مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از همراه داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده و بحث تنش‌زا پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت چهار نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرایم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت
سرخط خبرها

دلایل آتش سوزی های سریالی میانکاله چیست؟

  • کد خبر: ۳۹۴۱۴
  • ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۰
دلایل آتش سوزی های سریالی میانکاله چیست؟
نهمین آتش سوزی سریالی میانکاله بیش از ۳۴۰ هکتار این منطقه را نابود کرد
علیرضا وفایی نیا | شهرآرانیوز؛ «منطقه حفاظت شده میانکاله» مازندران بامداد یکشنبه طعمه آتش شد. با اینکه هنوز پنجمین ماه سال به پایان نرسیده، در همین مدت کوتاه این نهمین باری است که آتش به جان این تالاب جهانی افتاده و این بار بیش از ۳۴۰ هکتار از پوشش گیاهی منطقه را نابود کرده است. شبه جزیره میانکاله ۶۸ هزار هکتار مساحت دارد و از سال ۴۸ به عنوان منطقه حفاظت شده تعیین و تا امروز به عنوان یکی از مهم‌ترین پناهگاه‌های حیات وحش کشورمان شناخته می‌شود.
 
یکی از دلایل اهمیت میانکاله این است که در تمام سواحل جنوبی دریای خزر هیچ منطقه‌ای جز آن وجود ندارد که محیط طبیعی آن در وضعیتی به نسبت دست نخورده باقی مانده باشد. تمام سواحل دیگر به طور گسترده با ساخت وساز‌هایی مثل جاده، شهر و روستا، ویلا و کارخانه‌ها دگرگون شده اند.
 
به همین دلیل سلامتی این منطقه اهمیت بسیاری در حفظ سلامتی کل دریای خزر دارد. در واقع این منطقه را باید تنها پناهگاه باقی مانده برای پرندگان مهاجر در سواحل شمالی کشورمان دانست. بر اساس آمار‌های رسمی، هر سال بیش از یک ونیم میلیون پرنده مهاجر از ۱۳۰گونه برای زمستان گذرانی یا زیست در سایر فصول در تالاب میانکاله و زمین‌های مجاور آن فرود می‌آیند. علاوه بر پرندگان، میانکاله زیستگاه اصلی خیلی از ماهی‌های دریای خزر هم به شمار می‌رود، به طوری که نیمی از خاویار ایران از آب‌های این منطقه صید می‌شود.

با وجود این انگار زمانی که پای بودجه و امکانات به میان می‌آید، میانکاله برای مسئولان خیلی فرقی با یک بیابان بی آب وعلف ندارد.
گواه این مسئله هم عکس‌هایی است که از آتش سوزی جدید این منطقه در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. در تصاویر تعداد کمی از مأموران حفاظت از محیط زیست را می‌بینید که با بیل مشغول خاموش کردن آتش هستند. با این امکانات اصلا عجیب نیست که در هر آتش سوزی، چندصد هکتار از مراتع منطقه خاکستر می‌شود و درخت و گیاه و حشره و حیوانات در چندساعت نابود می‌شوند.

عده‌ای حتی شایعه عمدی بودن آتش سوزی‌های سریالی این شبه جزیره را هم مطرح می‌کنند، عملی که به اعتقاد آن‌ها با هدف خشک کردن میانکاله و توسعه بندر امیرآباد انجام می‌شود. مدیرکل اداره محیط زیست مازندران، اما علت آتش سوزی گذشته را خطای انسانی ذکر کرده است.

البته علت هرچه که باشد، نتیجه کار تغییر زیادی نخواهد کرد. آتش سوزی‌های سریالی، نبود امکانات و نظارت‌های ناکافی در سال‌های گذشته نفس یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های جانوری کشور را به شماره انداخته است. تجهیز این منطقه به دستگاه‌های اطفای حریق هوایی از ابتدایی‌ترین امکاناتی است که برای حفظ این زیستگاه مهم کشور باید در نظر گرفته شود. اما به نظر آتش سوزی‌های سریالی در جنگل‌ها و مراتع طبیعی کشور به روالی عادی برای همه تبدیل شده و اهمیت خود را برای مسئولان از دست داده است.

به عنوان مثال عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست کشور، که وظیفه مستقیم حفظ این مناطق را به عهده دارد، حدود یک ماه پیش در واکنش به آتش سوزی‌های جنگل‌های زاگرس، به طور کلی صورت مسئله را پاک کرد و گفت: «آتش سوزی بخشی از طبیعت است و در همه دنیا رخ می‌دهد، پس نباید خیلی نگران باشیم.»
این دست اظهارنظر‌ها را بخوانید، آتش سوزی‌های سریالی جنگل‌ها و مناطق حفاظت شده کشور را ببینید و در نهایت پیدا کنید پرتقال فروش را.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->