مشهد دوباره «دارالامان» شد

  • کد خبر: ۴۰۱۲۲۵
  • ۰۱ فروردين ۱۴۰۵ - ۱۴:۱۱
مشهد دوباره «دارالامان» شد
حسینیه سیدالشهدا (ع) مشهد با اسکان رایگان پذیرای زائران جنگ‌زده است.

به گزارش شهرآرانیوز، هنوز چندماهی از جنگ تحمیلی دوازده‌روزه نگذشته است که بار دیگر دشمنان این آب و خاک، آتش دیگری به راه انداخته‌اند و بیشتر شهر‌های کشور را هدف موشک‌های خود قرار داده‌اند که به شهادت و مجروح‌شدن شماری از هم‌وطنان و تخریب برخی واحد‌های مسکونی منجر شده است. در این میان، مشهد به‌عنوان شهری که از جنگ در امان بوده، پایگاه امنی برای خانواده‌های آسیب‌دیده به‌شمار می‌رود و این درحالی است که مشهدی‌ها این‌بار هم مانند جنگ دوازده‌روزه پای کار آمده‌اند و با اسکان رایگان و پذیرایی از زائران امام‌مهربانی‌ها، حق مهمان‌نوازی را ادا می‌کنند و از روزه‌دارانی که در ماه مبارک رمضان، سایه جنگ بر شهر‌ها و خانه و زندگی‌شان سنگینی کرده است، میزبانی می‌کنند. در کنار موکب‌هایی که پذیرایی افطاری و سحری دارند و سالن‌های شهرداری و تکیه‌ها و مساجد که برای اسکان مسافران مهیا شده‌اند، برخی زائرسرا‌ها هم برای اسکان رایگان دست‌به‌کار شده‌اند. حسینیه سیدالشهدا (ع) در خیابان شهید نواب‌صفوی محله پایین خیابان یکی از این اماکن است که بار دیگر پذیرای زائرانی شده است که به‌علت وضعیت خاص جنگی از شهرهایشان به مشهد پناه آورده‌اند یا برای تشییع پیکر رهبر شهید راهی مشهدالرضا (ع) شده‌اند.

نگاه خیرخواهانه متولیان حسینیه

حمید بهنامیان که چندین‌سال است از طرف پسران مرحوم ابراهیمی، متولی فقید حسینیه، مسئولیت حسینیه سیدالشهدا (ع) را بر عهده دارد، می‌گوید: برای اسکان رایگان نیاز به اطلاع‌رسانی نداریم. کسبه عیدگاه و بازار رضا (ع)، ما را می‌شناسند و هر وقت زائری را ببینند که برای ماندن در مشهد به سرپناه نیاز دارد، با ما تماس می‌گیرند. همه می‌دانند که درب حسینیه سیدالشهدا (ع) به روی زائرانی که توان پرداخت هزینه‌های هتل و مهمان‌سرا را ندارند، همیشه باز است.

احمد وفایی، یکی از قدیمی‎های محله که بقالی کوچکش همیشه پر از مشتری است، می‌گوید: حاجی‌بهنامیان، پدر حمیدآقا، را همه می‌شناسند، از قدیم دستش به کار خیر بوده و معتمد محله است. اینجا هم محل گذر زائران است و خیلی‌ها درددل می‌کنند. وقتی می‌بینیم کسی برای ماندن در مشهد مشکل جا دارد، شماره حمیدآقا را به او می‌دهیم.

هزینه‌های نظافت و قبض‌ها را از جیب می‌دهند

امیر حصاری، نگهبان زائرسرا، می‌داند وقتی حمیدآقا با او تماس می‌گیرد و حرف از «اسکان رایگان» می‌زند، یعنی فقط باید کارت ملی از مسافر بگیرد و بس. او می‌گوید: اینجا سه طبقه سوئیت بزرگ است که در وضعیت عادی ۱۵۰ نفر ظرفیت دارد، اما پیش می‌آید که گاهی کاروان‌هایی با تعداد بیشتر می‌آیند و اینجا

می‌مانند.

