پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت
سرخط خبرها

افزایش ۳۰ درصدی تولید پسته در کشور

  • کد خبر: ۴۳۹۷۱
  • ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۶
افزایش ۳۰ درصدی تولید پسته در کشور
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران از افزایش ۳۰ درصدی تولید پسته نسبت به سال گذشته خبر داد.
به گزارش شهرآرانیوز. مصطفی احمدی در خصوص وضعیت بازار خشکبار، اظهار داشت: قیمت آجیل و خشکبار به چندعامل یعنی تولید، عرضه و تقاضا و قیمت ارز بستگی دارد. با توجه به اینکه صادرات و واردات با ارز انجام می‌شود، نرخ ارز می‌تواند تأثیر گذار باشد.

وی با اشاره به اینکه خداروشکر در اکثر اقلام، تولید حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته است، گفت: نرخ ارز باعث گرانی برخی اجناس شد که دلیل آن نیز این بود، وقتی در اول فصل جنسی گران شود، برای آجیل فروش خوب نیست، زیرا همیشه در ابتدای فصل برداشت و تولید جنس ارزان می‌شود و کمبودی نیز وجود ندارد.


رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران خاطر نشان کرد: در حال حاضر قیمت‌ها به دلیل ارز گران شده و حتی برخی از فروشندگان نیز نمی‌فروشند، زیرا عده‌ای ترجیح می‌دهند صادر و یا از مرز عراق قاچاق کنند. همچنین کشاورز و تولید کننده اصلی نیز تمایل دارند اجناس خود را به این افراد بفروشند.


احمدی با اشاره به اینکه سال گذشته یک فرد عراقی ۳ دلار برای خرید یک کیلو تخمه هزینه می‌کرد، ولی الان با یک تا یک و نیم دلار می‌تواند خرید انجام دهد گفت: بنابراین تعادل به هم ریخته و رکود تورم نیز وجود دارد، زیرا بر خلاف عرضه، تقاضایی در بازار ما وجود ندارد. البته باید بدانیم که در شهریور و مهر ماه معمولا تقاضا وجود ندارد و بیشتر خرید‌ها از برج ۸ و ۹ شروع می‌شود.

قیمت آجیل و خشکبار در سقف قیمتی قرار دارد

وی در پاسخ به این سوال که وقتی الان قیمت‌ها افزایش یافته، آیا قبل از عید نیز مجدد احتمال افزایش وجود دارد، تصریح کرد: بعید است قیمت‌ها مجدد برای عید گران شود، زیرا قیمت‌های فعلی در سقف قرار دارد. تجربه نشان داده که وقتی قبل از فصل خرید یعنی عید، اجناس گران شود، به دلیل نبود تقاضا قسمت‌ها شکسته شده و وقتی بازار به تعادل عرضه و تقاضا برسد، تعادل ایجاد می‌شود.

احمدی در خصوص تقاضای فعلی بازار گفت: امروزه اگر خریداری وجود دارد، تنها ۱۰ الی ۲۰ درصد آن مصرف کننده واقعی است، ولی ۸۰ درصد خرید‌ها توسط خود فروشندگان و در اصطلاح ماشینی است. یعنی خرید عمده برای مغازه داران و یا دلالان است.

افزایش ۳۰ درصدی تولید پسته نسبت به سال گذشته

رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران در مورد گرانی پسته نسبت به سال گذشته اظهار داشت: وقتی پسته تازه نسبت به سال گذشته گران‌تر شده، قیمت پسته خشک مصرفی مردم که باید فراوری شود، حتما قیمتش بیشتر از پسته تازه و پسته سال گذشته خواهد بود. اما باید این را نیز در نظر بگیریم که اگر قیمت آن گران شده در مقابل تولید پسته نیز حدود ۳۰ درصد افزایش یافته است.


وی ادامه داد: پسته یک جنس داخلی نیست بلکه کالایی بین المللی است، در بازار دنیا پسته گران نشده و پسته فندقی ۸ دلار و پسته اکبری ۱۰ الی ۱۲ دلار است، اما در سال جاری به دلیل کرونا صادرات منسجمی نداشته و البته قیمت داخل مطابق قیمت بین المللی نیست، زیرا ۱۲ دلار با نرخ فعلی دلار بیش از نرخی است که پسته در داخل به فروش می‌رسد.


احمدی گفت: اگر صادرات همانند سال گذشته انجام شود و به روال عادی بازگردد احتمالا افزایش قیمت خواهیم داشت.

منبع: تسنیم
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->