طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب
سرخط خبرها

کنکور ما کنکور بچه‌های ما

  • کد خبر: ۳۹۲۶۲
  • ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۷
کنکور ما کنکور بچه‌های ما
آزاده آرین - فعال فرهنگی
آن‌هایی که ۳۰ سال پیش کنکور داده‌اند می‌دانند سال آخر دبیرستان، بعد از امتحانات اسفند (ثلث دوم)، کورس آزمون بود. یک دور همه درس‌های سال آخر را امتحان می‌دادیم که معرفی شویم به نهایی. یک دور دیگر هم همان‌ها را نهایی امتحان می‌دادیم. بعدش هم ۲ مرحله کنکور بود و پس از ۴ ماه آزمون‌های جورواجور، اواسط مرداد منتظر نتایج می‌ماندند. آ‌ن‌ها که وضع بهتری داشتند، مسافرتی می‌رفتند و همه یک جور‌هایی استراحت می‌کردند تا راند بعدی ماراتن زندگی.

این قصه با تغییر دوره‌ای سیستم‌های آموزشی، همچنان با تغییرات جزئی به قوت خود باقی بود تا امسال. هرچند انگیزه دانشگاه رفتن در نوجوان‌هایی که همیشه عجله داشتند تا به جوانی برسند، بزرگ شوند و خودی نشان دهند رفته‌رفته کم‌رنگ‌تر می‌شد، ولع دانشگاه اسمی و رشته دهان‌پرکن و افتخارآفرینی نوجوانان برای خانواده‌ها همچنان جزو اولویت‌های آن‌ها به شمار می‌رفت.

امسال همه‌چیز پیش‌بینی نشده تغییر کرد. از همان زمانِ تاریخی که قرار بود ماراتون شروع شود، ابر وحشت بیماری نه‌تن‌ها بر سر نوجوانان و خانواده‌ها و شهر‌ها بلکه حتی روی کشور و جهان سایه شوم ترس را پراکند. حالا اولویت والدین زنده ماندن و زنده نگهداشتن کودکان و نوجوانان و کهن‌سالان است. حتی اگر بچه‌هایشان دانشگاه نروند، کار نکنند، از کسی جلو نزنند و افتخاری برایشان نیافرینند، همین که زنده بمانند، سلامت باشند و فقط باشند، پیروزی مهمی به شمار می‌رود! زندگی روی اصلی خودش را که هدف غایی بقا و اصالت ماندن و امکان تکثیر باشد نشان می‌دهد. هدف اصلی در مسیر بودن، حرکت کردن، ماندن، بودن و جریان داشتن را دوباره اولویت همگان می‌کند و یادآور می‌شود که حضور در جهان، در زمین، در زمان و در لحظه، چقدر از شرکت در ماراتن‌های زندگی ساخت دست ما مهم‌تر است. چقدر این توقف و نگاه کردن به کل زندگی مهم بوده است و چقدر همه ما نیاز داشته‌ایم که لختی بیاساییم و فقط نگاه کنیم، ببینیم که دستاورد این همه دویدن‌ها و مسابقه‌دادن چند مدال بوده است روی سر و سینه همه ما و درک کنیم که زندگی وجوه واقعی‌تر و زیباتری داشته که از ما پنهان کرده، چون دیده است جزئیاتی را اولویت خود قرار داده‌ایم که اهمیت زیادی نداشته است.

در این شرایط، کنکوری‌ها و حتی والدینشان با تغییر دیدگاه و کشف زوایای جدید نگرش مواجه‌اند. با اینکه اولین تعلیق زمان کنکور فشار مضاعفی بر شرکت‌کنندگان وارد کرد، اخبار جدیدی که مبنی بر تغییرات زمانی برگزاری کنکور است و تکذیبش و باز تأییدش و دوباره ... زیاد اذیتشان نمی‌کند. مادران و پدران زیادی را می‌شناسم که دیگر برایشان اهمیتی ندارد فرزندشان دانشگاه برود یا نه! فقط می‌خواهند سلامت باشد و زندگی کند. کیفیت زندگی و رشد و پیشرفت در اولویت دوم به بعد قرار گرفته است و اولین اولویت به‌حق مزمزه طعم شیرین زندگی است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->