شهرآرانیوز | سیدمحمدرضا هاشمی، شیریخ یکی از مشهورترین بستنیهای سنتی در افغانستان است که در استانهای مختلف این کشور تهیه میشود و هرکدام طعم خاصی دارد.
در روزهای گرم تابستان بازار فروش این بستنی سنتی به حدی گرم است که برخی شیر یخ فروشیها در دو شیفت مشغول به کار هستند.
در بین شهرهای افغانستان شیریخ مزارشریف از اعتبار خاصی بین مردم برخوردار است، و هرکس که به شهر مزارشریف سفر میکند، به او سفارش میکنند که حتما شیریخ بخورد.
بیشتر بخوانید: قابلی غذای محبوب افغانستانیها
مواد لازم برای تهیه شیریخ:
شیر: یک لیوان
شیرخشک : نصف لیوان
وانیل : یک قاشق چایخوری
مقداری زعفران
هل : یک قاشق چایخوری
نشاسته : یک قاشق چایخوری
پسته : به مقدار لازم
گلاب : نصف قاشق چایخوری
روش تهیه؛ شیر، شیرخشک و هل و پسته را مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شیر به جوش بیاید. نشاسته را با یک قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و بعد از مخلوط کردن به ظرف اضافه نمایید.
بعد از گذشت مدت زمانی ، مخلوط سخت میشود ، آن را از روی حرارت بردارید، زعفران و وانیل را اضافه نمایید. مخلوط را درون قالب بستنیتان بریزید و داخل فریزر قرار دهید.
بعد از گذشت دو ساعت بستنی شما آماده است ، میتوانید آن را با گلاب مخلوط کنید.
چرا شیریخ در بین مردم افغانستان طرفداران زیادی دارد