عملیات شهادت طلبانه در الخلیل | دو صهیونیست زخمی شدند (۶ آذر ۱۴۰۳) حملات شدید رژیم صهیونیستی به جنوب بیروت (۶ آذر ۱۴۰۳) دولت لبنان فردا برای تصویب توافق آتش‌بس تشکیل جلسه می‌دهد مجمع تشخیص مصلحت، طرح ساماندهی کارکنان دولت را رد کرد (۶ آذر ۱۴۰۳) طالبان در یک قدمی حذف از فهرست سازمان‌های تروریستی در روسیه وزیر خارجه لبنان: امیدواریم آتش‌بس منجر به مذاکره با تل‌آویو برای تعیین مرز‌ها شود دیدار رئیس جمهور با اعضای شورای مرکزی خانه احزاب | به تعهداتم با مردم پایبند می‌مانم صهیونیست‌ها از آمادگی اسرائیل برای تأیید آتش‌بس با حزب‌الله خبر دادند وزیر خارجه روسیه: اوکراین و غرب برای اجرای توطئه‌هایشان با تروریست‌ها همکاری دارند فرمانده نیروی دریایی ارتش: در آبراهه‌های خطرناک، مقتدرانه حضور داریم سرلشکر باقری: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه تعرض به خاک خود را بر نمی‌تابد پزشکیان در بازدیدی سرزده، به ستاد وزارت بهداشت رفت (۶ آذر ۱۴۰۳) ۲۰۰ امضا در پارلمان عراق برای اخراج نیرو‌های آمریکایی جمع‌آوری شد کمیسیون تلفیق رقم پاداش پایان خدمت کارکنان دولت در سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد هیچ مشکلی در پرداخت یارانه وجود ندارد | راه‌اندازی مجموعه ای از سانتریفیوژهای جدید التهاب در پاکستان | یک پلیس پاکستان در جریان راهپیمایی مخالفان دولت کشته شد اعتراض وزیران افراطی صهیونیست به آتش‌بس قریب‌الوقوع در لبنان آخرین دیدار کاظمی‌قمی با امیرخان متقی (۶ آذر ۱۴۰۳) | طالبان برای تعامل با سفیر جدید ایران اعلام آمادگی کردند قالیباف: وضعیت تحقق برنامه هفتم اصلا قابل قبول نیست + فیلم آمریکا در مذاکرات تروئیکای اروپایی و ایران شرکت نمی‌کند توضیحات وزیر نفت در مجلس در رابطه با اقدامات انجام‌شده جهت تأمین سوخت نیروگاه‌ها مواضع متناقض مقامات انگلیس درباره حکم بازداشت نتانیاهو آیا توافق آتش بس در لبنان نزدیک است؟ مجروح شدن ۲ شهروند غیرنظامی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به حمص حمله هوایی رژیم صهیونیستی به چند پل در حومه حمص سوریه روسیه: آمریکا با وتوی قطعنامه آتش بس غزه در جهان منزوی می‌شود اردوغان: به حمایت از برادرانمان در فلسطین ادامه می‌دهیم وزیر اقتصاد: مصمم به ایفای تعهدات خود در قبال بانک توسعه اسلامی هستیم
سرخط خبرها

رمزگشایی از اظهارات فتاح

  • کد خبر: ۳۸۵۱۹
  • ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۳
رمزگشایی از اظهارات فتاح
نگاهی تحلیلی به اظهارات اخیر پرویز فتاح در گفتگو با پروانه سلحشوری و غلامرضا ظریفیان
علی قدیری | شهرآرانیوز؛ چند روز از اظهارات جنجال‌برانگیز پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان، می‌گذرد، اما واکنش‌ها به آن همچنان ادامه دارد. فتاح هم‌زمان با یک‌سالگی حضورش در بنیاد مستضعفان، در برنامه زنده نگاه یک حاضر شد و ضمن تشریح عملکرد این بنیاد در سال گذشته، درباره بازپس گرفتن املاک مستضعفان، موضع صریحی را اعلام کرد. فتاح در این زمینه گفت: «خوشبختانه برخی‌ها به گفته ما برای بازپس دادن و تعیین‌تکلیف املاک مستضعفان عمل کردند و برخی نصفه‌ونیمه عمل کردند و متأسفانه برخی نیز باوجود پیگیری‌ها عمل نکرده‌اند».

