سالانه دو میلیون چینی می‌توانند به ایران سفر کنند دستگیری خانم دکتر قلابی حین انجام لیپوساکشن در منزل بیمار! گازگرفتگی دانش‌آموزان در مدرسه‌ای در خیابان ابوطالب مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۴) از شیرموز تا قهوه بیرون بر، چطور هوشمندانه و سلامت محور انتخاب کنیم؟ | واقعیت تلخ نوشیدنی‌های شیرین سرقت مسلحانه خشن از کودکان با ساطور + ویدئو تولید ۶۸۱ هزار تن کنسانتره دامی در خراسان رضوی از ابتدای سال تاکنون (۱۸ آبان ۱۴۰۴) شوینده‌های خانگی چقدر می‌توانند خطرناک باشند؟ صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی تشدید آلودگی در خراسان رضوی (۱۸ آبان ۱۴۰۴) سد‌های کشور در بحران کم‌آبی | دو سوم ظرفیت مخازن خالی است دستگیری عامل آتش‌سوزی در تالاب بیشه‌دالان بروجرد استان لرستان (۱۸ آبان ۱۴۰۴) افزایش مراجعه دانش‌آموزان به پزشک با علائم کاهش شنوایی پیری زودرس مغز در کمین این افراد است گزارشی از پاسخ گویی ضعیف مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا | هک در چند دقیقه، پاسخ گویی در یک ساعت! به وقت تشنگی زمین مالیات اضافه کسرشده از بازنشستگان نفت برگردانده شد ۵ مکان دیدنی مشهد از چالیدره تا شاندیز گرانی، دلیل توزیع‌نشدن شیر مدارس بیمه بازنشستگان تأمین اجتماعی اعتباری ندارد! + ویدئو سرقت پس از صرف شام | بیهوش کردن نگهبان برای دزدی موج تب برفکی در راه است | مانور تمام‌عیار زلزله در مشهد برگزار می‌شود + فیلم افزایش آگاهی، مؤثرتر از افزایش سکه در مهریه | میزگرد مهریه شهرآرانیوز با حضور جمعی از کارشناسان حقوقی برگزار شد کسری ۱۳ هزار معلم در خراسان رضوی رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی: تا ۱۰ روز آینده خبری از باران نیست | زمستان امیدوارکننده‌تر رعایت اصول خودمراقبتی، راهی مؤثر برای کاهش اثرات آلودگی هوا پیشگیری و مراقبت از زخم پای دیابتی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۸ آبان ۱۴۰۴) | پایداری جوی تا پایان هفته در استان افزایش ۲۱ درصدی تخت‌های فعال بیمارستانی تأمین‌اجتماعی خراسان رضوی | عبور از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نسخه دارویی طی شش ماه علت ناترازی روابط کارفرمایان و تأمین اجتماعی چیست؟ بیماران دیابتی می‌توانند در حد اعتدال از قند و شیرینی استفاده کنند
سرخط خبرها

آشپزی با طعم سرطان | این هشدار را جدی بگیرید!

  • کد خبر: ۳۷۰۴۳۸
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - ۰۸:۲۵
آشپزی با طعم سرطان | این هشدار را جدی بگیرید!
رئیس اداره آزمایشگاه کنترل غذا و دارو، نسبت به وجود ماده سرطان‌زا در برخی غذا‌های سرخ‌کردنی هشدار داد.

به گزارش شهرآرانیوز، رؤیا امیری، با اشاره به اینکه سرطان دومین عامل مرگ‌ومیر در جهان به شمار می‌رود، گفت: سازمان جهانی بهداشت ترکیب شیمیایی «آکریل‌آمید» را به عنوان یکی از مواد احتمالاً سرطان‌زا برای انسان معرفی کرده است. این ترکیب در اثر فرآیند‌های پخت با حرارت بالا در مواد غذایی حاوی کربوهیدرات مانند سیب‌زمینی، نان و غلات ایجاد می‌شود.

وی افزود: منشأ آکریل‌آمید نه افزودنی مصنوعی است و نه از محیط خارج وارد مواد غذایی می‌شود؛ بلکه در نتیجه واکنش طبیعی بین ترکیبات غذایی طی فرآیند‌هایی مانند سرخ‌کردن و برشته‌کردن شکل می‌گیرد.

امیری تصریح کرد: خوشبختانه با ایجاد تغییراتی ساده در شیوه‌های پخت و نگهداری مواد غذایی می‌توان میزان این ترکیب را به‌طور قابل توجهی کاهش داد.

به گفته وی، کنترل زمان و دمای پخت از مهم‌ترین راهکار‌ها برای کاهش تشکیل آکریل‌آمید است. وی توصیه کرد از طولانی کردن زمان سرخ‌کردن یا استفاده از حرارت بالا خودداری شود و به محض رسیدن رنگ غذا به طلایی روشن، پخت متوقف گردد. همچنین از مصرف بخش‌های تیره و سوخته غذا باید پرهیز شود.

امیری افزود: نگهداری صحیح سیب‌زمینی نیز در کاهش این ماده مؤثر است. نگهداری سیب‌زمینی در یخچال باعث تبدیل نشاسته به قند‌های ساده می‌شود و در نتیجه هنگام پخت، میزان آکریل‌آمید افزایش می‌یابد. بهترین محل نگهداری، محیطی خنک، خشک و تاریک است.

وی پیشنهاد کرد: پیش از سرخ‌کردن، سیب‌زمینی برای ۱۵ تا ۳۰ دقیقه در آب سرد خیسانده یا چند دقیقه جوشانده شود تا قند‌های سطحی کاهش یابد و آکریل‌آمید کمتری تولید شود.

امیری تأکید کرد: مصرف متعادل غذا‌های سرخ‌کرده، استفاده از سبزیجات تازه و تغییر در روش‌های پخت می‌تواند در کاهش خطر بروز بیماری‌های مزمن از جمله سرطان مؤثر باشد.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->