۱۲ هکتار از جنگل‌های تنگه رازیانه بدره ایلام در آتش سوخت دامپزشکان بازوی علمی حفظ گونه‌های در معرض خطر هستند هشدار سازمان ملل: ۶۷۶ میلیون زن و دختر در جهان در معرض درگیری‌های مرگبار زندگی می‌کنند هوش مصنوعی فهم و درمان آلزایمر و پارکینسون را ممکن می‌سازد وضعیت جوی و بارش باران در کشور تا پایان آبان چگونه خواهد بود؟ زمزمه‌های قانونی شدن کشت خشخاش درست نیست | تشدید مجازات‌ها برای کشت خشخاش نکته‌هایی درباره تأمین ایمنی در اتاق‌های مختلف یک خانه | ایمنی در امن‌ترین نقطه دنیا حریق در کارخانه منسوجات طبی و پزشکی شهرک صنعتی طوس مهار شد + فیلم (۱۴ مهرماه ۱۴۰۴) اصلاح قانون مشاغل سخت و زیان‌آور و بازگشت بانک رفاه کارگران در کمیسیون اجتماعی مجلس بررسی شد فرمانده کل انتظامی کشور اعلام کرد: کاهش ۴۱ درصدی سرقت، از سال ۱۴۰۱ تاکنون بانوان با ۲۰ سال سابقه خدمت صاحب یک فرزند، می‌توانند تا ۴۲سالگی بازنشسته شوند تأکید وزیر آموزش و پرورش بر توسعه عدالت آموزشی | تقویت هویت ملی و دینی اولویت این وزارت است بیژن رنجبر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شد جمع‌آوری مدارس کانکسی کشور با بیش از ۱۰ هزار دانش‌آموز | مدارس نیمه‌ساخت در حال تکمیل هستند اطلاعیه مهم تأمین اجتماعی در خصوص تکمیل تعهدنامه فرزندان و نوادگان دختر (۱۴ مهرماه ۱۴۰۴) آیا روروک به رشد حرکتی کودک کمک می‌کند یا بیشتر باعث آسیب می‌شود؟ چرا صف اهدای خون طولانی است؟ شرایط بخشودگی جرائم رانندگی در هفته نیروی انتظامی ۱۴۰۴ چیست؟ + فیلم افزایش ۲ برابری جمعیت سالمند کشور طی ۲۰ سال آینده دماوند، نیازمند تدوین مقررات مشخص برای حضور گردشگران تالاب بندون در معرض خشکی | تأمین آب تالاب از طریق سد کارون پرداخت ۳ مبلغ مناسبتی همراه با مستمری مهرماه ۱۴۰۴ برای بازنشستگان نفت پرواز‌های فرودگاه سبزوار با ۲ پرواز در هفته از سر گرفته شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۱۴ مهر ۱۴۰۴) | جوی پایدار همراه با افزایش تدریجی دما افت میانگین نمرات پایه‌های یازدهم و دوازدهم + جزئیات ریزنمرات رشته‌ها تمدید گواهینامه مدرسان آموزش خانواده مشروط به گذراندن دوره‌های توانمندسازی با این دمنوش خانگی سرفه و سرماخوردگی شما قطع می‌شود گلایه شهروندان از نبود معلم در برخی پایه های مدارس مشهد | ساعت های خالی در کلاس های پر! تحکیم بنیان خانواده از طریق همراهی همیاران باشگاه «باهم» با زوج‌های جوان
سرخط خبرها

معادله پیچیده سرویس‌های بهداشتی عمومی در شهرها

  • کد خبر: ۴۰۹۸۴
  • ۱۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۰
معادله پیچیده سرویس‌های بهداشتی عمومی در شهرها
عماد پورشهریاری - روزنامه‌نگار
به گزارش سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۹، بیش از ۲ میلیارد نفر (یک‌چهارم جمعیت جهان) به سرویس بهداشتی مناسب دسترسی نداشته‌اند. احساس نیاز به سرویس‌های بهداشتی عمومی در نقاط مختلف شهر احتمالا مشکل تجربه‌شده و آشنایی است که همه مردم جهان به‌شکلی آن را تجربه کرده‌اند، به‌خصوص اگر پاسخ مشخصی هم برای این مشکل ارائه نشود.

نیازی به اثبات نیست که درصورت نبود سرویس‌های بهداشتی، شهروندان با مشکلاتی روبه‌رو خواهند شد. ازطرفی تجربه شهر‌ها نشان داده است این مکان‌ها عموما غیربهداشتی و محلی برای اقدامات مجرمانه مانند مصرف مواد مخدر می‌شوند. همین دوگانگی، شهر‌ها را با معادله‌ای پیچیده روبه‌رو کرده است، به‌ویژه اینکه کرونا، مهم‌ترین بحران بهداشتی صدسال اخیر، هم به آن اضافه شده است.

