آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟
سرخط خبرها

دلایل آتش سوزی های سریالی میانکاله چیست؟

  • کد خبر: ۳۹۴۱۴
  • ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۰
دلایل آتش سوزی های سریالی میانکاله چیست؟
نهمین آتش سوزی سریالی میانکاله بیش از ۳۴۰ هکتار این منطقه را نابود کرد
علیرضا وفایی نیا | شهرآرانیوز؛ «منطقه حفاظت شده میانکاله» مازندران بامداد یکشنبه طعمه آتش شد. با اینکه هنوز پنجمین ماه سال به پایان نرسیده، در همین مدت کوتاه این نهمین باری است که آتش به جان این تالاب جهانی افتاده و این بار بیش از ۳۴۰ هکتار از پوشش گیاهی منطقه را نابود کرده است. شبه جزیره میانکاله ۶۸ هزار هکتار مساحت دارد و از سال ۴۸ به عنوان منطقه حفاظت شده تعیین و تا امروز به عنوان یکی از مهم‌ترین پناهگاه‌های حیات وحش کشورمان شناخته می‌شود.
 
یکی از دلایل اهمیت میانکاله این است که در تمام سواحل جنوبی دریای خزر هیچ منطقه‌ای جز آن وجود ندارد که محیط طبیعی آن در وضعیتی به نسبت دست نخورده باقی مانده باشد. تمام سواحل دیگر به طور گسترده با ساخت وساز‌هایی مثل جاده، شهر و روستا، ویلا و کارخانه‌ها دگرگون شده اند.
 
به همین دلیل سلامتی این منطقه اهمیت بسیاری در حفظ سلامتی کل دریای خزر دارد. در واقع این منطقه را باید تنها پناهگاه باقی مانده برای پرندگان مهاجر در سواحل شمالی کشورمان دانست. بر اساس آمار‌های رسمی، هر سال بیش از یک ونیم میلیون پرنده مهاجر از ۱۳۰گونه برای زمستان گذرانی یا زیست در سایر فصول در تالاب میانکاله و زمین‌های مجاور آن فرود می‌آیند. علاوه بر پرندگان، میانکاله زیستگاه اصلی خیلی از ماهی‌های دریای خزر هم به شمار می‌رود، به طوری که نیمی از خاویار ایران از آب‌های این منطقه صید می‌شود.

با وجود این انگار زمانی که پای بودجه و امکانات به میان می‌آید، میانکاله برای مسئولان خیلی فرقی با یک بیابان بی آب وعلف ندارد.
گواه این مسئله هم عکس‌هایی است که از آتش سوزی جدید این منطقه در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. در تصاویر تعداد کمی از مأموران حفاظت از محیط زیست را می‌بینید که با بیل مشغول خاموش کردن آتش هستند. با این امکانات اصلا عجیب نیست که در هر آتش سوزی، چندصد هکتار از مراتع منطقه خاکستر می‌شود و درخت و گیاه و حشره و حیوانات در چندساعت نابود می‌شوند.

عده‌ای حتی شایعه عمدی بودن آتش سوزی‌های سریالی این شبه جزیره را هم مطرح می‌کنند، عملی که به اعتقاد آن‌ها با هدف خشک کردن میانکاله و توسعه بندر امیرآباد انجام می‌شود. مدیرکل اداره محیط زیست مازندران، اما علت آتش سوزی گذشته را خطای انسانی ذکر کرده است.

البته علت هرچه که باشد، نتیجه کار تغییر زیادی نخواهد کرد. آتش سوزی‌های سریالی، نبود امکانات و نظارت‌های ناکافی در سال‌های گذشته نفس یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های جانوری کشور را به شماره انداخته است. تجهیز این منطقه به دستگاه‌های اطفای حریق هوایی از ابتدایی‌ترین امکاناتی است که برای حفظ این زیستگاه مهم کشور باید در نظر گرفته شود. اما به نظر آتش سوزی‌های سریالی در جنگل‌ها و مراتع طبیعی کشور به روالی عادی برای همه تبدیل شده و اهمیت خود را برای مسئولان از دست داده است.

به عنوان مثال عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست کشور، که وظیفه مستقیم حفظ این مناطق را به عهده دارد، حدود یک ماه پیش در واکنش به آتش سوزی‌های جنگل‌های زاگرس، به طور کلی صورت مسئله را پاک کرد و گفت: «آتش سوزی بخشی از طبیعت است و در همه دنیا رخ می‌دهد، پس نباید خیلی نگران باشیم.»
این دست اظهارنظر‌ها را بخوانید، آتش سوزی‌های سریالی جنگل‌ها و مناطق حفاظت شده کشور را ببینید و در نهایت پیدا کنید پرتقال فروش را.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->