مدیرعامل اتحادیه سازمان‌های مدیریت حمل‌ونقل شهرداری‌های کشور: حمل‌ونقل شهری یکی از ارکان تاب‌آوری شهر‌ها در شرایط عادی و بحرانی است

  • کد خبر: ۳۹۲۹۹۷
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۵
مدیرعامل اتحادیه سازمان‌های مدیریت حمل‌ونقل شهرداری‌های کشور: حمل‌ونقل شهری یکی از ارکان تاب‌آوری شهر‌ها در شرایط عادی و بحرانی است
مدیرعامل اتحادیه سازمان‌های مدیریت حمل‌ونقل شهرداری‌های کشور گفت: حمل‌ونقل شهری امروز تنها جابه‌جایی مسافر نیست؛ بلکه یکی از ارکان تاب‌آوری شهر‌ها در شرایط عادی و بحرانی به شمار می‌رود.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، مسعود حق‌لطفی، در چهارمین مجمع عمومی عادی اتحادیه سازمان‌های مدیریت حمل‌ونقل شهرداری‌های کشور که امروز (۲۷ بهمن ۱۴۰۴) در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، اظهار کرد: این مجمع در شرایطی برگزار می‌شود که کشور عزیزمان با پیچیدگی‌ها و چالش‌های متعددی مواجه است؛ از تحولات امنیتی و شرایط ناپایدار منطقه گرفته تا فشار‌های اقتصادی و اجتماعی و افزایش مطالبات عمومی.

وی افزود: در چنین فضایی، مسئولیت ما در حوزه مدیریت حمل‌ونقل شهری صرفاً اجرای یک خدمت اداری نیست؛ بلکه تضمین‌کننده تداوم جریان زندگی شهری و بخشی از سازوکار ثبات اجتماعی است. حمل‌ونقل شهری امروز تنها جابه‌جایی مسافر نیست؛ بلکه یکی از ارکان تاب‌آوری شهر‌ها در شرایط عادی و بحرانی به شمار می‌رود.

مدیرعامل اتحادیه سازمان‌های مدیریت حمل‌ونقل شهرداری‌های کشور بیان کرد: اگر حمل‌ونقل دچار اختلال شود، نظم شهری را مختل می‌کند. اتحادیه سازمان‌های مدیریت حمل‌ونقل شهرداری‌های کشور امروز صرفاً یک نهاد هماهنگ‌کننده نیست؛ بلکه به بازوی فنی، اجرایی و تصمیم‌ساز در حوزه حمل‌ونقل شهری تبدیل شده است.

حق‌لطفی با بیان اینکه در سال‌های اخیر تلاش کردیم از نگاه صرفاً اداری عبور و به سمت مدیریت مبتنی بر سامانه، داده و فرایند حرکت کنیم، عنوان کرد: این مسیر با دشواری‌هایی همراه بود، اما امروز آثار آن قابل‌مشاهده است. یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های این رویکرد توسعه سامانه «سیمفا» است که نقشی تعیین‌کننده در ارتقای ایمنی، ترافیک و کاهش آلایندگی برعهده دارد. این سامانه حاصل سال‌ها تعامل تخصصی، پیگیری مستمر و هم‌افزایی بین‌بخشی بوده و امروز به عنوان یکی از زیرساخت‌های مهم ملی شناخته می‌شود.

وی ادامه داد: سامانه دیگر «سمیع» است که با هدف ایجاد وحدت رویه در وصول عوارض وسایل نقلیه و حذف زمینه‌های رانت توانسته بیش از ۱۴۰۰ شهرداری را به بستری شفاف تبدیل کند؛ اقدامی که موجب صیانت از منابع درآمدی شهرداری‌ها شده و سطح پاسخگویی و اعتماد عمومی را ارتقا داده است.

مدیرعامل اتحادیه سازمان‌های مدیریت حمل‌ونقل شهرداری‌های کشور خاطرنشان کرد: این اتحادیه در حوزه‌های تخصصی، پشتیبانی فنی‌وتخصصی و هماهنگی بین‌دستگاهی نقشی فعال ایفا کرده است. سال پیش رو، سال عبور از مدیریت روزمره و حرکت به سمت مدیریت آینده‌نگر و تاب‌آور است. بدون داده و سامانه‌های یکپارچه، مدیریت کارآمد شکل نمی‌گیرد، بدون توانمندسازی مدیران، هیچ زیرساختی اثربخشی نخواهد داشت و بدون هم‌افزایی بین شهر‌های کوچک و بزرگ، توسعه متوازن تحقق نخواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه حمل‌ونقل عمومی در شهر‌های زیر ۲۰۰ هزار نفر بر پایه تاکسی، ون و نهایت مینی‌بوس است و اتوبوس استفاده زیادی ندارد، تصریح کرد: از مجموع ۳۳۰ هزار وسیله نقلیه تاکسی که در کشور داریم، حدود ۹۰ هزار تاکسی در شهر‌های زیر ۲۰۰ نفر فعالیت دارند و کمتر از ۳۵۰ اتوبوس و حدود ۱۰۰۰ مینی‌بوس داریم.

حق‌لطفی بیان کرد: عمده مشکل ما در این زمینه فرسوده بودن تاکسی هم در شهر‌های زیر ۲۰۰ هزار نفر و هم بالای ۲۰۰ هزار نفر بوده که عمر مفید حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد آنها بالای ۱۰ سال است. تمهیدات ویژه‌ای در وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها برای این موضوع اندیشیده شده، اما الان کمبود اعتبار داریم و از طرف دیگر با مشکل تولید تاکسی متناسب در شرکت‌‎های خودروساز مواجه هستیم، شورای ترافیک بیشتر از سه تا چهار وسیله را از لحاظ استاندارد برای این موضوع تعریف نکرده است.

مدیرعامل اتحادیه سازمان‌های مدیریت حمل‌ونقل شهرداری‌های کشور اضافه کرد: برنامه‌ای که ما در قالب برنامه فوری و کوتاه‌مدت پیش‌بینی کردیم و از سال آینده پیگیری خواهیم کرد، اورهال کردن این تاکسی‌ها است که هم با هزینه کمتر و هم فرصت سریع‌تری بتوانیم آن را به سرانجام برسانیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.