریم در اردیبهشت‌ماه شاهد افزایش حقوق و صدور احکام جدید برای بازنشستگان باشیم آدم ربایی اتباع بیگانه غیرمجاز در مشهد پیش‌بینی بارش برف و باران بهاری در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر طی امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری به همراه متناسب‌سازی صادر می‌شود آغاز سفر‌های کیش برای بازنشستگان کشوری از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با خواص بی‌نظیر کرفس آشنا شوید جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول افزایش حقوق به همراه متناسب‌سازی
سرخط خبرها

علت وابستگی عاطفی بسیاری از زنان چیست؟

  • کد خبر: ۳۵۵۱۴
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۳
علت وابستگی عاطفی بسیاری از زنان چیست؟
مریم مختاری /شهرآرانیوز- وابستگی عاطفی زمانی به وجود می‌آید که ما برای بقا به دیگران نیازمند باشیم. در این حال، شادمانی خویش و حال خوب خودمان را از دیگران انتظار داریم. ما از ترس طرد شدن و رویارویی با تنهایی، از خواسته‌ها و نیازهایمان چشم پوشی می‌کنیم. اگر دیگران از ما راضی باشند، می‌توانیم خشنود باشیم. فرقی هم نمی‌کند این دیگران پدر و مادر، همسر، فرزند، دوست یا همکارمان باشد. وابستگی همراه با اضطراب، تنش کنترل، ترس و مالکیت است. تمام این هیجانات ناشی از باور زیربنایی تنهایی و طرد شدن است. فرد وابسته احساس می‌کند بدون وجود دیگری هیچ ندارد، با نبود دیگران نمی‌تواند زندگی کند، همه نیاز‌ها و حتی اعتمادبه نفس و امنیتش در وجود و حضور دیگران خلاصه می‌شود. وابستگی عاطفی یک نیاز تباه کننده است.
اما علت وابستگی عاطفی بسیاری از زنان چیست؟ البته که وابستگی به خودی خود بد نیست. در حقیقت، چنین تمایلی است که از زن، مادر، دوست و معشوقه می‌آفریند، اما زمانی که چنین نیازی از مرز تعادل خارج می‌شود، امکان وابستگی عاطفی بسیار زیاد می‌شود، به این معنی که فرد خود را فراموش می‌کند و در پی آن، توانایی هایش را از دست می‌دهد. بیشتر اوقات، ما از ترس از دست دادن دیگران، همان کاری را می‌کنیم که می‌ترسیم دیگران در مورد ما انجام دهند خودمان را ترک می‌کنیم و در مسیر زندگی مان سنگ می‌اندازیم، به این شکل که از آرزوها، اهداف و خواسته‌های خود دست می‌کشیم. ترس از دوست داشتنی نبودن، طرد شدن و خودخواه قلمداد شدن عامل مهمی است که ما را در زنجیر وابستگی عاطفی نگه می‌دارد. باید صادقانه باور کنیم که هیچ اشکالی ندارد خودمان باشیم و بیاموزیم که زندگی کنیم، پیش برویم و ترسمان را درمان کنیم.
شناخت و پذیرش احساسات واقعی مان گامی اساسی در عبور از وابستگی عاطفی و رسیدن به خویش است. شجاعت بسیاری لازم است تا به استقلال عاطفی برسیم، چون به ما گفته شده است نقش طبیعی ما به عنوان زن، ضمیمه دیگری شدن، عامل کمک رسانی است. این در حالی است که مفهوم نابرابری دیگر منسوخ شده و شهامت اینکه واقعا کسی باشیم، که هستیم، حق طبیعی ما از ابتدای خلقت بوده است. به محض رهایی از وابستگی، مهم‌ترین ارتباطی که می‌توانیم برقرار کنیم ارتباط با خودمان است.
باید بدانیم از نظر عاطفی مستقل بودن به معنای خودخواهی، خودمحوری یا به فکر دیگران نبودن و سبک سری نیست. زنی که از نظر عاطفی مستقل است، خوشحال تر، مهربا ن‌تر و بخشنده‌تر است. ما زنان به محض تغییر، محیطی را در اطراف خود می‌آفرینیم که دیگران هم در آن رشد می‌کنند و بالنده می‌شوند. وقتی از عذاب جلب توجه دیگران برای کسب تأیید آزاد می‌شویم، نیرومندتر می‌شویم و زندگی را پربارتر می‌کنیم. رهایی وابستگی عاطفی یعنی مسئولیت پذیر و قابل اعتماد بودن. باید به خودمان اجازه بدهیم بتوانیم از کنار تجربیاتمان عبور کنیم نه اینکه در چنگال آن‌ها گرفتار شویم. وقتی مسئولیت کار‌های خود را بپذیریم، بصیرتی روشن و شفاف به ما ارزانی می‌گردد که از طریق آن خواهیم دید تجربه‌هایی که در طول زندگی پشت سر گذاشته ایم چقدر به رشد و تکامل ما کمک کرده اند. رهایی از وابستگی عاطفی دروازه رسیدن به آرزو‌ها و اهداف ماست.
اولین و ساده‌ترین قدم برای هر نوع تغییر، رشد یا رهایی از وابستگی این است که بدانیم چگونه فکر می‌کنیم، چه احساسی داریم و می‌خواهیم چگونه زندگی مان تغییر کند. در مرحله بعد، نیاز داریم درباره اینکه چطور می‌توانیم تغییر کنیم از کسی مشورت بگیریم (مشاور). ابتدا به محض اینکه برای احساسات و نیاز‌های خود احترام قائل شویم، ممکن است دیگران به ما برچسب خودخواه بزنند یا خودمان احساس خودخواهی کنیم، اما اگر به خاطر آوریم که سرکوب نیاز‌های واقعی مان لطمه بیشتری به ما و اطرافیانمان می‌زند، شهامت شناسایی احساساتمان را پیدا می‌کنیم. زنانی که احساسات خود را می‌پذیرند و به خویشتن عشق می‌ورزند زنانی خوش بین، امیدوار و پرانرژی هستند و وابستگی عاطفی را از خود دور می‌کنند. البته آن‌ها هم مشکلات خاص خود را دارند، اما این مشکلات را شخصی قلمداد نمی‌کنند و طوری رفتار می‌کنند که گویی همیشه کارهایشان رو به راه می‌شود. برای آنکه زندگی تان به بار بنشیند، باید وابستگی عاطفی را کم کنید. شما می‌توانید سراسر جهان هستی را به دنبال کسی بگردید که برای عشق و محبت شما سزاوارتر از خود شماست، ولی او را هیچ جایی نخواهید یافت! این خود شمایید که مانند هر انسان دیگری لایق عشق و محبت خویشتن هستید.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->