گلکسی S25 اولترا در تست مقاومت چگونه عمل می‌کند؟ + فیلم رفع اختلال ارتباط مشترکین همراه اول در برخی نقاط شرق کشور (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) هک کاربران واتس‌اپ تأیید شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) نگاهی به دستاوردهای تعاونی دانش‌بنیان انگاره فیزیک توس | دانش ایرانی؛ از زمین تا آسمان برنامه لیزر‌های فضایی ترامپ برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای چیست؟ اعتراف ایلان ماسک به کاستی خودروهای تسلا در رانندگی تمام‌خودکار تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا برای مُسکنی جدید فورزا هورایزن ۵ چه زمانی برای پلی استیشن ۵ منتشر می‌شود؟ خرید جدیدترین گوشی اپل، آیفون 16 از فروشگاه اسنپ یک شرکت انگلیسی اولین تماس تصویری ماهواره‌ای جهان را برقرار کرد تا چندماه دیگر سرویس روبوتاکسی تسلا در آستین تگزاس راه‌اندازی می‌شود دانش بنیان‌ها شهربازی هوشمند می‌سازند پژمان‌فر: بسته حمایتی جدید مجلس برای دانش‌بنیان‌ها در راه است چرا زن‌ها کمتر از مردان از هوش مصنوعی ChatGP استفاده می‌کنند؟ چه چیزی ناگهان هوش مصنوعی چینی «دیپ‌سیک» را محبوب کرد؟ OpenAI: هوش مصنوعی چینی DeepSeek از مدل‌های رقبایش کپی کرده است واکنش مدیرعامل OpenAI به هوش مصنوعی چینی DeepSeek محدودیت ترافیکی در مسیر‌های منتهی به حرم امام‌رضا(ع) | ترافیک پرحجم در میدان انقلاب اسلامی و کوشش مشهد (۹ بهمن ۱۴۰۳) وزارت ارتباطات از وقوع اختلال در شبکه اینترنت کشور خبر داد (۸ بهمن۱۴۰۳) بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت عید مبعث + روش فعالسازی
سرخط خبرها

اوج بارش شهابی برساووشی از فردا ۱۷ مرداد آغاز می‌شود

  • کد خبر: ۳۷۷۸۵
  • ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۱
اوج بارش شهابی برساووشی از فردا ۱۷ مرداد آغاز می‌شود
از فردا ۱۷ مرداد، اوج این بارش شهابی آغاز می‌شود و تا ۲۳ مرداد ادامه دارد. یکی از مهم‌ترین و جذاب‌ترین رویداد‌ها در مردادماه هر سال بارش شهابی برساووشی است که موقعیت رصدی بسیار خوبی دارد.
به گزارش شهرآرانیوز، یک کارشناس نجوم اظهار کرد: این بارش شهابی ناشی عبور سیاره زمین از میان توده ذرات به جامانده از دنباله دار سوئیفت تاتل (که هر ۱۳۳ سال یک بار کنار خورشید عبور می‌کند) است که از اواخر تیر تا اواخر مرداد روی می‌دهد، اما بهترین بازه رصد آن ۱۷ تا ۲۳ مرداد ماه است و اوج بارش نیز ۲۲ مرداد خواهد بود.

احسان مهرجو  افزود: این بازه زمانی بهترین زمان برای رصد بارش شهابی برساووشی است که لازمه رصد خوب این بارش‌ها آسمان تاریک و بدون آلودگی نوری است؛ در واقع روستا‌ها و اطراف شهر‌ها بهترین مکان برای رویت بارش شهابی است.

این کارشناس نجوم خاطر نشان کرد: شدت هر بارش شهابی در زمان اوج آن را اصطلاحا نرخ ساعتیِ سرسویی یا ZHR می‌گویند؛ ZHR این بارش حدود ۱۰۰ است یعنی در اوج بارش، رصدگر در یک ساعت تعداد ۱۰۰ شهاب را می‌تواند با چشم غیر مسلح رصد کند.

مهرجو با بیان اینکه هر شهاب ردی رنگی و روشن از خود به جای می‌گذارد که به اندازه ۰.۵ الی ۲ ثانیه در آسمان قابل رویت است، افزود: هر یک از این شهاب‌ها از ناحیه‌ای از آسمان عبور می‌کنند که با رصد گروهی و تقسیم آسمان به چند ناحیه، بعد از اتمام بارش می‌توان اطلاعات جالب و جامعی از آن بارش شهابی را استخراج و برای کشف جزییات بیشتر به انجمن‌های بین المللی مربوطه ارسال کرد.

وی با بیان اینکه کانون این بارش در صورت فلکی برساووش قرار دارد و بخاطر اثر پرسپکتیو به نظر می‌رسد تمام شهاب‌ها از این صورت فلکی به سمت ما می‌آیند، گفت: این صورت فلکی در کنار صورت فلکی ذات الکرسی است که می‌توان با پیدا کردن این صورت‌های فلکی به راحتی بارش شهابی برساووسی را رویت و رصد کرد.

به گفته مهرجو، بر خلاف خورشیدگرفتگی یا ماه گرفتگی که تنها برای بخشی از ساکنان زمین قابل مشاهده است، مردم در سراسر دنیا می‌توانند این بارش شهابی را رصد کنند، اما تنها در شب قابل رویت است.

کارشناس نجوم عنوان کرد: طالقان، میانه‌های جاده تهران قم و سمت دشت‌های دماوند بهترین مکان‌ها برای رصد بارش شهابی برساووشی است که علاقمندان در استان تهران می‌توانند در این مکان‌ها بارش شهابی برساووشی ۹۹ را رصد کنند.

منبع: مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->