افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیم‌سکه یک میلیون تومان گران شد! زمان ثبت سفارش خرید عرضه اولیه امروز مشخص شد (۳ دی ۱۴۰۳) | حداکثر ۴ میلیون ریال برای خرید عرضه اولیه دزاگرس نیاز است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۳ دی ۱۴۰۳) | جهش دلار به کانال ۷۷ هزار تومان ویدئو | وزیر اقتصاد قیمت دلار را مشخص کرد سهام اولین شرکت دانش‌بنیان شنبه آینده (۸ دی ۱۴۰۳) عرضه اولیه می‌شود | چقدر نقدینگی کنار بگذاریم؟ حراج سکه ضرب ۱۴۰۳ مرکز مبادله امروز برگزار می‌شود (۳ دی ۱۴۰۳) صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود
سرخط خبرها

دارندگان مشاغل خانگی صرفا تعداد خاصی از زنان نیستند

  • کد خبر: ۴۱۹۱۶
  • ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۱
دارندگان مشاغل خانگی صرفا تعداد خاصی از زنان نیستند
مشاغل خانگی عنوان فعالیت‌هایی است که در خانه و توسط اعضای خانواده برای درآمدزایی انجام می‌شود. این مشاغل سال پیش در قالب قانون در راستای سیاست‌های اشتغال‌زایی کشور به رسمیت شناخته شد و مورد حمایت قرار گرفت.
محدثه جزایی | شهرآرانیوز؛ خانه به طور سنتی جایی است که حول حضور زن در خانه می‌گردد و با انجام کار‌های مربوط به خانه‌داری، پرورش و تربیت فرزندان و ایجاد مأمن و استراحتگاهی برای سایر اعضای خانواده تعریف می‌شود. از گذشته‌های دور، قبل از گسترش شهرنشینی، زنان در روستا‌ها پای ثابت فعالیت‌های کشاورزی و دامپروری به حساب می‌آمدند. آن‌ها در کنار اداره کار‌های خانه و فرزندآوری، در کار‌های پرمشقت و دشوار بیرون از خانه نیز همپای مردان اعضای خانواده به فعالیت و کار مشغول بودند.
 
با گسترده‌شدن شهر‌ها و کوچک‌تر شدن خانه‌ها، این فعالیت‌ها رنگ و بوی دیگری گرفت. با افزایش زنان دانش‌آموخته و ماهر و نبود امکان حضور همه آن‌ها در بازار کار که در برخی موارد بنابر تمایل و خواست زنان صورت پذیرفته است، در دهه ۸۰ خورشیدی صحبت از مشاغل خانگی به میان آمد. مشاغل خانگی عنوان فعالیت‌هایی است که در خانه و توسط اعضای خانواده برای درآمدزایی انجام می‌شود. این مشاغل سال پیش در قالب قانون در راستای سیاست‌های اشتغال‌زایی کشور به رسمیت شناخته شد و مورد حمایت قرار گرفت.
 
بر اساس این قانون، منظور از مشاغل یا کسب‌وکار خانگی، آن دسته از فعالیت‌هایی است که توسط عضو یا اعضای خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب‌وکار بدون مزاحمت و اخلال در آرامش واحد‌های مسکونی هم‌جوار شکل می‌گیرد و به تولید خدمت یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی منجر می‌شود. پس از اجرایی‌شدن این قانون و آشکارشدن نقطه‌ضعف‌های آن بر مبنای آسیب‌شناسی و انجام مطالعات تطبیقی و میدانی که در سال ۱۳۹۵ صورت گرفت، الگوی جدیدی برای توسعه مشاغل خانگی پیشنهاد شد که هسته اساسی آن شناسایی مزیت‌ها و فرصت‌ها، توانمندسازی متقاضیان و از همه مهم‌تر اتصال این مشاغل به بازار بود.
 
اگرچه قانون سال ۱۳۸۹ این مشاغل را به هیچ جنسیتی منتسب نکرده بود، در بازنگری فرایند اجرایی‌شدن آن، به طور ویژه از زنان به عنوان گروه هدف نام برده شد که در آن، زنان سرپرست خانوار جایگاهی ویژه یافتند. از جمله مزایای مشاغل خانگی برای زنان سرپرست خانواده این است که با هزینه اندک، با اتکا بر توانایی و استعداد‌های فردی قابل انجام است و از ورود این زنان به چرخه حمایتی جلوگیری می‌کند. استقلال و اتکا به توانایی‌ها به عنوان خروجی این مشاغل ستودنی است، اما از سوی دیگر، تنگنا‌هایی که برای فروش محصول پیش‌روی این زنان وجود دارد از چالش‌های اساسی در این بحث است.
 
تلاش برای کمک به بهبود این مشاغل از سوی نهاد‌های دولتی و سمن‌ها از سوی دیگر، این نگرانی را در پی دارد که نام مشاغل خانگی و برندسازی محصولات آن با نام زنان پیوند بخورد. به عبارت دیگر، ایجاد این تصور که دارندگان مشاغل خانگی لزوما تعداد خاصی از زنان هستند که بنابر اجبار به آن روی آورده‌اند، خطر بزرگی است که این مشاغل را تهدید می‌کند. این روز‌ها که تعداد زیادی از مردم جهان ماندن در خانه را تجربه کرده‌اند، شغل خانگی معنای وسیع‌تری یافته است که می‌تواند نقطه قوتی برای دارندگان این مشاغل به شمار رود.
 
در حقیقت، چشم‌انداز گسترده‌ای گشوده شده است که می‌تواند بر شمار دارندگان شغل خانگی بیفزاید و رونقی تازه به این کسب‌وکار‌ها ببخشد؛ بنابراین بهتر است به جای محدودساختن این مشاغل برای زنان به طور کلی و زنان سرپرست خانوار به‌طور خاص، راه‌های پیوند آن‌ها به شریان‌های اصلی بازار را تسهیل کرد. نکته اصلی این است که با هدایتگری مشاغل خانگی باید از ایجاد رقابت میان مشاغل خانگی با مشاغل کارگاهی و کارخانه‌ای دوری کرد. این روز‌ها به دلیل کیفیت پایین برخی مواد غذایی تولیدشده در کارخانه‌ها، مردم گرایش بیشتری به تهیه برخی اقلام خوراکی تهیه‌شده در خانه دارند.
 
به نظر می‌رسد با نظارت بر محتویات تولیدشده در کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولیدی می‌توان بازار مشاغل خانگی را به سمت‌وسوی رفع نیاز‌های دیگر سوق داد. در واقع، به جای ایجاد بازار موازی، بهتر است که مشاغل خانگی عهده‌دار جبران نقایص تولیدات دیگر باشند. یکی از مهم‌ترین تقطه ضعف‌های تولید کالا در ایران بسته‌بندی محصولات و ارتقای کیفیت پوشش محصول است. می‌توان از ظرفیت گسترده شغل‌های خانگی برای رفع کمبود‌های بازار اصلی بهره گرفت و از این طریق، هم به اقتصاد خانه‌ها و هم اقتصاد کشور کمک شایانی کرد. به این ترتیب، مشاغل خانگی نه‌تن‌ها کاری درجه۲ و تنها متصف به زنان تلقی نمی‌شود، ارزشی همپایه سایر مشاغل می‌یابد، مسئله‌ای که می‌تواند گام بزرگی در راستای شکوفایی و بهره‌گیری از استعداد همه افراد جامعه باشد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->