تصادف ۲ دستگاه پراید در جاده کلات ۹ مصدوم بر جا گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) ساخت بلوک‌های بتنی از شیشه‌های دورریز توسط استارتاپ ایرانی تاثیر کرونا بر روح و روان| ۳۰ درصد مبتلایان به کرونا درگیر مه مغزی هستند سرنوشت متفاوت برای ۵ قاتل پای چوبه دار جاده کندوان یکطرفه شد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) دستگیری نخستین سارقی که با پابندالکترونیکی قصد سرقت داشت ! خراسان رضوی بیش از ۹ هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (فردا شنبه ۸ اردیبهشت) کشف ۲۰ هزار لیتر سوخت قاچاق و دستگیری ۱۳ قاچاقچی در مرز‌های خراسان رضوی راهکار جدید وزارت راه و شهرسازی برای حاشیه‌نشینی| نوسازی بافت‌های فرسوده تسریع می‌شود فرونشست زمین در خیابان کلاهدوز مشهد + تصاویر (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداری اسکیمری قرار نگیریم؟ شهریه مدارس غیردولتی شفاف می‌شود برگزاری همایش روز روان‌شناس و مشاور در مشهد | ارتقای سلامت جامعه باعث تشخیص روان‌شناس‌نما‌ها می‌شود انفجار گاز در نیشابور، یک کشته و یک مصدوم بر جای گذاشت (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) رییس سازمان حج و زیارت: میانگین سن حجاج امسال ۵۷ سال است جمع آوری و دستگیری ۲۸۶ معتاد و خرده فروش در مشهد طی سال جاری (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور تا اواسط هفته آتی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تالاب جازموریان جان دوباره گرفت ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود
سرخط خبرها

۳ دهه دیگر ایران بیابان می‌شود

  • کد خبر: ۴۳۰۴۳
  • ۲۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۲
۳ دهه دیگر ایران بیابان می‌شود
هم‌اکنون یک‌بیستم مساحت کشور را بیابان‌ها تشکیل داده‌اند، اما سرعت بیابان‌زایی چنان در ایران زیاد ا‌ست که در ۳ دهه پیش‌رو باقی مساحت کشور نیز با تهدید بیابانی‌شدن مواجه می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، بیابان‌زایی در کشور چنان سرعت گرفته که براساس بررسی‌ها هرسال ۳۳هزار کیلومترمربع از خاک ایران تبدیل به بیابان می‌شود؛ یعنی در هر ساعت، ۴کیلومترمربع از خاک ایران، بیابان می‌شود و با چنین سرعتی طی ۳۲ سال آینده همه ایران به بیابان تبدیل می‌شود.
 
۳ دهه دیگر ایران بیابان می‌شود
 
هم‌اکنون یک‌بیستم مساحت کشور را بیابان‌ها تشکیل داده‌اند، اما سرعت بیابان‌زایی چنان در ایران بالا‌ست که طی ۳دهه پیش‌رو باقی مساحت کشور نیز با تهدید بیابانی‌شدن مواجه می‌شوند. در چنین شرایطی باید هرچه سریع‌تر زمینه‌های توسعه برنامه‌های بیابان‌زدایی را به‌ویژه در استان‌های درگیر و بعد کل کشور گسترش داد، چون مقابله با جریان بیابانی‌شدن ایران یک اجبار اکولوژیک است که باید هرچه سریع‌تر به آن پرداخته شود. بررسی‌های کارشناسان و داده‌های آماری در روند بیابان‌زایی کشور که در گزارش پیش‌رو آمده است، حاصل ترجمه بخش‌هایی از مقاله «خشکسالی و بیابان‌زایی در ایران» است که سال ۲۰۱۹ در مجله علمی «Hydrology» نیز منتشر شده است.
 
در چه وضعیتی هستیم؟
هر سال ۲درصد از خاک ایران به بیابان تبدیل می‌شود. محمدرضا محبوب‌فر، کارشناس محیط‌زیست در این‌باره می‌گوید: وقتی در منطقه‌ای از کره زمین تغییرات اقلیمی اتفاق می‌افتد، آنجا دچار فرسایش خاک می‌شود. تخریب محیط‌زیست، چرای بی‌رویه دام، از بین‌رفتن پوشش گیاهی و دخل و تصرف در اراضی ملی و مناطق کوهستانی نیز ازجمله عوامل فرسایش خاک هستند. آنطور که این کارشناس محیط‌زیست به ایسنا گفته است: خاک یکی از منابع ارزشمند زمین و به‌عنوان میراث طبیعی محسوب می‌شود که اگر دچار فرسایش شود و از بین برود، تجدیدپذیری آن بیش از ۵۰۰سال طول می‌کشد. به گفته او، فرسایش خاک از رشته کوه‌های البرز تا رشته کوه‌های زاگرس کشیده شده است به‌طوری که در استان‌های غربی و زاگرس‌نشین کشور شاهد فرسایش خاک هستیم. به‌گفته محبوب‌فر، فرسودگی و از بین رفتن خاک به‌تدریج صورت می‌گیرد و به مرور زمان خاک از بستر خود جدا و زمین تبدیل به صحرا و بیابان می‌شود.

منبع: همشهری
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->