حصاری کارت ملی چند زائر را که در این مدت اسکان رایگان داشته‌اند، نشان می‌دهد و می‌گوید: خرداد که جنگ شد، حمیدآقا به من گفت دیگر سوئیت‌ها را به‌صورت خانوادگی تحویل ندهم؛ یک طبقه مختص بانوان باشد و یک طبقه هم آقایان، تا بتوانیم تعداد بیشتری را اسکان دهیم. این‌بار هم روز اول جنگ همین حرف را زد و گفت فقط کارت ملی بگیر و بس. این‌طور مواقع حتی هزینه‌های نظافت و قبض‌ها را هم از جیب می‌دهد. پتو‌ها و ملحفه‌ها را هم خود حمیدآقا بررسی می‌کند تا تمیز و مرتب باشند و اگر نیاز به شست‌وشو باشد، در خشک‌شویی پدرش انجام می‌شود. معتقد است این‌طور مواقع اصلا نباید به فکر این‌جور هزینه‌ها باشیم. باید همه کنار هم بایستیم و روز‌های مقاومت را در تاریخ ثبت کنیم.

دلمان می‌خواهد با رهبر شهید وداع کنیم

همین‌طور که درحال گپ‌وگفت با امیرآقا و کسبه اطراف حسینیه هستیم، زائران اسکان‌یافته در حال بازگشت از زیارت حرم رضوی هستند. از تهران، اصفهان و گلستان در این چند روز مهمان حسینیه شده‌اند. خانواده پانزده‌نفره‌ای که از استان گلستان آمده‌اند، از روز سوم جنگ به نیت حضور در مراسم تشییع پیکر رهبر شهیدمان به مشهد آمده‌اند.

محسن رجبلو می‌گوید: برایمان مهم بود که موقع تشییع در مشهد باشیم. هفته قبل آمدیم و در یک مسافرخانه چند اتاق گرفتیم، ولی وقتی دیدیم برنامه تشییع مشخص نیست، برنامه‌ریزی مالی‌مان جور درنیامد.

او که دلش می‌خواهد هرطور شده است در مشهد بماند و با رهبر شهیدمان وداع کند، با چشمانی پراشک ادامه می‌دهد: یکی از خادمان حرم وقتی متوجه شد دلمان نمی‌خواهد بدون حضور در مراسم تشییع از مشهد برویم، این زائرسرا را معرفی کرد و ما به اینجا آمدیم. یک طبقه کامل را در اختیارمان گذاشتند تا بتوانیم در مراسم حضور داشته باشیم.

همسایه‌های امام‌رضا (ع) مهمان‌نوازند

سمیرا شاه‌نبی و خانواده‌اش نیز از مهمانان حسینیه هستند. او که با پدر و مادر و برادر کوچک‌ترش از یکی از شهرستان‌های اصفهان به مشهد آمده است، می‌گوید: پدرم ناراحتی قلبی دارد و با شنیدن صدای انفجار‌ها حالش بد می‌شد. وسایلمان را جمع کردیم و آمدیم مشهد تا جنگ تمام شود. در جنگ دوازده‌روزه هم همین کار را کردیم. مادرم همیشه می‌گوید مشهد به برکت وجود امام‌رضا (ع) امن است.

حالا هشت روز است که از حضور این خانواده اصفهانی در مشهد و حسینیه سیدالشهدا (ع) می‌گذرد. سمیرا می‌گوید: ما نادار نیستیم، اما ناچاریم. وقتی به مشهد رسیدیم، در هتل بودیم، اما متأسفانه وقتی به زیارت رفته بودیم، ماشینمان را با مدارک سرقت کردند. مجبور شدیم برای انجام مراحل قانونی شکایت بیشتر در مشهد بمانیم.

در وضعیت سختی که برایمان پیش آمده بود، کسبه عیدگاه، حمیدآقا را به پدرم معرفی کردند تا هم برای پیداشدن خودرو به ما کمک کند و هم مدتی در زائرسرا به‌صورت رایگان بمانیم. مهمان‌نوازی مشهدی‌ها همیشه سر زبان‌هاست.

اسکان‌دادن در حسینیه منفعت مالی ندارد

حسینیه سیدالشهدا (ع) مکانی وقفی است که سال‌ها به‌عنوان زائرسرای ارزان در یک‌قدمی حرم مطهر میزبان زائران مشهدالرضا (ع) بوده است. در وضعیت غیرجنگی هم تقریبا اسکان رایگان است و مالکان آن منفعت مالی ندارند و از هر زائر مبلغ ناچیزی بابت هزینه‌های جاری مانند آب و برق و گاز گرفته می‌شود. اما گاهی متولیان اوضاع را طوری می‌بینند که همان حداقل هزینه را هم دریافت نمی‌کنند و افراد را اسکان می‌دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.