شهادت نیرو‌های ایرانی در یمن تکذیب شد (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ادامه نگرانی پاکستان از دسترسی تروریست‌ها به سلاح‌های رها شده آمریکا در افغانستان فاجعه ۱۹ هزار کودک شهید در غزه | حماس: سازمان ملل رژیم صهیونیستی را در لیست سیاه قاتلان کودکان قرار دهد ونزوئلا اولین کشور جهان در شکست تعرفه ۱۵ درصدی ترامپ | ادعای جسورانه مادورو در جنگ تجاری با آمریکا شوک تعرفه‌های ترامپ به اقتصاد آمریکا | ۵۴ درصد شهروندان نگران افزایش قیمت‌ها و تورم واکنش سخنگوی دولت به برکناری شهرام دبیری از سوی رئیس جمهور هشدار رئیس‌جمهور لبنان به آمریکا: رژیم صهیونیستی باید نقض آتش‌بس را متوقف کند | زمزمه پاسخ نظامی حزب‌الله سفر محرمانه مشاور امنیت ملی تایوان به آمریکا در سایه تهدیدات نظامی چین شوک در میدان سوریه؛ حمله رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های ترکیه و زمزمه جنگ با آنکارا | تحلیل تنش تل‌آویو-ترکیه واکنش ترامپ به سقوط وال‌استریت: فرار به زمین گلف در بحبوحه جنگ تجاری! افشاگری رئیس برکنارشده شاباک درباره اختلاف با نتانیاهو: درخواست حکم امنیتی برای تعویق دادگاه برنامه هسته‌ای ایران و جنگ غزه؛ محور سفر نتانیاهو به آمریکا انهدام خودروی بمب‌گذاری‌شده داعش در غرب الانبار عراق اظهارات تلافی‌جویانه نخست‌وزیر کانادا: آماده‌ایم جای آمریکا را در رهبری اقتصاد جهان بگیریم رسانه روسی نوشت: آمریکا و ایران، مسائل را بدون رژیم صهیونیستی حل می‌کنند شهادت نزدیک به ۱۳۰۰ نفر در کمتر از ۲۰ روز در غزه رئیس جمهور، شهرام دبیری، مسافر قطب جنوب را از دولت اخراج کرد عربستان حملات رژیم صهیونیستی به غزه را محکوم کرد ۲ حمله هواپیماهای متجاوز آمریکایی به استان صعده یمن دستگاه امنیتی آمریکا در تلاطم | برکناری ژنرال تیموتی هاگ بدون توضیح! انصارالله هشدار داد: آتش‌بس در غزه، شرط صلح منطقه‌ای حمله موشکی روسیه به اوکراین؛ ۱۲ کشته و بیش از ۵۰ زخمی در یک روز + جزئیات انفجارها سخنگوی القسام هشدار داد: نیمی از اسرای زنده صهیونیست در خط مقدم حمله ارتش اشغالگر | مسئولیت جان آن‌ها با نتانیاهو است مجمع جهانی بیداری اسلامی بیانیه داد: سازش‌کاران با صهیونیست‌ها به سرنوشت بدی دچار می‌شوند آنروا از کشتار روزانه ۱۰۰ کودک پرده برداشت غیرقابل‌پیش‌بینی‌بودن تصمیم نهایی ترامپ درباره ایران به روایت یک رسانه عبری‌زبان پاسخ تجاری چین به آمریکا؛ اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر واردات آمریکایی تعرفه‌های اروپا علیه آمریکا از ماه آینده اعمال می‌شود
سرخط خبرها

