چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها
رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران:

رئیس قوه قضائیه به پرونده جنگل‌های هیرکانی وارد شود | ردپای سندی تاریخی از دوره قاجار

  • کد خبر: ۳۶۲۹۶
  • ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۱
رئیس قوه قضائیه به پرونده جنگل‌های هیرکانی وارد شود | ردپای سندی تاریخی از دوره قاجار
انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران درباره واگذاری ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های شمال به یک شخص هشدار داد.

گروه جامعه شهرآرانیوز، این انجمن در بیانیه‌ای که صادر کرده، نوشته است: «صدها هکتار از جنگل‌های آق‌مشهد ساری قرار است به متولی یکی از امامزاده‌های این منطقه سپرده شود، داستانی که از یک برگ سند آغاز شده و هنوز اصالت آن از نظر سازمان جنگل‌ها و منابع طبیعی محرز نشده و در آن بخشی از جنگل‌ها وقف شده است. دادگاه نیز فعلا به نفع متولی آن رأی داده و او هم به سازمان جنگل‌ها نامه نوشته است که باید تمام درختان موجود در این ۵۶۰۰ هکتار قطع شود.


بنا به اطلاع، سازمان جنگل‌ها همچنان در پی فرجام‌خواهی است و امیدوار است دستگاه قضا به این مسئله بیشتر توجه کند که «انفال» قابل وقف کردن نیست.


انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران هم‌پای سایر انجمن‌های علمی و تخصصی، سمن‌ها و دوستداران طبیعت کشور با تأکید بر حفظ آخرین بازمانده از جنگل‌های اصیل هیرکانی از تمام نهادهای مجری و قانونی به‌ویژه شخص ریاست قوه‌قضائیه درخواست می‌کند تا تمام همت و اراده خود را مصروف آن کند تا از نابودی این جنگل‌های جلگه‌ای زیبا جلوگیری کند.»


تولیت امامزاده روستای آق‌مشهد که گفته شده پس از ۲۰ سال موفق شده است ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی (معادل ۵۱۸۵ زمین فوتبال) را که به‌عنوان میراث جهانی بشر ثبت شده‌اند، به‌نام خود کند، به روزنامه همشهری گفته است که «6دانگ قریه‌ آق‌مشهد بر اساس وقف‌نامه‌ سال ۸۶۰ق از سوی مرحوم آمیرزا عبدالله ساروی وقف‌ شده ‌است.»


این شخص با استناد به سندی که گفته می‌شود به دوره قاجار بازمی‌گردد، مالک بخشی از جنگل‌های بکر کشور در روستای آق‌مشهد ساری شده است. مدیرکل دفتر حقوقی سازمان جنگل‌ها در واکنش به این اقدام گفته است که «ملکیت برای جنگل خلاف فقه، شرع و قانون است و ما از رئیس قوه‌قضائیه می‌خواهیم که به این پرونده وارد شوند.»

جمعی از تشکل‌های مردم‌نهاد تخصصی رسمی، کارشناسان و متخصصان، اشخاص حقیقی و حقوقی نیز در واکنش به صدور این سند وقفی در نامه‌ای سرگشاده، ابطال واگذاری ۵۶۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی را که به‌نام وقف یک قریه، به تولیت امامزاده آق‌مشهد سپرده شده است، خواستار شده‌اند.


میراث طبیعی ایران مانند گنجینه‌های ملی ارزشمند است


دکتر فرید جواهرزاده با اشاره به حواشی چند روز گذشته درباره جنگل‌های هیرکانی و کوه دماوند گفت: رأی صادرشده درباره تملک بخشی از جنگل‌های هیرکانی به شخص مدعی، با قوانین حقوقی مغایرتی ندارد، اما نظر به اهمیت موضوع و همچنین ضرورت صیانت از آثار طبیعی‌ای همچون هیرکانی که به‌عنوان میراث مشترک جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان ثبت جهانی یونسکو شده است، ورود ریاست قوه‌قضائیه در چنین پرونده‌ای لازم است و امیدواری ما و دیگر فعالان فرهنگی و انجمن‌های تخصصی طبیعت‌گردی آن است که مشکل به وجود آمده برطرف شود.


رئیس انجمن علمی طبیعت‌گردی ایران در واکنش به اخبار مربوط به وقف قله دماوند نیز گفت: دماوند گنجینه‌ای ملی است و در صورتی که حتی مرتعی از مراتع اطراف آن هم وقفی باشد، قطعا با ضوابط ثبت ملی هر اثری می‌توان مشکل رخ داده را برطرف کرد. این قله یکی از 4 اثر ارزشمند طبیعی کشور است که وجهه‌ای جهانی دارد و نباید با اقداماتی اشتباه اهمیت آن را به‌خطر بیندازیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->