ملیحه ابراهیمی | شهرآرانیوز؛ یکی از شعارهایی که پلیس راهور به آن تأکید دارد این است: رانندگی میکنید، عصبانی نشوید و عصبانی هستید، رانندگی نکنید. این شعار از دل گزارشهای تصادفات جرحی و فوتی اتفاق افتاده در معابر شهری استخراج، و برای کاهش آن تحقیقات زیادی انجام شده است. افراد با خصوصیات پرخاشگر، آنهایی که در کنترل خشم خود ناتوان اند و با کوچکترین اتفاقی به هم میریزند، افراد پرخطری به لحاظ رفتاری هستند و نباید پشت فرمان بنشینند. در این شماره، سرهنگ علیرضا رحیمی، رئیس اداره فرهنگ و آموزش ترافیک پلیس راهور، به نکاتی دراین باره اشاره میکند.
۸۰ درصد
بی توجهی به جلو، سرعت غیر مجاز، سبقت غیر مجاز و خواب آلودگی علت ۸۰ درصد تصادفات رانندگی هستند. از این آمار ۶۰ درصد مربوط به تخلف توجه نکردن به جلو و جوانب است.
چه عواملی از بروز عصبانیت در حین رانندگی جلوگیری میکند؟
- صبر و متانت
- بخشش و گذشت در رانندگی
- دوری از هیجانات کاذب
- احترام به حقوق دیگران
- رعایت قوانین و مقررات
از نظر کارشناسان پلیس راهور، افرادی که پشت فرمان مینشینند به ۳ دسته تقسیم میشوند. این تقسیم بندی از لحاظ سرعت انتقال افراد نسبت به یکدیگر در مقابل اتفاقات یا حوادث ترافیکی متفاوت است. این سرعت به زمان واکنش افراد در موقعیتهای ترافیکی بستگی دارد که بین افراد متغیر است.
افراد سریع الانتقال
افراد متوسط الانتقال
افراد کندانتقال
نکته: مسائلی از قبیل استفاده از مشروبات الکلی، داروهای خواب آور یا روان گردان، مواد مخدر، عصبانیت و هیجانات در حین رانندگی و کهولت سن باعث کاهش سرعت انتقال و بروز حوادث ترافیکی میشود.
۳۰ ثانیه
برابر بررسیها و پژوهشهای روان شناسان، تنها ۳۰ ثانیه زمان لازم است که در بروز حوادث ترافیکی، ۲ راننده با یکدیگر درگیری فیزیکی داشته باشند.
پرخاشگری در زمان رانندگی باعث بروز چه رفتارهایی میشود؟
- تغییر مسیر ناگهانی
- توقفات لحظهای و ناگهانی
- سرعتهای غیرمجاز
- رعایت نکردن فاصله طولی و عرضی
- بی توجهی به جلو و جوانب
- حرکات نمایشی و مارپیچ
نکته: همه رفتارهای اشتباه ترافیکی افرادی که با عصبانیت رانندگی میکنند از جمله تخلفات حادثه ساز هستند که علاوه بر بروز تصادفات جرحی و فوتی، اعمال قوانینی سنگین را نیز به دنبال دارد.
زمان واکنش نشان دادن در تصادفات از لحظه رؤیت خطر شروع تا رسیدن به نقطه مورد نظر ادامه دارد. هر چه افراد از آمادگی ذهنی، روانی و جسمی بهتری برخوردار باشند، واکنش سریعتر و مسافت توقف خودرو کمتر میشود.