زمان واریز یارانه شهریور ۱۴۰۴ اعلام شد | یارانه شهریور با یک تفاوت آشکار واریز می‌شود بازگشت یارانه نقدی برخی خانوارها با تجدیدنظر دهک بندی‌ها قیمت برنج ایرانی در بازار چقدر است؟ (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) ریزش قیمت دلار شروع شد | دلار امروز در مشهد چقدر شد؟ (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) واگذاری سهام شرکت سایپا فعلا منتفی شد آغاز به ساخت مگاپروژه خورشیدی در مه‌ولات خراسان رضوی توسط وزیر نیرو کالابرگ الکترونیکی امروز شارژ شد (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) | سرپرستان خانوار حسابشان را چک کنند + جزئیات بورس در هفته سوم شهریور ۱۴۰۴ بازدهی داشته است بخشودگی جرائم مالیاتی اصناف تا سقف ۱۰ میلیون تومان + جزئیات پیش‌بینی قیمت دلار | سرکوب دلار با اهرم خبر‌های سیاسی؛ دلار ۱۰۰ هزار تومان شد! نفت جهانی در پی تنش‌های جدید خاورمیانه گران شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت طلا و سکه | آیا کاهش شتاب رشد قیمت‌ها در بازار طلا و سکه ادامه خواهد یافت؟ موقوفات، زیرساخت‌های اقتصادی خراسان رضوی | روایتی از ارتقای مستمر بهره‌وری در ۲۷ هزار موقوفه استان تأکید معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی بر لزوم مشارکت شبکه بانکی در پروژه‌های آزادراهی + فیلم پورشه 911 توربو S مدل 2026 رونمایی شد + مشخصات فنی و امکانات | نیرومندترین نسخه در تاریخ قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | افزایش ۶۰ میلیونی تویوتا کرولا بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | دنا پلاس چقدر شد؟ چنددرصد بازار خودروهای ایران را وارداتی‌ها تشکیل می‌دهند؟ تولید بی‌سابقه حوزه زنبورداری در خراسان رضوی پیش‌بینی افزایش تدریجی تولید تخم‌مرغ برای امسال در شهرستان مشهد خرید انواع رله و سنسور صنعتی از بایا کنترل ۸۹ درصد زوج‌های خراسان رضوی در صف دریافت وام ازدواج + فیلم شورای رقابت عرضه خودروهای مشمول قیمت‌گذاری در بورس کالا را غیرقانونی اعلام کرد طلافروشی‌های مشهد فردا (۱۹ شهریور ۱۴۰۴) تعطیل هستند معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: نرخ بیکاری خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۴ به ۴/۹ درصد رسید بورس به تعادل رسید | حجم و ارزش معاملات رشد کرد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) قیمت تخم‌مرغ در مشهد اعلام شد | شنیسل مرغ، ماهی، جگر و کله‌پاچه چند؟ (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) + جدول یک نماینده مجلس: به‌زودی شاهد تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی در کشور خواهیم بود |  «قرارداد معین» در راه است (۱۸ شهریور ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

آیا قیمت ماکارونی افزایش می‌یابد؟

  • کد خبر: ۴۴۳۵۳
  • ۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۲
آیا قیمت ماکارونی افزایش می‌یابد؟
با‌توجه‌به افزایش قیمت گندم و آرد، خبر‌هایی از احتمال افزایش دوباره قیمت ماکارونی و دیگر صنایع آردبر شنیده می‌شود.
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ هفته اول خرداد بود که خبر افزایش قیمت ماکارونی درپی افزایش نرخ گندم به صورت رسمی اعلام شد. بر این اساس، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با افزایش ۵۰ درصدی نرخ‌ها موافقت کرد و بعد از آن، مثلا قیمت هر بسته ماکارونی ۷۰۰ گرمی رشته‌ای از ۵ هزارو ۲۰۰ تومان به ۷ هزارو ۸۰۰ تومان افزایش یافت. البته شهرآرا اردیبهشت امسال در گزارشی با عنوان «ماکارونی امسال هم گران‌تر می‌شود» از احتمال افزایش قیمت این محصول خبر داده بود.

ماکارونی که یکی از اقلام پرطرفدار در سبد خانوار به خصوص در بین اقشار متوسط و ضعیف جامعه است، در سال‌های قبل نیز افزایش قیمت پیدا می‌کرد؛ مثلا در آستانه ماه رمضان سال ۹۸ نرخ این کالا ۷۰ درصد افزایش یافت که بازهم علت اصلی آن، افزایش قیمت گندم اعلام شد و قیمت هر بسته ماکارونی ۷۰۰گرمی از ۳ هزارو ۱۰۰ به ۵ هزارو ۴۵۰ تومان رسید. بر این اساس، می‌توان گفت که قیمت این کالا از خرداد سال ۹۸ تاکنون ۱۲۰ درصد افزایش یافته است و حالا حرف وحدیث‌هایی از افزایش دوباره قیمت این کالا آن هم با گذشت فقط چند ماه از افزایش نرخ قبلی به گوش می‌رسد. همین مسئله بهانه‌ای شد تا با مراجعه به بازار مصلی، وضعیت عرضه این کالا را در یکی از بازار‌های عمده فروشی مشهد بررسی کنیم.

