راهپیمایی میلیونی حامیان فلسطین در کراچی پاکستان + فیلم و عکس (۱۳ مهر ۱۴۰۴) ادعای ترامپ درباره موافقت کامل نتانیاهو با توقف بمباران غزه رژیم صهیونیستی: آتش‌بسی در غزه وجود ندارد زخمی شدن چندین نفر بر اثر تیراندازی در غرب سیدنی (۱۳ مهر ۱۴۰۴) نامه آیت الله سبحانی به رئیس قوه قضائیه: در عقدنامه‌ها، پرداخت مهریه باید عندالاستطاعه باشد نه عندالمطالبه وزیر امور خارجه آمریکا از موافقت حماس با کلیات طرح پساجنگ غزه خبرداد کشف ۳ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق در مرزهای خراسان رضوی در سال جاری| ۴۰ هزار متخلف مرزی پیش از ورود به کشور دستگیر شدند باهنر: پیوستن به CFT هزینه همکاری‌های اقتصادی را در شرایط تحریمی کاهش می‌دهد ابراز نگرانی رئیس رژیم صهیونیستی از شکاف داخلی در اسرائیل ارتش یمن اهدافی حساس در قدس اشغالی را هدف قرار داد وزارت خارجه مصر: مذاکرات آتش‌بس جنگ غزه فردا در «شرم الشیخ» برگزار می‌شود رئیس پلیس فراجا: سرقت برای سارقان نباید صرفه داشته باشد | مجازات مالخران تشدید شد پوتین: روابط آمریکا-روسیه با ارسال موشک‌های تاماهاوک به اوکراین، نابود می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: فراجا، پشتوانه‌ی نظام در برابر تهدیدات داخلی و خارجی است | ضرورت ایجاد واحد‌های تخصصی و سازماندهی سامانه دیجیتال عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: تجهیز نیرو‌های مسلح به فناوری‌های پیشرفته نظامی یک اصل ضروری است + فیلم استقبال کشور‌های اسلامی از پاسخ حماس به طرح ترامپ نماینده مردم مشهد در مجلس: حذف ۴ صفر از پول ملی موجب تسهیل محاسبات می‌شود + فیلم پزشکیان: باید تعادل و تناسب را بین منابع و مصارف در نظر بگیریم فرمانده مرزبانی کشور: اعتراض رسمی ایران به کشور‌های همسایه درخصوص تجاوز رژیم صهیونیستی از مرز‌های آن‌ها | برقراری امنیت پایدار در مرز‌ها قانون اجرای احکام مهریه به کمیسیون حقوقی مجلس بازگشت + فیلم شهر‌های اروپا در تسخیر حامیان فلسطین+ فیلم و عکس هشدار قاهره درباره خطر تنش‌آفرینی علیه ایران ۳ اختلاف‌نظر اصلی حماس و رژیم صهیونیستی برای آتش‌بس وزیر خارجه مالزی: مردم فلسطین حق تعیین سرنوشت خود را دارند پاکستان در پاسخ به تهدید دهلی: هرگونه درگیری بعدی با هند به «ویرانی فاجعه‌بار» منجر می‌شود مردم تونس در حمایت از ناوگان الصمود مقابل سفارت آمریکا اعتصاب کردند عراقچی: هیچ دلیل موجهی برای اجرای اسنپ‌بک وجود ندارد | توافق جدید ایران و آژانس اعلام خواهد شد
سرخط خبرها

باهنر: پیوستن به CFT هزینه همکاری‌های اقتصادی را در شرایط تحریمی کاهش می‌دهد

  • کد خبر: ۳۶۳۴۰۱
  • ۱۳ مهر ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۰
باهنر: پیوستن به CFT هزینه همکاری‌های اقتصادی را در شرایط تحریمی کاهش می‌دهد
یک عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما ادعا نداریم که CFT مشکل تحریم‌ها را حل خواهد کرد، اما تحریم‌ها اکنون یکسری هزینه‌های اضافی به ما تحمیل می‌کند. اگر به CFT بپیوندیم هزینه بین ما و کشور‌هایی که در این شرایط می‌خواهند با ما کار اقتصادی کنند، کاهش پیدا خواهد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا باهنر در بخشی از یک نشست به ارائه توضیحاتی در خصوص روند بررسی و تصویب «CFT» در مجمع تشخیص مصلحت نظام پرداخت.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه در خصوص «CFT» بحث‌های مفصلی در مجمع تشخیص صورت گرفته است، بیان کرد: کنوانسیون CFT موارد متعددی داشت. شورای نگهبان بیش از ۱۰‌ها مورد به مصوبه مجلس ایراد گرفت و به مجمع آمد. مجمع نمی‌گوید که شورای نگهبان درست ایراد گرفته یا نه. مجمع تشخیص مصلحت باید بحث کند که آیا این قانون که به تعبیر شورای نگهبان خلاف قانون اساسی یا احکام شرع است به صلاح کشور است یا نه؛ بحث طولانی بود و بحث‌ها طول می‌کشید. دفعه قبل زمان مجمع تمام شد. اگر مجمع ظرف شش ماه تصویب نکند، نظر شورای نگهبان ملاک است. دولت آقای روحانی از رهبری درخواست کردند که فرصت این‌ها تمام شده و اجازه دهید مجمع رسیدگی کند. رهبری طی نامه‌ای به مجمع اجازه دادند که به رسیدگی خود ادامه دهد، اما تاکید کردند تصمیم را خود مجمع بگیرد.