در سال ۲۰۱۸ صد‌ها نفر در سئول، پایتخت کره جنوبی، در اعتراض به امنیت سرویس‌های بهداشتی عمومی، دست به تظاهرات زدند. گفته می‌شود در فاصله سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۸ بیش از ۳۰ هزار مورد تعرض به حریم شخصی ازطریق فیلم‌برداری از این مراکز گزارش شده بود. در زمان اعتراضات، رسانه‌ها از این اتفاق به‌عنوان یک اپیدمی شنیع در کره جنوبی یاد می‌کردند. به همین دلیل شهرداری کره جنوبی مجبور شد ۸ هزار نفر را مأمور به جست‌وجو و پاک‌سازی ۲۰ هزارو ۵۵۴ سرویس بهداشتی عمومی این شهر کند.

بزرگ‌ترین معضل سرویس‌های بهداشتی در جهان شاید مربوط به هند باشد. مقامات دولتی و محلی از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۲ حدود ۶۴ میلیون سرویس بهداشتی در سراسر کشور ساختند. از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ نیز بیش از ۱۱۰ میلیون سرویس بهداشتی عمومی و خصوصی در این کشور ساخته شده، اما مشکل کم‌وبیش همچنان پابرجاست و به یکی از دافعه‌های گردشگری هندوستان تبدیل شده است.

به پیچیدگی‌های این مشکل کرونا هم اضافه شده است. بسیاری از مردم جهان پس از ماه‌ها قرنطینه خانگی فرصت پیدا کرده‌اند از خانه خارج شوند. اما فضا‌های سرپوشیده مانند بسیاری از کافه‌ها، رستوران‌ها و هتل‌ها همچنان تعطیل هستند. به همین دلیل در فضا‌های باز شهری مثل پارک‌ها حضور بیشتری خواهند داشت؛ و این یعنی احتمال نیاز بیشتر به سرویس بهداشتی در شهر. در سوی دیگر بهداشت همین معدود سرویس‌های بهداشتی خود یک مسئله است؛ نتایج یک پژوهش در ووهان چین که در نشریه معتبر نیچر هم منتشر شده نشان می‌دهد سرویس‌های بهداشتی (به‌خصوص موارد بدون تهویه) ممکن است محلی بالقوه برای انتقال ویروس کرونا باشند.

مسئولان شهری در دوبلین، پایتخت ایرلند جنوبی، هم با این مشکل درگیر هستند، اما هنوز ایده‌ای برای رفع آن پیدا نکرده‌اند. البته در مرحله اول تعداد سرویس‌های بهداشتی ازطریق کانکس‌های آماده افزایش پیدا کرده است. سازمان پارک‌های شهرداری دوبلین به‌طور رسمی اعلام کرده است هیچ برنامه‌ای برای وضع فعلی نمی‌تواند ارائه کند. به همین دلیل شهرداری از شرکت‌های بخش خصوصی خواسته ایده‌های خود را برای رفع مشکل ارائه کنند تا هرچه سریع‌تر این مشکل حل شود. البته بحران سرویس‌های بهداشتی در دوبلین موضوع تازه‌ای هم نیست. به نقل از آیریش‌تایمز، در دهه ۱۹۹۰ میلادی سرویس‌های بهداشتی به‌دلیل مسائل بهداشتی و اجتماعی از شهر جمع شدند. از همان موقع تاکنون شهرداری‌ها با بودجه‌های صد‌ها هزار یورویی تلاش کرده‌اند این مشکل را برطرف کنند، اما هنوز به نتیجه نرسیده‌اند.

در یکی‌دو هفته اخیر سرویس‌های بهداشتی مدرن توکیو با دیوار‌هایی شفاف توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده است. این سرویس‌ها که در حال حاضر در ۵ نقطه توکیو نصب شده‌اند دیوار‌هایی کاملا شفاف دارند و می‌توان به‌طور دقیق داخل آن را مشاهده کرد. با ورود فرد و بستن در، دیوار‌ها کاملا مات می‌شوند. نصب این سرویس‌های بهداشتی در توکیو به‌طور مستقیم به کووید ۱۹ و کرونا ارتباطی ندارد و بخشی از برنامه المپیک بوده که قرار بود تابستان امسال در این شهر برگزار شود.
 
هدف اولیه از طراحی این سازه‌ها، ایجاد اطمینان از امنیت و بهداشت آن‌ها، حتی پیش از ورود به آن است. این سرویس‌های عمومی مجهز به روشویی، خشک‌کن خودکار و سیستم مدرن تهویه هوا نیز هستند. ژاپنی‌ها، اما هنوز به حضور این کیوسک‌های بهداشتی مدرن عادت نکرده‌اند. نیویورک‌تایمز در یک گزارش میدانی از توکیو از شهروندان این شهر پرسیده است که آیا حاضر به استفاده از این سرویس‌های بهداشتی هستند یا نه. جواب اکثر این افراد منفی است، آن‌هم به‌دلیل ترس از عمل‌نکردن یا قطع شدن ناگهانی فناوری استفاده‌شده در آن‌ها. بااین‌حال طراحان امیدوارند به‌تدریج اعتماد مردم به این سرویس‌های بهداشتی افزایش پیدا کند و آن‌ها هم بتوانند تعداد بیشتری از ابداع رنگارنگ و جذاب خود را در سراسر جهان بفروشند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->