به گزارش شهرآرانیوز؛ فصل زمستان که از راه میرسد نیاز بدن به گرما و مواد مغذی به دلیل کاهش دما افزایش پیدا میکند. در این مورد، نقش مادران در خانواده بسیار پررنگ است و میتوانند غذاها و خوراکیهایی تهیه کنند که سلامت و انرژی اعضای خانواده را تضمین کند.
با انتخاب خوراکیهای مناسب در این فصل، در کنار تقویت سیستم ایمنی بدن و حفظ گرما، از بیماریهای شایع در زمستان مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا نیز پیشگیری میشود. برای آشنایی بیشتر با خوراکیهای مناسب این فصل و آمادگی بیشتر برای فصل سرما، تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید.
در آشپزی ایرانی، تنوع غذایی خوبی وجود دارد و برای تهیه غذای مناسب زمستان نیز گزینههای جذاب و مقوی بسیاری هستند که میتوانید از آنها در منوی غذایی خانواده استفاده کنید. نکته مهمی که در تهیه این غذاها وجود دارد، توجه به هرم غذایی است. یادتان باشد استفاده از کربوهیدرات ها، پروتئینها و مقداری از چربیهای حیوانی مواد مورد نیاز بدن در فصل زمستان به شمار میروند.
یک غذای ایرانی است که با هویج، برنج و گوشت تهیه میشود. هویج منبعی غنی از ویتامین A و آنتی اکسیدان هاست که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. این غذا به دلیل دارا بودن مواد مغذی، گزینهای مناسب برای حفظ سلامت و انرژی در روزهای سرد زمستانی است.
یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که از گردو، رب انار و گوشت تهیه میشود. گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ و آنتی اکسیدان هاست که در تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهابات بدن مؤثر هستند. این غذا علاوه بر طعم لذیذ، به تأمین انرژی و حفظ گرمای بدن کمک میکند.
با ترکیب برنج، زرشک، پسته، بادام و گوشت مرغ تهیه میشود. این غذای رنگارنگ حاوی انواع ویتامینها و مواد معدنی از جمله ویتامین C، آهن و فیبر است که میتواند برای سیستم ایمنی و دستگاه گوارش بسیار مفید باشد.
یکی از غذاهای مقوی و پرطرف دار ایرانی است که از گوشت، نخود، لوبیا و سیب زمینی تهیه میشود. این غذا سرشار از پروتئین و آهن است و میتواند به تقویت عضلات و افزایش سطح انرژی بدن کمک کند. آبگوشت یک انتخاب عالی برای زمستان است که باعث گرم شدن بدن و تقویت سیستم ایمنی میشود.
یک پیش غذای ساده و مقوی است که با تخم مرغ و آرد تهیه میشود. تخم مرغ حاوی پروتئین و چربیهای سالم است و مصرف آن به عنوان میان وعده یا صبحانه میتواند انرژی لازم برای بدن را در روزهای سرد فراهم کند.
یک غذای محبوب و مقوی ایرانی است که از برنج و گوشت تهیه میشود. گوشت حاوی پروتئین و آهن است که به تقویت عضلات و حفظ سطح انرژی کمک میکند. این غذا مناسب وعدههای ناهار یا شام در زمستان است و به حفظ گرمای بدن کمک میکند.
از برنج و ماهیچه گوسفند تهیه میشود و یکی از غذاهای مقوی و پرانرژی به شمار میآید. ماهیچه حاوی پروتئین و مواد مغذی است که برای تقویت عضلات و افزایش انرژی بدن در زمستان مفید است.
با ترکیب ماهی، سبزیجات و مغزهای مقوی مانند گردو تهیه میشود. این غذا سرشار از اسیدهای چرب امگا-۳ و پروتئین است که به تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامتی قلب کمک میکند. ماهی شکم پر یک انتخاب مناسب برای شامهای زمستانی است.
ترکیبی از برنج، عدس و گوشت چرخ کرده است. عدس منبعی غنی از فیبر و آهن است که به بهبود عملکرد دستگاه گوارش و تأمین انرژی بدن کمک میکند. این غذا برای روزهای سرد زمستانی که بدن به انرژی بیشتری نیاز دارد، مناسب است.
فهرستی از غذاهای پروتئین دار را در این باکس به شما معرفی کردهایم که میتوانید در صورت نبود هر کدام از این دسته مواد پروتئینی یک دسته دیگر را انتخاب کنید.
آش و سوپ از انواع غذاهایی هستند که در آشپزی سنتی ایرانی وجود دارند. در ایران این دسته از غذاها در کنار خواص بسیار زیاد، برای زمستان یک وعده مقوی و کامل هستند. در تهیه آش، از انواع حبوبات و سبزیجات تازه استفاده میشود که فیبر و پروتئین بسیار بالایی دارند.
فیبر در غذا، به عملکرد دستگاه گوارش کمک زیادی میکند و هضم غذا را راحتتر میکند. همچنین مصرف فیبر احساس سیری طولانی تری به شخص میدهد و از چاقی و افزایش وزن جلوگیری خواهد کرد. در کنار این موارد، مصرف آش و سوپ موجب بالارفتن دمای بدن شده و در هنگام بیماریهای ویروسی مانند سرماخوردگی که یک بیماری شایع در فصل زمستان است، مانند دارو عمل میکنند.
از جمله خوراکیهایی که هر مادری باید در زمستان آماده کند، انواع دسرهایی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن و گرم شدن آن کمک میکنند. در این مورد، دسرها و پیش غذاهای متعددی وجود دارند که مادران میتوانند به راحتی آنها را تهیه کرده و با اعضای خانواده میل کنند.
در فصول مختلف سال، برای گرم شدن یا خنک شدن شما، نوشیدنیهایی وجود دارند که میتوانید میل کنید. در فصل سرما نیز، نوشیدنیهای گرم و داغ یکی از بهترین خوراکیهایی است که مادران میتوانند تهیه کنند تا فرزندانشان گرم شده و انرژی آنها تقویت شود.
در این زمینه، نوشیدنیهای گرم متعددی هستند که میتوانید آنها را به راحتی و با کمترین مواد اولیه تهیه کنید. شما میتوانید شیر گرم را به تنهایی میل کنید، اما بسیاری از افراد با افزودن برخی مواد دیگر به آن، انواع نوشیدنیهای خوش طعم را تهیه میکنند که هم برای گرم شدن در زمستان مفید است و هم خواص بسیار زیادی دارد.
خوراکیهایی با طبع سرد مانند ماست و خیار بهتر است کمتر مصرف شوند، چرا که ممکن است باعث کاهش دمای بدن شوند.
نوشیدنیهای خنک ممکن است باعث کاهش دمای بدن شده و بدن را در برابر سرما آسیب پذیر کنند. پس بهتر است در این فصل از نوشیدنیهای گرم استفاده کنید.
طبع چای سرد است، اما افزودن دارچین یا زنجبیل به چای، آن را به یک نوشیدنی مناسب برای زمستان تبدیل میکند.
استفاده از خوراکیهای زمستانی میتوانند به تقویت سیستم ایمنی و کاهش علائم سرماخوردگی کمک کنند، به شرطی که با استراحت و مصرف مایعات گرم همراه باشند.
سبزیجاتی مانند ترب، کلم بروکلی، شلغم و هویج به تقویت سیستم ایمنی کمک میکنند و برای این فصل بسیار مفید هستند.