ضربه جنگ با ایران به اوراق قرضه آمریکا

  • کد خبر: ۴۰۹۶۴۵
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۹:۴۳
ضربه جنگ با ایران به اوراق قرضه آمریکا
آمار‌های جدید نشان می‌دهد که اوراق قرضه آمریکا دیگر اولویت بانک‌های مرکزی در جهان نیست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آمار‌های جدید نشان می‌دهد که برای نخستین بار در تاریخ، سرمایه‌گذاران خصوصی خارجی بیش از بانک‌های مرکزی خارجی، اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا را در اختیار دارند.

ضربه جنگ با ایران به اوراق قرضه آمریکا

پیش از این، بانک‌های مرکزی کشور‌هایی نظیر چین، ژاپن، عربستان، بزرگ‌ترین خریداران اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا بودند، اما اکنون بانک‌های مرکزی خرید را کم کرده‌اند یا این اوراق را می‌فروشند.

تاثیر جنگ علیه ایران

به گفته تحلیلگران، تنش‌های ژئوپلتیکی نظیر جنگ علیه ایران و جنگ اوکراین هم باعث شده تا کشور‌هایی نظیر چین و روسیه، وابستگی خود به دلار و اوراق آمریکا را کاهش دهند.

به دنبال جنگ علیه ایران، بسیاری از کشور‌ها برای تامین دلار برای تامین هزینه‌های بالاتر نفت که به دلار پرداخت می‌شد و همچنین برای حمایت از ارز خود در برابر دلار قوی‌تر، مجبور به فروش اوراق شدند.

از طرفی، بانک‌های مرکزی اکنون برای تنوع بخشیدن به ذخایر خود به جایگزین‌های دیگری نظیر طلا روی آورده‌اند.

در این شرایط، سرمایه‌گذاران خصوصی ممکن است در زمان بحران به فروش وحشت‌زده بپردازند درحالی‌که بانک‌های مرکزی فروش برنامه‌ریزی شده انجام می‌دهند.

از طرفی این موضوع نشان می‌دهد که اوراق آمریکا دیگر آن بدهی امن برای کشور‌های جهان محسوب نمی‌شود.

خروج چین از سیستم مالی آمریکا

آمار‌های بلومبرگ، اواخر فروردین ماه نشان داد که چین حدود نیمی از دارایی‌های خود در اوراق قرضه آمریکا را فروخته و در حال تقویت ذخایر طلای خود است.

این رقم کمترین میزان دارایی‌های دلاری پکن از سال ۲۰۰۸ تاکنون به شمار می‌رود.

ضربه جنگ با ایران به اوراق قرضه آمریکا

اقبال به اوراق قرضه چینی

از طرفی، سرمایه‌گذاران به دنبال دارایی‌های غیردلاری به اوراق قرضه چین اقبال بیشتری نشان داده‌اند.

حجم معاملات اوراق قرضه داخلی چین که توسط صندوق‌های خارجی از طریق هنگ‌کنگ انجام شده، در ماه مارس به رکورد ۱۷۹ میلیارد دلار رسیده است.

ضربه جنگ با ایران به اوراق قرضه آمریکا

افت سهم دلار از ذخایر ارز و طلای جهان به کمتر ۵۰ درصد

پیش از این، آمار‌های بلومبرگ نشان داده بود که سهم دلار از ذخایر ارز و طلا در جهان به کمترین میزان در ۲۶ سال اخیر یعنی ۴۶ درصد رسیده است.

همچنین برای نخستین بار در تاریخ، ذخایر طلای بانک‌های مرکزی از دارایی‌های ذخیره‌ای دلار آمریکا (پس از تعدیل ارزش) پیشی گرفته است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.