او در این راستا از چهره‌ها و افرادی از هر دو جناح سیاسی کشور انتقاد کرد که در ادامه با پاسخ‌ها و تکذیبیه‌های آنان مواجه شد. اما تحلیل‌ها درباره اظهارات اخیر فتاح متفاوت است؛ برخی این اظهارات را تلاش بدون تعارف فتاح برای مبارزه با فساد، شفاف‌سازی و احقاق حقوق مستضعفان ارزیابی می‌کنند و برخی دیگر گام بلند وی برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰. از سویی تلاش برای مشاهده این برنامه تلویزیونی در سایت تلوبیون دست کم تا دیروز به نتیجه نرسید. هرچند در آرشیو سایت دو، قسمت نگاه پاسخی که کاربران دریافت می‌کنند: این محتوا در حال حاضر در دسترس نیست.

برای بررسی بیشتر موضوع، سراغ دو تن از چهره‌های سیاسی رفته‌ایم؛ پروانه سلحشوری، نماینده مردم تهران در دوره دهم مجلس شورای اسلامی، و غلامرضا ظریفیان، استاد تاریخ دانشگاه تهران و معاون وزیر علوم در دوره اصلاحات، همچنین اظهارات دو فعال اصولگرا را در این خصوص مرور می‌کنیم. سلحشوری در گفتگو با شهرآرانیوز، در پاسخ به این پرسش که اظهارات اخیر فتاح تا چه میزان مرتبط با انتخابات ریاست‌جمهوری آتی است و تا چه میزان می‌تواند به شفافیت در کشور کمک کند، گفت: «من هم مثل دیگر دوستان به نظرم می‌رسد که این اظهارات، تبلیغات انتخاباتی زودهنگام است؛ چون ایشان اگر درباره این مسائل حساس هستند و قصد جدی برای برخورد با آن را دارند، می‌توانستند در همان بدو ورود به بنیاد مستضعفان اعلام کنند که چه اتفاقی برای املاک افتاده است و بعد در کارنامه یک‌ساله خود اعلام می‌کردند در این مسیر به چه موفقیت‌هایی دست پیدا کرده‌اند. نکته دیگر آنکه برخی ادعا‌های ایشان را افراد و نهاد‌های مختلف در این روز‌ها تکذیب کردند و مشخص شد که ازاساس درست نبوده است.»
 
او ادامه داد: «نکته مهم‌تر این است که اگر ایشان قصد مبارزه با مفاسد و احیای موقعیت بنیاد مستضعفان را دارند و فقط شعار شفافیت نمی‌دهند، اکنون شفافیت حکم می‌کند ابهاماتی که درباره بنیاد وجود دارد، نظیر اینکه چه املاکی را تحت اختیار دارد، دارایی آن چگونه است، درآمد و هزینه‌اش از کجا تأمین می‌شود و در کجا خرج می‌شود را مشخص و شفاف کنند. اگر این‌گونه عمل می‌کردند، هم نتیجه‌بخش‌تر و موثرتر بود و هم با واکنش‌هایی مواجه نمی‌شدند که بگویند او وزیر احمدی‌نژاد بوده است و اقدامات پوپولیستی وی را ادامه می‌دهد و می‌خواهد با ژست ضدفساد در انتخابات حاضر شود.»
 
این نماینده سابق مجلس همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا انتقاد توأمان آقای فتاح از چهره‌های اصول‌گرا و اصلاح‌طلب، تلاشی برای ایجاد فاصله با دو جریان سیاسی کشور برای ترسیم چهره‌ای متفاوت در اذهان عمومی نیست، گفت: «اگر آقای فتاح را در جریان احمدی‌نژاد بدانیم، مدت‌هاست که تلاش می‌کنند خودشان را به‌عنوان یک گفتمان سوم مطرح کنند. این جریان همواره با سروصدای رسانه‌ای می‌خواهند نشان دهند که ازسوی هر دو جریان شناخته‌شده سیاسی کشور تحت فشار هستند، بنابراین ممکن است ایشان هم بخواهند همین رویه را ادامه دهند».
 