آقای عارفی از پشت پلاستیک نصب شده دورتادور میز کارش با نشان دادن یک بسته ماکارونی ۷۰۰ گرمی‌ می‌گوید: قرار است این کالا یک بار دیگر گران شود و احتمالا قیمت مصرف کننده آن به بیشتر از ۹ هزار تومان هم برسد. او که به شنیده‌های خود اطمینان دارد، تعداد زیاد کارتن‌های چیده شده ماکارونی در انتهای انبار را نشان می‌دهد و تاکید می‌کند: این موضوع را بازاریاب‌های شرکت‌های بزرگ به واحد‌های صنفی گفته اند. برای بررسی موضوع از دیگر کسبه هم در این باره پرس وجو می‌کنیم. آقای جهانی که بیرون مغازه اش به اندازه کارتن‌های شوینده، کارتن ماکارونی نیز دیده می‌شود، می‌گوید: وضعیت بازار به جایی رسیده که کار ما از ناله گذشته و به گریه رسیده است. اکنون کارخانه‌ها با ناز و منت به ما ماکارونی می‌فروشند.

او درباره احتمال افزایش دوباره قیمت ماکارونی هم این طور می‌گوید: من هم این موضوع را از چند فرد مطلع شنیده ام. اصلا از قبل گفته بودند که موج دوم گرانی‌ها از اوایل مهر شروع می‌شود. البته هرقدر بخواهید، ماکارونی در بازار هست، اما می‌گویند قرار است دوباره گران شود.

اما در این میان آقای شیبانی، یکی دیگر از کسبه بازار مصلی، همان طور که بیرون مغازه روی صندلی چرخ‎‌دار نشسته است و چای می‌خورد، از این موضوع اظهار بی اطلاعی می‌کند و می‌گوید: مگر چندبار قرار است گران شود؟ من به تازگی خرید نکرده ام، ولی بعید می‌دانم که دوباره افزایش قیمت داشته باشد؛ چون این طور وقت‌ها معمولا مشتریان برای خرید هجوم می‌آورند.

درحال گپ وگفت با این عمده فروش هستیم که ۲ مرد نزدیک می‌شوند و یکی از آن‌ها از آقای شیبانی می‌پرسد: ماکارونی با تناژ بالا دارید؟ آقای شیبانی با نگاهی متعجب، صحبتش را با ما قطع می‌کند و به مشتری‌ها جواب مثبت می‌دهد. او پس از چک وچانه با مشتریانش، قیمت عمده فروشی یکی از برند‌های معروف ماکارونی را ۶ هزار و ۲۵۰ تومان اعلام می‌کند و برای بستن قرارداد به داخل مغازه می‌رود.


گرانی دوباره ماکارونی بعید نیست

با این همه برای اطمینان از دیده‌ها و شنیده‌های خود به سراغ رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی می‌رویم. آیا احتمال افزایش دوباره قیمت ماکارونی وجود دارد یا این موضوع درحد یک شایعه است؟ سیدحسن حسینی در پاسخ به این سوال شهرآرا می‌گوید: من هم فکر می‌کنم گران شود و خیلی شایعه نباشد؛ چون قیمت آرد به دلیل گران شدن قیمت گندم درحال افزایش است و بعید نیست که نه فقط ماکارونی بلکه دیگر صنایع آردبر مثل کیک، کلوچه، شیرینی و... هم گران شود.

او می‌افزاید: در چند روز گذشته قیمت گندم در بازار آزاد ۳۰۰ تومان افزایش داشته و هرکیلوگرم آن به ۳ هزارو ۳۰۰ تومان رسیده است که آن را هم باید به صورت لحظه‌ای قیمت بگیریم. رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی کارخانجات آرد استان‌های خراسان در ادامه، با اشاره به اینکه گندم دولتی کم است و به موقع هم تامین نمی‌شود، می‌گوید: اکنون قیمت هرکیلو گندم دولتی ۲ هزارو ۷۰۰ تومان است که بعد از دریافت حواله باید از استان مرکزی بارگیری شود و فقط هزینه حمل هرکیلو تا زمان رسیدن به استان خراسان ۳۰۰ تومان است که مشکلات فراوانی دارد.

حسینی ادامه می‌دهد: به دلیل اینکه دولت نتوانست نهاده‌های دامی ازجمله جو را به اندازه تامین کند، در فصل برداشت گندم، این محصول بیشتر جذب کارخانه‌های خوراک دام شد و وارد چرخه تولید نشد؛ به همین دلیل اکنون خیلی گران شده است که به احتمال زیاد به دنبال آن با افزایش قیمت آرد، هزینه تمام شده صنایع آردبر افزایش می‌یابد و قیمت محصولاتی مثل ماکارونی نیز افزایش خواهد یافت.
به گفته او قیمت هرکیلوگرم آرد با گندم دولتی در بازار حدود ۳ هزارو ۵۰۰ تومان و قیمت هرکیلوگرم آرد با گندم آزاد بسته به نوع آرد ۳ هزارو ۸۵۰ تا ۴ هزار تومان است.

فعالان در صنعت تولید ماکارونی معتقدند با توجه به پرطرفدار بودن این محصول و طیف گسترده مصرف کنندگان، همیشه در زیاد کردن قیمت‌ها احتیاط کرده اند و برای ادامه فعالیت خود، باید محصولاتشان را با هزینه واقعی تولید، عرضه کنند، بنابراین افزایش قیمت این کالا آن هم دوبار در سال بی سابقه است. هرچند این موضوع هنوز به صورت رسمی اعلام نشده است و حالا باید منتظر تصمیم ستاد تنظیم بازار کشور باشیم. البته با توجه به بی ثباتی قیمت در مواد اولیه ازجمله آرد و همچنین هزینه‌های بسته بندی این محصول، گران شدن دوباره آن دور از انتظار نیست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->