نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور علاج قطعی مبتلایان به آلرژی مزمن تزریق واکسن است آروین قهرمانی چرا اعدام شد؟ + جزئیات پرونده پیش‌بینی بارش باران در بیشتر نقاط کشور (۱۴ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

دلایل آتش سوزی های سریالی میانکاله چیست؟

  • کد خبر: ۳۹۴۱۴
  • ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۰
دلایل آتش سوزی های سریالی میانکاله چیست؟
نهمین آتش سوزی سریالی میانکاله بیش از ۳۴۰ هکتار این منطقه را نابود کرد
علیرضا وفایی نیا | شهرآرانیوز؛ «منطقه حفاظت شده میانکاله» مازندران بامداد یکشنبه طعمه آتش شد. با اینکه هنوز پنجمین ماه سال به پایان نرسیده، در همین مدت کوتاه این نهمین باری است که آتش به جان این تالاب جهانی افتاده و این بار بیش از ۳۴۰ هکتار از پوشش گیاهی منطقه را نابود کرده است. شبه جزیره میانکاله ۶۸ هزار هکتار مساحت دارد و از سال ۴۸ به عنوان منطقه حفاظت شده تعیین و تا امروز به عنوان یکی از مهم‌ترین پناهگاه‌های حیات وحش کشورمان شناخته می‌شود.
 
یکی از دلایل اهمیت میانکاله این است که در تمام سواحل جنوبی دریای خزر هیچ منطقه‌ای جز آن وجود ندارد که محیط طبیعی آن در وضعیتی به نسبت دست نخورده باقی مانده باشد. تمام سواحل دیگر به طور گسترده با ساخت وساز‌هایی مثل جاده، شهر و روستا، ویلا و کارخانه‌ها دگرگون شده اند.
 
به همین دلیل سلامتی این منطقه اهمیت بسیاری در حفظ سلامتی کل دریای خزر دارد. در واقع این منطقه را باید تنها پناهگاه باقی مانده برای پرندگان مهاجر در سواحل شمالی کشورمان دانست. بر اساس آمار‌های رسمی، هر سال بیش از یک ونیم میلیون پرنده مهاجر از ۱۳۰گونه برای زمستان گذرانی یا زیست در سایر فصول در تالاب میانکاله و زمین‌های مجاور آن فرود می‌آیند. علاوه بر پرندگان، میانکاله زیستگاه اصلی خیلی از ماهی‌های دریای خزر هم به شمار می‌رود، به طوری که نیمی از خاویار ایران از آب‌های این منطقه صید می‌شود.

با وجود این انگار زمانی که پای بودجه و امکانات به میان می‌آید، میانکاله برای مسئولان خیلی فرقی با یک بیابان بی آب وعلف ندارد.
گواه این مسئله هم عکس‌هایی است که از آتش سوزی جدید این منطقه در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. در تصاویر تعداد کمی از مأموران حفاظت از محیط زیست را می‌بینید که با بیل مشغول خاموش کردن آتش هستند. با این امکانات اصلا عجیب نیست که در هر آتش سوزی، چندصد هکتار از مراتع منطقه خاکستر می‌شود و درخت و گیاه و حشره و حیوانات در چندساعت نابود می‌شوند.

عده‌ای حتی شایعه عمدی بودن آتش سوزی‌های سریالی این شبه جزیره را هم مطرح می‌کنند، عملی که به اعتقاد آن‌ها با هدف خشک کردن میانکاله و توسعه بندر امیرآباد انجام می‌شود. مدیرکل اداره محیط زیست مازندران، اما علت آتش سوزی گذشته را خطای انسانی ذکر کرده است.

البته علت هرچه که باشد، نتیجه کار تغییر زیادی نخواهد کرد. آتش سوزی‌های سریالی، نبود امکانات و نظارت‌های ناکافی در سال‌های گذشته نفس یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های جانوری کشور را به شماره انداخته است. تجهیز این منطقه به دستگاه‌های اطفای حریق هوایی از ابتدایی‌ترین امکاناتی است که برای حفظ این زیستگاه مهم کشور باید در نظر گرفته شود. اما به نظر آتش سوزی‌های سریالی در جنگل‌ها و مراتع طبیعی کشور به روالی عادی برای همه تبدیل شده و اهمیت خود را برای مسئولان از دست داده است.

به عنوان مثال عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست کشور، که وظیفه مستقیم حفظ این مناطق را به عهده دارد، حدود یک ماه پیش در واکنش به آتش سوزی‌های جنگل‌های زاگرس، به طور کلی صورت مسئله را پاک کرد و گفت: «آتش سوزی بخشی از طبیعت است و در همه دنیا رخ می‌دهد، پس نباید خیلی نگران باشیم.»
این دست اظهارنظر‌ها را بخوانید، آتش سوزی‌های سریالی جنگل‌ها و مناطق حفاظت شده کشور را ببینید و در نهایت پیدا کنید پرتقال فروش را.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->