غلامرضا ظریفیان نیز در تحلیل خود از گزارش اخیر فتاح درباره بنیاد مستضعفان، به شهرآرانیوز گفت: «اگر آقای فتاح قصد شفافیت دارند، به‌جای آنکه بر ابهامات بیفزایند و از مسائل گزارش‌های نصفه‌ونیمه بدهند، باید در ابتدا یک گزارش جدی، کامل و واقعی از درآمد‌ها و هزینه‌ها و مناسبت‌های بنیاد مستضعفان ارائه کنند و پس از آن اموال مردم را که در اختیار بخش‌های مختلف کشور است، مطالبه کنند.»

او بیان کرد: «گزارش آقای فتاح بسیار غیرشفاف و ناقص بود و با پاسخ نیرو‌های مسلح و دیگر بخش‌ها نیز همراه شد. این فضا باعث می‌شود آقای فتاح بخواهد در اذهان عمومی از خود یک احمدی‌نژادِ پاک‌دست به جای بگذارد؛ یعنی احمدی‌نژادی با وجوه مثبت بدون نقاط منفی. تصور من این است کسانی که قصد شرکت در انتخابات را دارند، نباید در یک فاصله زمانی نسبتا طولانی با انتخابات، با این‌گونه گزارش‌های غلط به صحنه بیایند. آنچه مسلم است، این است که ایشان اگر با این اقدام اخیر قصد اعلام حضور در انتخابات را داشته است، بسیار ناشیانه عمل کرده است و کسانی که به ایشان مشاوره می‌دهند، به نظر می‌رسد مشاوران خوبی نیستند؛ چراکه اظهارات اخیر آقای فتاح به جای یک ارائه دقیق از ایشان، تنها یک چهره مبهم از ایشان را درمیان مردم ترسیم کرده است.» او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا شاهد احمدی‌نژاد دیگری در کالبد فتاح خواهیم بود، گفت: «با وجود برخی شباهت‌ها، آقای فتاح برخی ویژگی‌های خاص آقای احمدی‌نژاد را تاکنون نداشته است. باید دید در ادامه ایشان با پروپاگاندا، تبلیغات ویژه و بهره‌گیری از فضای غبارآلود کشور، در این مسیر حرکت خواهد یا نه، اما من فکر می‌کنم آقای احمدی‌نژاد حداقل در بازنمایی از خود و تبلیغات، توانایی بسیار زیادی دارد که تصور نمی‌کنم آقای فتاح این توانایی را داشته باشد».

از سویی منصور حقیقت‌پور، مشاور رئیس پیشین مجلس، در گفتگو با اعتماد آنلاین گفت: آقای فتاح آدم ساده‌زیستی است و شاید به دل محرومان و مستضعفان بنشیند. حالا باید دید که آیا قدرت اجرا کردن عدالت را هم دارد؟ آیا مقابل گردن‌کلفت‌ها می‌ایستد؟ آیا برنامه‌های جدی دارد؟ هر کسی به‌عنوان کاندیدای ریاست‌جمهوری جلو بیاید، باید برنامه ارائه کند. باید بگوید با امثال اسدبیگی که هفت‌تپه را گرفته است، چه‌کار می‌کند.
 
همچنین محسن کوهکن، نماینده ادوار مجلس و فعال سیاسی اصول‌گرا، در گفتگو با نامه نیوز درباره کنش‌های سیاسی فتاح گفت: اینکه فردی بدون کار تشکیلاتی و براساس تشخیص و تصمیم خود وارد انتخابات شود و بعد از اخذ تصمیم او نیرو‌های سیاسی له یا علیهش سخن بگویند یا گروه‌ها و احزاب پشت‌سرش حرکت کنند، صحیح نیست و تجربه نشان داده است که چنین روشی، مصالح ملی را تأمین نمی‌کند. درباره چند رئیس‌جمهور پیشین هم همین اتفاق افتاد و نتایجش را دیدیم. متأسفانه رویه‌ای حاکم شده است که در هر انتخابات، چندنفر از رؤسا وارد انتخابات می‌شوند و مصاحبه می‌کنند و دیگران را نقد می‌کنند تا خود را درمیان مردم، مطرح و حتی محبوب کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->