مولدسازی املاک و زمین‌های مازاد ۷ وزارتخانه و سازمان زندان‌ها بررسی و قیمت گذاری شد رهبر معظم انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران همایش بین‌المللی تسنیم: حوزه علمیه وام‌دار آیت‌الله جوادی آملی است | تفسیر تسنیم کاری بزرگ و از افتخارات شیعه و حوزه است + فیلم و تصاویر عراقچی در کنفرانس بین‌المللی خلع سلاح ژنو سخنرانی خواهد کرد سپاه: تشییع باشکوه شهیدان مقاومت در بیروت نشان داد حزب الله زنده است گفتگوی تلفنی آنکارا و پاریس پیرامون اوکراین و غزه نماینده ترامپ به خاورمیانه می‌آید جزئیات ترور یکی از نیرو‌های فراجا در خاش (۵ اسفند ۱۴۰۳) تصمیم نتانیاهو برای تمدید مرحله نخست توافق تبادل اسرا با حماس قالیباف: موضع جمهوری اسلامی حمایت از دولت، مردم و مقاومت لبنان است توئیت عبری صفحه رهبر انقلاب به مناسبت مراسم تشییع شهید حسن نصرالله (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرط حماس برای مذاکره با رژیم صهیونیستی اوکراین ادعا کرد: تامین نیمی از مهمات روسیه توسط کره شمالی علت محبوبیت سیدحسن نصرالله به گزارش فرانس ۲۴ تجلی وحدت و همدلی ملی در مراسم تشییع شهدای مقاومت پزشکیان:حزب‌الله قوی‌تر مسیر پرافتخار خود را ادامه خواهد داد سرکنسول عربستان در مشهد: روابط عربستان سعودی و ایران تاریخی و مستحکم است سردار سلامی: امروز صهیونیست‌ها افسرده‌اند و حرفی برای گفتن ندارند عراقچی از لبنان عازم ژنو شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رقابت آمریکا و روسیه برای فروش جنگنده‌های نسل جدید بالا گرفت نتانیاهو دوباره علیه ایران لفاظی کرد دستور استاندار خراسان رضوی به دستگاه‌های امدادی برای آمادگی مواجهه با موج سرما اعلام آمادگی زلنسکی برای استعفا تاکید رئیس جمهور لبنان بر برقراری بهترین روابط با ایران عراقچی: جمعیتی که در تشییع شهید نصرالله می‌بینیم بیشتر به یک سیل شبیه است مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شیخ نعیم قاسم: ما اجازه حکومت آمریکا بر لبنان را نمی‌دهیم مراسم بزرگداشت شهدای مقاومت در مشهد برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳)+ویدئو صدور کیفرخواست متهمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران (۵ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

سردرگمی اتحادیه اروپا در مواجهه با چین

  • کد خبر: ۴۲۸۸۵
  • ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۶
سردرگمی اتحادیه اروپا در مواجهه با چین
اتحادیه اروپا امسال، در مواجهه با چین، دچار سردرگمی شده است. ابتدای سال، دو طرف امیدوار بودند که در نشستی به میزبانی آنگلا مرکل در آلمان، به همکاری‌های اقتصادی و راهبردی خود رسمیت ببخشند و پیشرفتی چشمگیر در روابط چین و اتحادیه اروپا را به ثبت برسانند، اما همه‌گیری ویروس، تمامی معادله‌ها را برهم زده است.
هدی جاودانی | شهرآرانیوز؛ اتحادیه اروپا امسال، در مواجهه با چین، دچار سردرگمی شده است. ابتدای سال، دو طرف امیدوار بودند که در نشستی به میزبانی آنگلا مرکل در آلمان، به همکاری‌های اقتصادی و راهبردی خود رسمیت ببخشند و پیشرفتی چشمگیر در روابط چین و اتحادیه اروپا را به ثبت برسانند، اما همه‌گیری ویروس، تمامی معادله‌ها را برهم زده است.

بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده‌اند که روابط چین و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ نسبتا فاجعه‌آمیز بوده است. مسئله فقط به سوء‌مدیریت چین در بحران همه‌گیری جهانی ویروس کرونا درون مرز‌های خود که به سردی روابط میان طرفین انجامید، مربوط نمی‌شود؛ به گزارش منبعی ناشناس از اتحادیه اروپا، سیاست‌مداران ارشد اروپا حالا وادار شده‌اند تا «به‌دقت درباره این مسئله تأمل کنند که چین قصد دارد چه نقش ژئوپولتیکی را در آینده ایفا کند؟»
 
طبق اظهارات این منبع، اتحادیه اروپا بر این باور است که چین، در میانه درگیری دنیا با ویروس کرونا، درصدد سرعت بخشیدن به دستیابی به قدرت است و تحمیل قانون امنیت جدید به هنگ‌کنگ و تحریکات بین‌المللی ازسوی این کشور، گواهی بر این ادعاست. نگرانی‌ها بر سر رویکرد چین و اینکه تا چه اندازه شریک معتمدی است، فقط به بروکسل ختم نمی‌شود و تمامی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ به این نتیجه رسیده‌اند که رفتار چین ناخوشایند است.
 
یک دیپلمات اروپایی می‌گوید که در نگاه اتحادیه اروپا، «چین به مشارکت عادلانه با اتحادیه اروپا علاقه چندانی ندارد و بیشتر به‌دنبال این است که دموکراسی غربی را با نظام سیاسی خود جایگزین کند و اقتصاد کشور‌های اروپایی را از درون ببلعد.» ازطرفی، پکن اتحادیه اروپا را در مقایسه با آمریکای متهاجم، وزنه تعادلی می‌بیند که به چین وابستگی بسیاری دارد. در مقاله روز چهارشنبه گلوبال‌تایمز، روزنامه‌ای که به ارتباط با ارتش چین نسبت داده می‌شود، شین هوآ، تحلیلگر مسائل اروپا، اعلام کرده است که «چین و اروپا به‌منظور حفظ مراتب قدرت و انسجام در منطقه، به پشتیبانی از یکدیگر نیاز دارند.»

البته اتحادیه اروپا نیز از کمبود‌های حکومت چین آگاهی دارد. بروکسل سال ۲۰۱۹ با انتشار مقاله‌ای در توصیف چین، این کشور را هم‌زمان «شریکی راهبردی» و «رقیبی سیستماتیک» خطاب کرد؛ به این معنا که اگر اتحادیه اروپا بخواهد پیوندی منسجم و رسمی با چین پیدا کند، باید مانند یک بندباز، از بین این دو ویژگی چالش‌برانگیزِ چین، با احتیاط عبور کند.
 
اتحادیه اروپا متوجه شده است که با برخورد خصمانه آمریکا با چین که روزبه‌روز بر شدت آن افزوده می‌شود، جای خالی یک ابرقدرت حس می‌شود تا با کاربست نوعی راهبرد بر چین، اعمال نفوذ کند. راهبردی که دستیابی به آن، رفته‌رفته برای اتحادیه اروپا دور از دسترس به نظر می‌آید و اگر اتحادیه اروپا راهی برای برقراری تعادل میان آمریکا و چین پیدا نکند، طولی نمی‌کشد که باید به طرفداری هم‌پیمان دیرینه خود، آمریکا تن دهد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->