راهکار خروج صنعت خودرو از بن‌بست اقتصادی اعلام شد

  • کد خبر: ۳۸۶۹۳۷
  • ۲۹ دی ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۸
راهکار خروج صنعت خودرو از بن‌بست اقتصادی اعلام شد
مدیرعامل سابق ایران‌خودرو گفت که بقای صنعت خودرو و خودروسازی‌ها در گرو پیوستن به زنجیره جهانی و تولید سالانه ۲ میلیون دستگاه است.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی خطیبی با تشریح ماهیت اقتصادی صنعت خودروسازی، تأکید کرد که برای بقا و حل مشکلات اقتصادی، صنعت خودروی ایران چاره‌ای جز پیوستن به زنجیره جهانی و افزایش تولید به بیش از یک تا دو میلیون دستگاه در سال ندارد.

وی با اشاره به اینکه خودروسازی صنعتی وابسته به مقیاس (تولید در تیراژ بالا) است، اظهار داشت که بازار داخلی ۸۰ میلیون نفری ایران برای تبدیل شدن به یک خودروساز جهانی کفایت نمی‌کند.

جهانی‌سازی؛ راهکار نجات صنعت خودرو

به گفته مدیرعامل سابق ایران خودرو، تنها راه ماندگاری صنعت خودروی کشور، قرار گرفتن در زنجیره جهانی خودروسازی است تا بتوان از شبکه فروش جهانی بهره برد. این اقدام نه تنها شبکه تأمین و قطعه‌سازی داخلی را دچار رکود نمی‌کند، بلکه باعث ارتقای آن شده، بازار‌های جدیدی را فراهم می‌آورد و دانش فنی را وارد کشور می‌کند.

وی تأکید کرد که در این صورت دیگر نیازی به سرمایه‌گذاری مجدد بر روی پلتفرم‌های جدید نخواهد بود، مشروط بر اینکه مرکز تحقیق و توسعه محصول به صورت اشتراکی به کشور‌هایی با تکنولوژی پیشرفته مانند چین منتقل شود تا از دانش آنها استفاده گردد.

هیچ کشوری در شرایط تحریم نمی‌تواند مانند ایران‌خودرو تولید کند

خطیبی با اذعان به این نکته که تولید خودرو در ایران با وجود تحریم‌های سنگین، یک دستاورد منحصر‌به‌فرد است (به طوری که هیچ خودروساز دیگری در دنیا با این شرایط قادر به تولید نیست، برخلاف روسیه که پس از تحریم از تولید بازماند)، عنوان کرد که تمرکز بحث باید بر اقتصادی بودن و ماندگاری باشد.

وی بیان داشت: با شرایط تحریمی که ما با آن مواجه هستیم کشور ژاپن حتی نمی‌توانست یک دستگاه تویوتا تولید کند.

مدیرعامل سابق ایران خودرو افزود: با تولید ۵۰۰ یا ۶۰۰ هزار دستگاه توسط یک خوروسازی آن را خودروساز نمی‌خوانند. باید با ادغام‌های صورت گرفته، ظرفیت تولید سالیانه ۲ میلیون دستگاه را اعلام کنیم تا بتوانیم در بازار جهانی ماندگار شویم؛ در غیر این صورت، راه حل دیگری وجود ندارد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.