پیوستن به CFT هزینه همکاری‌های اقتصادی را در شرایط تحریمی کاهش می‌دهد

دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین، خاطرنشان کرد: افرادی داشتیم که از روز اول مخالف پیوستن به CFT بودند تا پریروز هم مخالف بودند، اما افرادی را داشتیم که مخالف بودند، اما بعد قانع شدند؛ این بحث‌ها برای اقناع بود. برخی‌ها می‌گویند چرا هشت سال قبل این را تصویب نکردید؟ این مباحث نیاز به بحث و استدلال و اقناع دارد. مخالفان می‌گویند چرا در این شرایط که فشار روی ما هست موافقت شده است. ما ادعا نداریم که مشکل تحریم‌ها را حل خواهد کرد، اما تحریم‌ها اکنون یکسری هزینه‌های اضافی به ما تحمیل می‌کند. اگر به CFT بپیوندیم هزینه بین ما و کشور‌هایی که در این شرایط می‌خواهند با ما کار اقتصادی کنند، کاهش پیدا خواهد کرد.

مجلسی‌ها باید بدانند که سکوت آنان نشانه رضایت بود

باهنر در ادامه با اشاره به انتقاد‌هایی که از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مصوبه مجمع وارد شده است، تصریح کرد: این داستان مصوبه مجلس است. شورای نگهبان پس از تصویب این لوایح توسط مجلس دهم به آنها ایراد گرفت و مجلس وقت بر روی مصوبات خود پافشاری کرد؛ در نهایت به مجمع آمد. مجلسی‌ها می‌گویند ربطی به ما ندارد و مربوط به مجلس دهم است. نظام‌های حقوقی ما در کشور به هم پیوسته است. به مجلس دوازدهم می‌گویم هر چیز که در مجالس بعد از پیروزی انقلاب تصویب شده، سکوت شما یعنی نسبت به آن راضی هستید. اگر قبول ندارید طرح بیاورید و آن را لغو کنید، اما اینکه آیا تصویب CFT مصلحت بود یا نه؟ در مجمع تشخیص معطل شد. مقررات مفصلی داشت. مجمع با یک شرط اضافه CFT را تصویب کرد. ما گفتیم احکام CFT را مشروط به رعایت قانون اساسی و قوانین موضوعی کشور است، قبول خواهیم کرد. برخی‌ها می‌گوید شاید کنوانسیون آن را نپذیرد، آنگاه می‌رویم و مذاکره می‌کنیم.

استدلال موافقان و مخالفان CFT در مجمع چه بود؟

باهنر در ادامه با اشاره به روایت مخالفین و موافقین تصویب CFT در مجمع تخشیص مصلحت نظام، بیان کرد: مخالفین بحث‌شان این بود که فعلا مورد هجمه هستیم، چه دلیلی دارد این کار را کنیم؟ اما موافقین، که خود بنده هم موافق بودم می‌گفتم درست است که ما اگر به CFT بپیوندیم مسئله تحریم‌ها حل نمی‌شود، اما برخی از کشور‌ها که مراودات اقتصادی با ما دارند، بار‌ها گفتند کاری به تحریم آمریکا نداریم، اما CFT و FATF جلوی مراوده اقتصادی ما با شما را می‌گیرد. در شرایط تحریمی، حتی یک روز هم فروش نفت ما متوقف نشد، اما هزینه‌های ما بالاتر رفت. به عنوان مثال روسیه و چین صراحتا این موضوع را گفته‌اند. آقای پوتین رسما گفتند این مسئله را حل کنیم. این استدلال موافقین است. ما بحث کردیم. یک شرط هم به مصوبه مجلس اضافه کردیم. هیچ آسیبی به منافع اقتصادی و امنیتی ما نمی‌زند و بعضی جا‌ها منفعت‌هایی برای کشور دارد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطر نشان کرد که مجمع با رای نسبی CFT را تایید کرد.

جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام ۹ مهرماه به ریاست آیت‌الله آملی لاریجانی و با حضور سران قوا، برخی اعضای شورای نگهبان، وزیر امور اقتصاد و دارایی و وزیر امور خارجه برای بررسی لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین المللی مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) برگزار شد. در این جلسه گزارش مصوبات کمیسیون مشترک مجمع درباره ابعاد مختلف کنوانسیون CFT قرائت شد و در نهایت اکثریت اعضا به پیشنهاد پیوستن ایران به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم رأی مثبت دادند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->