معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است
سرخط خبرها

نبرد خبرنگاران زن در افغانستان برای نمایش چهره واقعی کشورشان

  • کد خبر: ۳۷۴۸۰
  • ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۴
نبرد خبرنگاران زن در افغانستان برای نمایش چهره واقعی کشورشان
هدی جاودانی- مترجم

«افغانستان جای ترسناکی است، مخصوصا برای زنان. این حقیقت ندارد و تصویری است که رسانه‌های بین‌المللی عموما از افغانستان نشان می‌دهند.» این‌ها را دیبا، خبرنگار و مجری بیست‌ویک‌ساله شبکه «زن»، اولین شبکه تلویزیونی‌ مختص زنان افغانستان، به زبان می‌آورد. دیبا و دوستش فضای جامعه‌ای را بازتاب می‌دهند که متولد و بزرگ‌شده آن هستند که البته چالش‌های بسیاری برایشان به همراه داشته است زیرا دنبال‌کردن حرفه خبرنگاری برای زنان افغانستان، در فضایی افراطی و در نبود رسانه‌هایی مستقل، کار دشواری است.

 

اما با وجود موانع بسیار، زنان خبرنگار افغانستان به مسیر خود ادامه می‌دهند و داستان‌های کشورشان را با زاویه‌ دید منحصربه‌فرد خود روایت می‌کنند. رشد فضای رسانه‌ای از دستاوردهای چشم‌گیر سال‌های اخیر افغانستان بوده است. تا پیش از سال 2001، شبکه‌ای خصوصی در افغانستان وجود نداشت اما طبق آمار سازمان غیردولتی «نی» (حامی رسانه‌های آزاد افغانستان) بدنه مطبوعاتی افغانستان اکنون از حدود 10 هزار کارمند و خبرنگار رسانه تشکیل شده است که 1700 نفر از این تعداد را زنان تشکیل می‌دهند.

 

برخی از این زنان که در رسانه‌های بین‌المللی فعالیت می‌کنند، در مواجهه با خطراتی قرار می‌گیرند که آن‌ها را از ادامه مسیر خبرنگاری بازمی‌دارد. همچنین هیچ سازوکار قانونی‌ای برای محافظت و حمایت از خبرنگارانی که در مواجهه با تهدید‌های جانی قرار می‌گیرند وجود ندارد. طبق آمار «نی»، در طول 10 سال گذشته، 1442 مورد خشونت علیه خبرنگاران در افغانستان به ثبت رسیده و البته موارد بسیاری نیز گزارش نشده‌ است.

 

سازمان «گزارشگران بدون مرز» اعلام کرده است پس از سقوط طالبان، با کشته‌ شدن دست‌کم 17 خبرنگار و عضو رسانه، سال 2018 یکی از مرگ‌بارترین سال‌ها برای خبرنگاران افغانستان بوده است. این در حالی است که وقوع این حملات در مورد زنان خبرنگار افغانستان آمار بیشتری دارد و با اینکه زنان تنها 17 درصد از نیروی کار رسانه‌ را تشکیل می‌دهند، 30 درصد آنان اعلام کرده‌اند مورد خشونت قرار گرفته‌اند.

 

به گفته فهیم دشتی رئیس اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان، زنان خبرنگار بومی از توانایی‌های بسیاری برای فعالیت در رسانه‌های داخلی و بین‌المللی برخوردارند و باید خود راوی داستان‌های کشورشان برای دنیا باشند زیرا یک خبرنگار خارجی به پیچیدگی‌های فرهنگی افغانستان احاطه ندارد و به‌ دنبال آن، تصویر ناقصی از این کشور به نمایش خواهد گذاشت.

 

فرشته، گزارشگر بیست‌ودوساله شبکه «زن»، می‌گوید: مشکل ما تصویری است که خبرنگاران خارجی از افغانستان ارائه می‌دهند. آن‌ها به افغانستان می‌آیند و چهره‌ای منفی از ما به نمایش می‌گذارند، گاهی به این علت که بتوانند در کارشان پیشرفت کنند.

 

دیبا می‌گوید که با همه سختی‌ها، نمی‌توان پیشرفت‌های به‌دست‌آمده را انکار کرد. او می‌گوید: ما طعم جنگ را چشیده‌ایم و همه داستان‌ها و وقایع آن را از نزدیک لمس کرده‌ایم. حالا می‌گوییم بگذارید کمی هم از پیشرفت‌های افغانستان بگوییم.

 

این متن از zora.medium.com ترجمه شده است

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->