دستگیری سارقان خوار بار فروشی‌های مشهد افزایش اضطراب زنان باردار هم‌زمان با جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل هشدار سازمان غذا و دارو نسبت به ۹ فرآورده غیرمجاز مراقبت از مو و پوست در بازار جان باختن ۴ نفر در حادثه واژگونی خودرو در محور فرخشهر به بروجن (۲۰ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۱۱ نفر در نزاع جمعی در نیشابور (۲۰ تیر ۱۴۰۴) ثبت جهانی غارهای پارینه‌سنگی خرم آباد در فهرست میراث جهانی یونسکو زلزله ۴.۱ ریشتری نهبندان در خراسان جنوبی را لرزاند (۲۰ تیر ۱۴۰۴) گسترده‌ترین گرمای تابستانی در راه کشور (۲۰ تیر ۱۴۰۴) ویدئو| نقص فنی مینی‌بوس در مشهد حادثه آفرید نهمین دوره ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان آغاز شد (۱۹ تیر ۱۴۰۴) +جزئیات ماجرای حادثه انفجار در یکی از برج‌های منطقه چیتگر تهران چه بود؟ (۱۹ تیر ۱۴۰۴) پرداخت معوقات ۱۴ هزار میلیاردی فرهنگیان بازنشسته در دوران جنگ مراقب باشید خُلقتان گرمازده نشود | هوای گرم به‌جز جسم، خلق‌وخو را هم متأثر می‌کند ابلاغ دستورالعمل بازگشایی موزه‌ها و اماکن تاریخی پس از جنگ (۱۹ تیر ۱۴۰۴) بازدید وزیر آموزش و پرورش از محل برگزاری آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد مراقب جاسوسی های موساد در قالب مشاوره پزشکی باشید نماینده صلیب سرخ جهانی در ایران: از تلاش‌ها و شجاعت نیرو‌های امدادی ایران قدردانی می‌کنم تأکید وزیر میراث فرهنگی بر تبدیل صنایع دستی گلستان به برند جهانی دستگیری سوداگر مرگ با ۱۵ هزار قرص مخدر در تهران (۱۹ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از وضعیت فرودگاه‌های کشور (۱۹ تیر ۱۴۰۴) آمار نگران‌کننده از ترک تحصیل دانش‌آموزان در سال ۱۴۰۳ رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جدید مشهد منصوب شد (۱۹ تیر ۱۴۰۴) کشف ۳۵ کیلوگرم تریاک در تربت‌حیدریه (۱۹ تیر ۱۴۰۴) چرا نوجوانان جذب دوستانشان می‌شوند و از خانواده فاصله می‌گیرند؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۹ تیر ۱۴۰۴) | احتمال وقوع طوفان گردوخاک در برخی مناطق استان علائم شایع سنگ کلیه چیست؟ رقابت نزدیک به ۱۰ هزار دانش‌آموز خراسانی برای ورود به مدارس سمپاد پیش‌فروش بلیت پرواز‌های اربعین ۱۴۰۴ از ۲۵ تیرماه آغاز می‌شود
سرخط خبرها

۳ دهه دیگر ایران بیابان می‌شود

  • کد خبر: ۴۳۰۴۳
  • ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۲
۳ دهه دیگر ایران بیابان می‌شود
هم‌اکنون یک‌بیستم مساحت کشور را بیابان‌ها تشکیل داده‌اند، اما سرعت بیابان‌زایی چنان در ایران زیاد ا‌ست که در ۳ دهه پیش‌رو باقی مساحت کشور نیز با تهدید بیابانی‌شدن مواجه می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، بیابان‌زایی در کشور چنان سرعت گرفته که براساس بررسی‌ها هرسال ۳۳هزار کیلومترمربع از خاک ایران تبدیل به بیابان می‌شود؛ یعنی در هر ساعت، ۴کیلومترمربع از خاک ایران، بیابان می‌شود و با چنین سرعتی طی ۳۲ سال آینده همه ایران به بیابان تبدیل می‌شود.
 
۳ دهه دیگر ایران بیابان می‌شود
 
هم‌اکنون یک‌بیستم مساحت کشور را بیابان‌ها تشکیل داده‌اند، اما سرعت بیابان‌زایی چنان در ایران بالا‌ست که طی ۳دهه پیش‌رو باقی مساحت کشور نیز با تهدید بیابانی‌شدن مواجه می‌شوند. در چنین شرایطی باید هرچه سریع‌تر زمینه‌های توسعه برنامه‌های بیابان‌زدایی را به‌ویژه در استان‌های درگیر و بعد کل کشور گسترش داد، چون مقابله با جریان بیابانی‌شدن ایران یک اجبار اکولوژیک است که باید هرچه سریع‌تر به آن پرداخته شود. بررسی‌های کارشناسان و داده‌های آماری در روند بیابان‌زایی کشور که در گزارش پیش‌رو آمده است، حاصل ترجمه بخش‌هایی از مقاله «خشکسالی و بیابان‌زایی در ایران» است که سال ۲۰۱۹ در مجله علمی «Hydrology» نیز منتشر شده است.
 
در چه وضعیتی هستیم؟
هر سال ۲درصد از خاک ایران به بیابان تبدیل می‌شود. محمدرضا محبوب‌فر، کارشناس محیط‌زیست در این‌باره می‌گوید: وقتی در منطقه‌ای از کره زمین تغییرات اقلیمی اتفاق می‌افتد، آنجا دچار فرسایش خاک می‌شود. تخریب محیط‌زیست، چرای بی‌رویه دام، از بین‌رفتن پوشش گیاهی و دخل و تصرف در اراضی ملی و مناطق کوهستانی نیز ازجمله عوامل فرسایش خاک هستند. آنطور که این کارشناس محیط‌زیست به ایسنا گفته است: خاک یکی از منابع ارزشمند زمین و به‌عنوان میراث طبیعی محسوب می‌شود که اگر دچار فرسایش شود و از بین برود، تجدیدپذیری آن بیش از ۵۰۰سال طول می‌کشد. به گفته او، فرسایش خاک از رشته کوه‌های البرز تا رشته کوه‌های زاگرس کشیده شده است به‌طوری که در استان‌های غربی و زاگرس‌نشین کشور شاهد فرسایش خاک هستیم. به‌گفته محبوب‌فر، فرسودگی و از بین رفتن خاک به‌تدریج صورت می‌گیرد و به مرور زمان خاک از بستر خود جدا و زمین تبدیل به صحرا و بیابان می‌شود.

منبع: همشهری
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->