گمرک: ۱۰ هزار خودرو طی ۴ ماه وارد کشور شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) پیک‌سایی ۳۰۰ مگاواتی با همکاری مشترکین در شرکت توزیع برق خراسان رضوی اعلام نرخ‌نامه جدید خدمات دوخت اتحادیه خیاطان مردانه و تولیدکنندگان پوشاک مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) پیش‌بینی افزایش پروازهای ایام اربعین در مشهد گوشی‌های سامسونگ و شیائومی در مشهد چند؟ (۱ مرداد ۱۴۰۳) هنوز قیمت بلیت‌های اتوبوس در مشهد برای اربعین اعلام نشده است نتایج قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی چه‌زمانی اعلام می‌شود؟ کاهش قیمت نسبتاً شدید خودرو‌های خارجی (یکم مرداد ۱۴۰۳) توزیع ۵ هزار تُن جو حمایتی ویژه دام بین عشایر خراسان‌رضوی طی ۳ ماه نخست امسال ریزش قیمت خودرو‌های داخلی (یکم مرداد ۱۴۰۳) | افت ۰.۵ تا ۲ درصدی قیمت‌ها آرامش پس از طوفان | گزارش وضعیت بازار سهام (دوشنبه، یکم مرداد ۱۴۰۳) ایجاد اشتغال برای ۳۹۲ نفر توسط تعاونی‌های جدیدالتاسیس خراسان رضوی از ابتدای سال ۱۴۰۳ طلا در مشهد ۵۰ هزار تومان ارزان شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) واکنش بازار‌های مالی به کناره‌گیری بایدن از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا چه بود؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) مبلغ جدید جریمه پوشش پلاک خودرو چقدر است؟ الحاق چهار هکتار زمین به شهرستان کلات در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن توزیع روزانه گوشت مرغ ارزان‌تر از سطح کشور، در مشهد | جوجه‌ریزی در مرغداری‌های مشهد ۲۸ درصد افزایش یافت دلار بازار آزاد اولین روز مرداد ۱۴۰۳ را در کانال ۵۸ هزار تومان آغاز کرد | قیمت امروز طلا، سکه، ارز و بیت کوین پایان مطالعات مدیریت مناطق بیابانی سرخس در سطح ۲۱۰ هزار هکتار ۸ پیشنهاد بخش خصوصی خراسان رضوی به رئیس جمهور  اتصال مشاوران املاک به سامانه ثبت الکترونیک اسناد تا ۱۵ مرداد واریز وام دولتی تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان بدون ضامن | شرایط دریافت وام چیست؟ میوه امروز در مشهد چند؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) جانشین پراید از پاکستان می‌آید + قیمت و تصویر ضرورت بازنگری مالیات بر دخانیات | نرخ مالیات خرده‌فروشی کمتر از استاندارد جهانی یارانه تیرماه ۱۴۰۳ واریز شد
سرخط خبرها

چه مشاغلی در طول خانه‌نشینی کرونایی بیشتر زیان کردند؟

  • کد خبر: ۴۳۶۶۵
  • ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۳
چه مشاغلی در طول خانه‌نشینی کرونایی بیشتر زیان کردند؟
نرخ رشد سالانه سهم ارزش تراکنش‌های آنلاین در فروردین امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته رشد ۱۸۴ درصدی و در اردیبهشت و خرداد به ترتیب ۲۳۲ و ۲۴۶ درصد رشد را شاهد بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، ،همزمان با شیوع کرونا در کشور, مشکلات متعددی برای کسب و کارها ایجاد شد, یکی از آن مشکلات خانه نشینی و بیکاری بخش زیادی از مجموعه های کسب و کار و بیکاری کارگران بود.

 

جهان پس از شیوع کووید-19 با یکی از مهمترین بحران‌های اقتصادی خود روبرو شده است. در این شرایط، ارزیابی تاثیرات بلافاصله ناشی از همه‌گیری، اهمیت بالایی در تعیین آسیب‌دیده‌ترین بخش‌ها و توصیه سیاست‌هایی دارد که مرحله بعدی احتمالی شیوع را در نظر می‌گیرند. از سوی دیگر، قرنطینه و سیاست‌های خانه‌نشینی که در جریان همه‌گیری از سوی دولت‌های مختلف به کار گرفته شد نیز تبعاتی برای هر اقتصادی دارد.

