ترامپ: فکر می‌کنم با ایران توافق می‌کنیم اژه‌ای: مستکبران با تحریم‌ دنبال فروپاشی اقتصاد ایران بودند عراقچی برای دور سوم گفتگوها امروز راهی مسقط می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: کشور را فارغ از نتیجه مذاکرات اداره کنید| شکست آمریکا در طبس یادآوری قدرت خدا بود تجلیل رهبر انقلاب از برنامه‌های قرآنی ماه مبارک رمضان دیدار استاندار خراسان رضوی با استاندار اسبق خراسان کمیته‌های مشترک ایران و چین برای حل مسائل قضایی موجود میان ۲ کشور تشکیل شود یک حقیقت ناگفته درباره طبس شاهد شکست پنجه عقاب | گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با نخستین شاهد عینی حمله آمریکا به طبس + ویدئو زلنسکی: ترامپ باید روسیه را متجاوز معرفی کند تظاهرات در تل‌آویو با «ظرف‌های خالی» برای غزه واکنش سفارت ایران به اتهام‌زنی‌های هلند ترامپ: مذاکرات هسته‌ای برای توافق با ایران به‌خوبی پیش می‌رود شمار شهدای امروز غزه به ۶۱ نفر رسید (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر ورزش عراق به زیارت حرم امام‌رضا(ع) مشرف شد بیانیه فراکسیون نمایندگان اهل سنت درباره اهانت از رسانه ملی منتظر جنگ میان هند و پاکستان باشیم؟ | فرصت ۴۸ ساعته هند به اتباع پاکستان فرانسه: آماده ادامه گفت‌و‌گو‌ها با تهران هستیم رهبر انقلاب: مردم غزه و لبنان با ایستادگی خود در خط ائمه کار می‌کنند + ویدئو مهم‌ترین موضوعات مطرح شده در نشست اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس و فرماندهان فراجا دیدار چهارجانبه ایران، چین و روسیه با گروسی در خصوص وضعیت برنامه هسته‌ای ایران اعلام آمادگی عراقچی برای سفر به پاریس، برلین و لندن تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در دستورکار مجلس| یک بانک خصوصی، عامل شکل‌گیری ۳۵ درصد از تورم کشور امیر سرتیپ صباحی‌فرد و سردار حاجی‌زاده از مواضع پدافندیِ نطنز و خنداب بازدید کردند ارتش چین برای هشدار به ناوشکن آمریکایی، نیروهای هوایی و دریایی اش را اعزام کرد جزئیاتی از دیدار وزرای امور خارجه ایران و چین در پکن جزئیات پرونده «کرسنت» از سوی پورمحمدی اعلام شد یورش هوایی روسیه به کی یف اوکراین با ۹ کشته و ۷۰ زخمی
سرخط خبرها

ترامپ و غول‌های ارتباطی

  • کد خبر: ۴۲۸۶۳
  • ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۳
ترامپ و غول‌های ارتباطی
یونس شکرخواه - استاد ارتباطات
دونالد ترامپ که هم‌زمان خودش سازمان ملل است و کلانتر جهان و... ۴ غول ارتباطی دنیای حافظه رم (RAM)، تراشه و نمایشگر را وادار کرده است تا از معامله با هواوی (واوِی) پیشتاز ارتباطی چین دست بردارند.
حالا ‏شرکت‌های سامسونگ که بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده حافظه رَم در جهان و بزرگ‌ترین مجموعه تجاری‌صنعتی کره‌جنوبی مشتمل بر ٨٠شرکت محسوب می‌شود و همچنین شرکت اس‌کا هاینیکس (SK Hynix) که آن هم از غول‌های نسل جدید فناوری‌ها در کره جنوبی است (دومین شرکت تولیدکننده حافظه رم و تراشه در جهان) و شرکت دیگر کره‌جنوبی یعنی ال‌جی (بزرگ‌ترین تولیدکنندگان نمایشگر‌های او‌ال‌ای‌دی در جهان با بیش از ٩٠درصد بازار) و شرکت آمریکایی مایکرون (Micron) که تولیدکننده شماره٣ رم در جهان است، بر اثر فرامین اجرایی ترامپ حق فروش محصول و معامله با هواوی را ندارند و باید از ١۵سپتامبر٢٠٢٠ تمام عملیات خود را با هواوی که بزرگ‌ترین شرکت ارائه‌کننده سرویس‌های ارتباطی جهان است، متوقف کنند.
‏به این ترتیب حالا هواوی مجبور می‌شود تولیدکنندگان دیگری را برای خرید رم، تراشه و نمایشگر‌های موبایل‌هایش پیدا کند، که در عین حال ممکن است کیفیت و میزان دل‌خواه هواوی را هم تأمین نکنند.

بد نیست بدانید ‏این شرکت‌ها همه در بازار جهانی به غول‌های رم معروف هستند و از دیگر سو خود هواوی هم سومین خریدار بزرگ تراشه در جهان است. حالا رسانه‌های جریان اصلی آمریکا سمت‌وسوی خبر‌ها و تحلیل‌های خود را بر نمایش محاصره شدن هواوی از پانزدهم سپتامبر متمرکز کرده‌اند، اما واقعیت این است که پیامد‌های تلقی ترامپ و حلقه امنیتی اطراف او از جغرافیای جهان ارتباطی معاصر و فعالیت‌های تجاری برخاسته از آن فقط متوجه هواوی نخواهد بود. شرکت‌های کره‌ای سامسونگ، اس‌کا هاینیکس و ال‌جی و نیز شرکت آمریکایی مایکرون با از دست دادن خریداری، چون هواوی دچار دردسر خواهند شد. گفته می‌شود هواوی به دلیل انباشته بودن انبارهایش از خرید‌های قبلی در کوتاه‌مدت با مشکل مواجه نمی‌شود و می‌تواند تا حدودی برای بخشی از نیازهایش روی شرکت چینی بوو (BOE Technology) سازنده نمایشگر‌های منعطف حساب کند.
از همه جالب‌تر این است که دولت ترامپ که شیفته تحریم و نقض آیین‌نامه‌های بین‌المللی است، از ماه پیش هم دامنه تحریم‌های تراشه را به طراحان قطعاتی که از فناوری آمریکایی استفاده می‌کنند، تسری داده است تا هیچ شرکتی نتواند بدون مجوز به هواوی چیزی بفروشد. البته سامسونگ از همین حالا درخواست دریافت مجوز برای فروش قطعه به هواوی را به دولت ترامپ داده است. همه بهانه تیم ترامپ این است که زیرساخت‌های مخابراتی و محصولات هواوی تهدیدی علیه امنیت ملی آمریکاست و هواوی می‌تواند از کاربران آمریکایی جاسوسی کند. اکنون نباید به فکر جاسوسی از داده‌هایی بود که گوگل و فیس‌بوک و... از کاربران جهان جمع می‌کنند. موضوع فوری‌تر این است که جهان تا چه وقت چشمان خود را روی ورود بوفالو‌ها به کریستال‌فروشی‌ها خواهد بست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->