سردرگمی اتحادیه اروپا در مواجهه با چین

  • کد خبر: ۴۲۸۸۵
  • ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۶
سردرگمی اتحادیه اروپا در مواجهه با چین
اتحادیه اروپا امسال، در مواجهه با چین، دچار سردرگمی شده است. ابتدای سال، دو طرف امیدوار بودند که در نشستی به میزبانی آنگلا مرکل در آلمان، به همکاری‌های اقتصادی و راهبردی خود رسمیت ببخشند و پیشرفتی چشمگیر در روابط چین و اتحادیه اروپا را به ثبت برسانند، اما همه‌گیری ویروس، تمامی معادله‌ها را برهم زده است.
هدی جاودانی | شهرآرانیوز؛ اتحادیه اروپا امسال، در مواجهه با چین، دچار سردرگمی شده است. ابتدای سال، دو طرف امیدوار بودند که در نشستی به میزبانی آنگلا مرکل در آلمان، به همکاری‌های اقتصادی و راهبردی خود رسمیت ببخشند و پیشرفتی چشمگیر در روابط چین و اتحادیه اروپا را به ثبت برسانند، اما همه‌گیری ویروس، تمامی معادله‌ها را برهم زده است.

بسیاری از تحلیلگران بر این عقیده‌اند که روابط چین و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ نسبتا فاجعه‌آمیز بوده است. مسئله فقط به سوء‌مدیریت چین در بحران همه‌گیری جهانی ویروس کرونا درون مرز‌های خود که به سردی روابط میان طرفین انجامید، مربوط نمی‌شود؛ به گزارش منبعی ناشناس از اتحادیه اروپا، سیاست‌مداران ارشد اروپا حالا وادار شده‌اند تا «به‌دقت درباره این مسئله تأمل کنند که چین قصد دارد چه نقش ژئوپولتیکی را در آینده ایفا کند؟»
 
طبق اظهارات این منبع، اتحادیه اروپا بر این باور است که چین، در میانه درگیری دنیا با ویروس کرونا، درصدد سرعت بخشیدن به دستیابی به قدرت است و تحمیل قانون امنیت جدید به هنگ‌کنگ و تحریکات بین‌المللی ازسوی این کشور، گواهی بر این ادعاست. نگرانی‌ها بر سر رویکرد چین و اینکه تا چه اندازه شریک معتمدی است، فقط به بروکسل ختم نمی‌شود و تمامی کشور‌های عضو اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۰ به این نتیجه رسیده‌اند که رفتار چین ناخوشایند است.
 
یک دیپلمات اروپایی می‌گوید که در نگاه اتحادیه اروپا، «چین به مشارکت عادلانه با اتحادیه اروپا علاقه چندانی ندارد و بیشتر به‌دنبال این است که دموکراسی غربی را با نظام سیاسی خود جایگزین کند و اقتصاد کشور‌های اروپایی را از درون ببلعد.» ازطرفی، پکن اتحادیه اروپا را در مقایسه با آمریکای متهاجم، وزنه تعادلی می‌بیند که به چین وابستگی بسیاری دارد. در مقاله روز چهارشنبه گلوبال‌تایمز، روزنامه‌ای که به ارتباط با ارتش چین نسبت داده می‌شود، شین هوآ، تحلیلگر مسائل اروپا، اعلام کرده است که «چین و اروپا به‌منظور حفظ مراتب قدرت و انسجام در منطقه، به پشتیبانی از یکدیگر نیاز دارند.»

البته اتحادیه اروپا نیز از کمبود‌های حکومت چین آگاهی دارد. بروکسل سال ۲۰۱۹ با انتشار مقاله‌ای در توصیف چین، این کشور را هم‌زمان «شریکی راهبردی» و «رقیبی سیستماتیک» خطاب کرد؛ به این معنا که اگر اتحادیه اروپا بخواهد پیوندی منسجم و رسمی با چین پیدا کند، باید مانند یک بندباز، از بین این دو ویژگی چالش‌برانگیزِ چین، با احتیاط عبور کند.
 
اتحادیه اروپا متوجه شده است که با برخورد خصمانه آمریکا با چین که روزبه‌روز بر شدت آن افزوده می‌شود، جای خالی یک ابرقدرت حس می‌شود تا با کاربست نوعی راهبرد بر چین، اعمال نفوذ کند. راهبردی که دستیابی به آن، رفته‌رفته برای اتحادیه اروپا دور از دسترس به نظر می‌آید و اگر اتحادیه اروپا راهی برای برقراری تعادل میان آمریکا و چین پیدا نکند، طولی نمی‌کشد که باید به طرفداری هم‌پیمان دیرینه خود، آمریکا تن دهد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->