 

بر همین اساس، محمد حسینی و ابوالمحسن والی‌زاده در مقاله‌ای با استفاده از پرداخت‌های الکترونیکی ماهانه انجام شده از طریق پایانه‌های فروش، تاثیر قرنطینه ناشی از کووید-۱۹ و بازگشایی اقتصاد بر الگو‌های فعلی را بررسی کردند. با مقایسه داده‌های ماه‌های مشابه سال قبل، مشخص شد که در فاصله‌ای که خانه‌نشینی شدیدتر بود (اسفند و فروردین/ مارس-آوریل)، نرخ رشد سالانه ارزش تراکنش‌ها در مقایسه با ماه‌های قبل از شروع همه‌گیری ۴۵ درصد کاهش یافت. پس از بازگشایی اقتصاد ایران در اردیبهشت-خرداد، نرخ رشد سالانه ۶ درصد بیش از ماه‌های مشابه بود که نشان می‌دهد تقاضای انباشت‌شده پس از بازگشایی تخلیه شده است.



همچنین مشخص است که همه‌گیری کووید-۱۹ موجب افزایش قابل توجه تراکنش‌های آنلاین شده است و تاثیر آن پس از بازگشایی اقتصاد نیز ادامه دارد. این موضوع می‌تواند گویای اثر ماندگار کووید-۱۹ بر ترجیحات مصرف کننده در مورد خرید‌های آنلاین

 

بخش‌های آسیب‌دیده

در بخش دیگری از این مقاله تاکید شده است که در تمام گروه‌ها جز مواد غذایی و آشامیدنی، تعداد و ارزش تراکنش‌های مشاهده شده در اسفند و فروردین‌ماه کاهش چشمگیری یافته است. بیشترین افت در فروردین‌ماه مربوط به هتل و رستوران‌ها بوده که ناشی از تاثیرات نوروز و خانه‌نشینی در ماه نخست امسال در مقایسه با سال گذشته است. هتل و رستوران‌ها در فروردین‌ماه امسال در مقایسه با فروردین سال گذشته، با کاهش 97 درصدی در ارزش و 123 درصدی در تعداد تراکنش‌های انجام شده، روبرو شده‌اند.

 
 
گروه‌های دیگری که در فروردین‌ماه آسیب قابل توجهی دیده‌اند را می‎توان آموزش (کاهش ۸۲ درصدی در ارزش و ۱۱۲ درصدی در تعداد تراکنش‌ها)، پوشاک و کفش (کاهش ۸۲ درصدی در ارزش و ۱۱۲ درصدی در تعداد تراکنش‌ها)، تفریح و سرگرمی (کاهش ۵۲ درصدی در ارزش و ۴۶ درصدی در تعداد تراکنش‌ها)، حمل‌ونقل (کاهش ۴۷ درصدی در ارزش و ۳۶ درصدی در تعداد تراکنش‌ها)، ارتباطات (کاهش ۳۸ درصدی در ارزش و ۳۲ درصدی در تعداد تراکنش‌ها)، لوازم خانگی و اثاثیه (کاهش ۴۰ درصدی در ارزش و ۱۹ درصدی در تعداد تراکنش‌ها) و سلامت کاهش ۲۲ درصدیدر ارزش و ۲۱ درصدی در تعداد تراکنش‌ها) دانست. گروه مواد غذایی و آشامیدنی تنها گروهی است که در اسفندماه سال گذشته و فروردین‌ماه امسال رشد منفی نداشت و حتی رشد ۱۶ درصدی تعداد تراکنش‌ها را در فروردین امسال تجربه کرد. بر اساس مطالعه انجام گرفته، پس از بازگشایی تدریجی اقتصاد در ماه‌های اردیبهشت و خرداد، شاهد این هستیم که نرخ رشد سالانه بهبود یافته است.

 

در بخش خرده‌فروشی نیز بیشترین کاهش مربوط به پوشاک و کفش، اسباب‌بازی، تجهیزات ورزشی، قالی و کفپوش، سایر خرده‌فروشی‌ها، لواز خانگی و اثاثیه، کتاب و روزنامه‌فروشی بوده است.



بر اساس یک مقاله، نرخ رشد سالانه سهم ارزش تراکنش‌های آنلاین در فروردین امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته رشد ۱۸۴ درصدی و در اردیبهشت و خرداد به ترتیب ۲۳۲ و ۲۴۶ درصدی را شاهد بوده است. کمترین آسیب از نظر تعداد تراکنش انجام شده در طول دوران خانه‌نشینی نیز متعلق به مواد غذایی و آشامیدنی بوده است.
 
منبع: تسنیم
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->