بهرام رادان رسماً از داوری چهل وسومین جشنواره فیلم فجر خارج شد جزئیات تصادف آرمان امیدی، خواننده مسجدسلیمانی برنامه عصر جدید اکران ۳ فیلم کوتاه مشهدی راه‌یافته به فجر در سینما مهر کوهسنگی شهاب آسمان بازیگری | درباره شهاب حسینی، بازیگر نام‌آشنای سینمای ایران جست‌و‌جو در دنیای امپرسیونیسم | گزارشی از نمایشگاه گروهی نقاشی در نگارخانه آسمان مشهد نگاهی به مسیر هنری میترا حجار، به بهانه سالروز تولدش آموزش داستان نویسی | این شانزده نفر که به من زل زده اند (بخش دوم) پسرى که پاره تن رسول خدا بود | روایت «الفتوح» از تولد امام حسین(ع) که پروردگار هم‌زمان آن را تهنیت و تسلیت گفت جدول اکران فیلم‌های جشنواره فجر ۱۴۰۳ در سینما آفریقا مشهد + تاریخ و ساعت نشست خبری بیست‌ودومین جشنواره فجر مشهد برگزار شد | اکران ۳۲ فیلم سینمایی و انیمیشن در سینما‌های آفریقا، هویزه و سیمرغ + فیلم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ آغازبه‌کار نمایشگاه خوشنویسی و تذهیب هنرمندان تایباد و هرات افغانستان انتقاد انیمیشن‌سازها در جشنواره فجر: نه داوری درست داریم نه نگاه درست گفتگو با مهتاب ناظری، برنده جایزه برترین بازیگر بخش دیگرگونه‌های اجرایی تئاتر فجر برای نمایش تلقین درخشش هنرمندان مشهدی در جشنواره تئاتر فجر | تندیس برترین اثر بخش دگرگونه‌های اجرایی به نمایش «تلقین» رسید اعلام اسامی برگزیدگان چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹ فیلم فجر به سانس فوق‌العاده رسید (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) مطالبات کتابفروشی‌ها تسویه شد جدول اکران فیلم‌های جشنواره فجر ۱۴۰۳ در سینما سیمرغ مشهد + تاریخ و ساعت جدول اکران فیلم‌های جشنواره فجر ۱۴۰۳ در سینما هویزه مشهد + تاریخ و ساعت
سرخط خبرها

آخرین «چهارپایه خوان» مشهد چه کسی بود؟

  • کد خبر: ۴۰۳۱۷
  • ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۶
آخرین «چهارپایه خوان»  مشهد چه کسی بود؟
چهارپایه‌خوانی یکی از انواع منسوخ‌شده عزاداری محرم است. این نوع عزاداری که البته در مشهد بیشتر با نام «کرسیچه‌خوانی» شناخته می‌شد، آن زمان که هیئت‌های مذهبی برای رسیدن به حرم مطهر از مسیر بازارها عبور می‌کردند، رونق بسیار داشت

به گزارش شهرآرانیوز، رضا سلیمان نوری، پژوهشگر تاریخ مشهد از چهارپایه‌خوانی به عنوان یکی از انواع منسوخ‌شده عزاداری محرم است. یاد کرد.

او در این‌باره توضیح داد: این نوع عزاداری که البته در مشهد بیشتر با نام «کرسیچه‌خوانی» شناخته می‌شد، آن زمان که هیئت‌های مذهبی برای رسیدن به حرم مطهر از مسیر بازارها عبور می‌کردند، رونق بسیار داشت؛ چه هنگام رسیدن به میدان‌گاه‌ بازارها یا تلاقی دو بازار با هم، یک نوحه‌خوان بالای چهارپایه‌ای می‌رفت و دم می‌گرفت و معمولا با بیان او دم عزاداری عوض می‌شد.

این نوع عزاداری تا اواسط دهه ۵۰ که بازارهای عمده مشهد در طرح نوسازی اطراف حرم مطهر به دستور ولیان، نایب‌التولیه وقت، خراب نشده بود، ادامه داشت اما پس از آن با توجه‌به تغییر مسیر حضور هیئات مذهبی در حرم مطهر، منسوخ شد. البته در این بین تا همین امسال، چهارپایه‌خوانانی بودند که با تغییر سبک، به عزاداری خود برای سالار شهیدان ادامه دادند تا اینکه آخرین آن‌ها یعنی «اصغر صابری‌کرده» در شب عید قربان امسال درگذشت.

 

آخرین «چهارپایه خوان»  مشهد چه کسی بود؟

 

به گفته سلیمان نوری، «اصغر صابری‌کرده»، ۹۶سال از خدا عمر گرفت و در تمام این مدت در کوچه بلوچ‌های محله عیدگاه زندگی کرد. او ۵۰سال در هیئت‌های مختلف این محله، خاصه در تکیه «ممد سرخه» دم گرفت. او نماد زنده مداحی سنتی و چهارپایه‌خوانی در بازار بود. جدای از اسم و رسمش، آنچه او را خاص می‌کرد، بی‌سوادی‌اش بود که به‌رغم آن، اشعار زیادی را حفظ بود و بدون حتی جدا انداختن یک واو با صدای رسا می‌خواند. از آن مهم‌تر اینکه وقتی از نام و نشانش می‌پرسیدی، پاسخش این بود که مرا «پیرغلام امام حسین(ع)» بشناسید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->