پیش بینی قیمت سکه و طلا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) | صعود ادامه دارد؟ سود ۱۵۰ برابری قاچاقچیان سوخت در آب‌های بین المللی وزیر راه: توسعه کشور از مسیر دریا می‌گذرد سازمان مدیریت صنعتی بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی را در مشهد مقدس برگزار می کند کمیسیون اصل ۹۰ مجلس در پی احیای پدیده ۱۴ نفر در بورس، به پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند | شگرد متهمان چه بود؟ سقف قیمت برای واردات خودرو صفر برداشته شد؟ وزیر اقتصاد: نگفتم کف دلار ۷۳هزار تومان است قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۳ دی ۱۴۰۳) | تیگو ۸ پرومکس ۳۵ میلیون تومان ریخت صنعتگران در انتظار جبران خسارت قطع انرژی براساس قانون بهبود فضای کسب و کار افت قیمت خودرو‌های داخلی ادامه یافت (۳ دی ۱۴۰۳) | ساینا دوگانه‌سوز ۵۴۰ میلیون تومان شد لیست محصولات ممنوعه برای صادرات در سال ۱۴۰۴ اعلام شد آغاز عرضه دلار و درهم در دبی و تهران | شروع قدرتمند بازارساز (۳ دی ۱۴۰۳) سودای بورس برای فتح قله جدید | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ دی ۱۴۰۳) دلیل ناترازی انرژی در کشور چیست؟ | گاز به نیروگاه‌ها نمی‌رسد علت قطعی‌های نامنظم برق در مشهد چیست؟ | چرا برق برخی مناطق اصلاً قطع نمی‌شود؟ افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

چه مشاغلی در طول خانه‌نشینی کرونایی بیشتر زیان کردند؟

  • کد خبر: ۴۳۶۶۵
  • ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۳
چه مشاغلی در طول خانه‌نشینی کرونایی بیشتر زیان کردند؟
نرخ رشد سالانه سهم ارزش تراکنش‌های آنلاین در فروردین امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته رشد ۱۸۴ درصدی و در اردیبهشت و خرداد به ترتیب ۲۳۲ و ۲۴۶ درصد رشد را شاهد بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، ،همزمان با شیوع کرونا در کشور, مشکلات متعددی برای کسب و کارها ایجاد شد, یکی از آن مشکلات خانه نشینی و بیکاری بخش زیادی از مجموعه های کسب و کار و بیکاری کارگران بود.

 

جهان پس از شیوع کووید-19 با یکی از مهمترین بحران‌های اقتصادی خود روبرو شده است. در این شرایط، ارزیابی تاثیرات بلافاصله ناشی از همه‌گیری، اهمیت بالایی در تعیین آسیب‌دیده‌ترین بخش‌ها و توصیه سیاست‌هایی دارد که مرحله بعدی احتمالی شیوع را در نظر می‌گیرند. از سوی دیگر، قرنطینه و سیاست‌های خانه‌نشینی که در جریان همه‌گیری از سوی دولت‌های مختلف به کار گرفته شد نیز تبعاتی برای هر اقتصادی دارد.

 

بر همین اساس، محمد حسینی و ابوالمحسن والی‌زاده در مقاله‌ای با استفاده از پرداخت‌های الکترونیکی ماهانه انجام شده از طریق پایانه‌های فروش، تاثیر قرنطینه ناشی از کووید-۱۹ و بازگشایی اقتصاد بر الگو‌های فعلی را بررسی کردند. با مقایسه داده‌های ماه‌های مشابه سال قبل، مشخص شد که در فاصله‌ای که خانه‌نشینی شدیدتر بود (اسفند و فروردین/ مارس-آوریل)، نرخ رشد سالانه ارزش تراکنش‌ها در مقایسه با ماه‌های قبل از شروع همه‌گیری ۴۵ درصد کاهش یافت. پس از بازگشایی اقتصاد ایران در اردیبهشت-خرداد، نرخ رشد سالانه ۶ درصد بیش از ماه‌های مشابه بود که نشان می‌دهد تقاضای انباشت‌شده پس از بازگشایی تخلیه شده است.



همچنین مشخص است که همه‌گیری کووید-۱۹ موجب افزایش قابل توجه تراکنش‌های آنلاین شده است و تاثیر آن پس از بازگشایی اقتصاد نیز ادامه دارد. این موضوع می‌تواند گویای اثر ماندگار کووید-۱۹ بر ترجیحات مصرف کننده در مورد خرید‌های آنلاین

 

بخش‌های آسیب‌دیده

در بخش دیگری از این مقاله تاکید شده است که در تمام گروه‌ها جز مواد غذایی و آشامیدنی، تعداد و ارزش تراکنش‌های مشاهده شده در اسفند و فروردین‌ماه کاهش چشمگیری یافته است. بیشترین افت در فروردین‌ماه مربوط به هتل و رستوران‌ها بوده که ناشی از تاثیرات نوروز و خانه‌نشینی در ماه نخست امسال در مقایسه با سال گذشته است. هتل و رستوران‌ها در فروردین‌ماه امسال در مقایسه با فروردین سال گذشته، با کاهش 97 درصدی در ارزش و 123 درصدی در تعداد تراکنش‌های انجام شده، روبرو شده‌اند.

 
 
گروه‌های دیگری که در فروردین‌ماه آسیب قابل توجهی دیده‌اند را می‎توان آموزش (کاهش ۸۲ درصدی در ارزش و ۱۱۲ درصدی در تعداد تراکنش‌ها)، پوشاک و کفش (کاهش ۸۲ درصدی در ارزش و ۱۱۲ درصدی در تعداد تراکنش‌ها)، تفریح و سرگرمی (کاهش ۵۲ درصدی در ارزش و ۴۶ درصدی در تعداد تراکنش‌ها)، حمل‌ونقل (کاهش ۴۷ درصدی در ارزش و ۳۶ درصدی در تعداد تراکنش‌ها)، ارتباطات (کاهش ۳۸ درصدی در ارزش و ۳۲ درصدی در تعداد تراکنش‌ها)، لوازم خانگی و اثاثیه (کاهش ۴۰ درصدی در ارزش و ۱۹ درصدی در تعداد تراکنش‌ها) و سلامت کاهش ۲۲ درصدیدر ارزش و ۲۱ درصدی در تعداد تراکنش‌ها) دانست. گروه مواد غذایی و آشامیدنی تنها گروهی است که در اسفندماه سال گذشته و فروردین‌ماه امسال رشد منفی نداشت و حتی رشد ۱۶ درصدی تعداد تراکنش‌ها را در فروردین امسال تجربه کرد. بر اساس مطالعه انجام گرفته، پس از بازگشایی تدریجی اقتصاد در ماه‌های اردیبهشت و خرداد، شاهد این هستیم که نرخ رشد سالانه بهبود یافته است.

 

در بخش خرده‌فروشی نیز بیشترین کاهش مربوط به پوشاک و کفش، اسباب‌بازی، تجهیزات ورزشی، قالی و کفپوش، سایر خرده‌فروشی‌ها، لواز خانگی و اثاثیه، کتاب و روزنامه‌فروشی بوده است.



بر اساس یک مقاله، نرخ رشد سالانه سهم ارزش تراکنش‌های آنلاین در فروردین امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته رشد ۱۸۴ درصدی و در اردیبهشت و خرداد به ترتیب ۲۳۲ و ۲۴۶ درصدی را شاهد بوده است. کمترین آسیب از نظر تعداد تراکنش انجام شده در طول دوران خانه‌نشینی نیز متعلق به مواد غذایی و آشامیدنی بوده است.
 
منبع: تسنیم
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->