تکمیل ریل‌گذاری راه آهن زاهدان- خاش تا سال آینده امانوئل مکرون به لبنان سفر می‌کند خانواده‌های اسرای صهیونیست: نتانیاهو مسئول جان زندانیان است قالیباف: زمانی که قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفتیم، صدام آن را نپذیرفت ایران برای رئیس جمهور جدید لبنان آرزوی موفقیت کرد سخنگوی وزارت امور خارجه: حملات نظامی آمریکا و انگلیس به یمن مصداق «جنایت تجاوز» است سردار شیخیان: به‌زودی شاهد الحاق یک سامانۀ ضد بالستیک به پدافند هوایی کشور خواهیم بود پزشکیان: با کمک مردم تمام نیازهای مناطق نیازمند اجرایی می‌شود | ما پول نداریم ولی مردم را داریم الحوثی: حزب الله خود را بازیافته و قوی و قوی‌تر می‌شود خودکشی جاسوس سوئیسی در زندان سمنان (۲۰ دی ۱۴۰۳) سفارت ایران در لبنان: مشتاق تحکیم روابط ایران و لبنان در جهت تامین منافع هر دو کشور هستیم سرلشکر سلامی: برای دفاع از تمامیت ارضی ایران از هر زمان دیگری آماده‌تریم پزشکیان: مصمم به رفع تبعیض‌ها در مناطق محروم هستیم ژنرال «جوزف عون» رئیس جمهور لبنان شد (۲۰ دی ۱۴۰۳) رئیس‌جمهور وارد سیستان و بلوچستان شد (۲۰ دی ۱۴۰۳) + فیلم پزشکیان: حرکت به سمت انرژی‌های پاک و اصلاح سیاست‌های توسعه ضروری است رئیس جمهور جدید لبنان انتخاب نشد هفدهمین جشنواره حضرت علی‌اکبر(ع) سربازان سپاه امام‌رضا(ع) در مشهد برگزار شد + فیلم شهادت یک مرزبان در هنگ مرزی میرجاوه (۲۰ دی ۱۴۰۳) قالیباف: من بچه انقلابم و وابستگی به گروه‌های سیاسی ندارم پاکپور: اهداف رزمایش پیامبراعظم(ص) ۱۹ محقق شد پزشکیان در مراسم افتتاحیه بیمارستان آیت الله رفسنجانی: نقش او در نظام و انقلاب غیرقابل انکار است ظریف: امروز، آغاز گفت‌و‌گو و وفاق است پهپاد انتحاری «رضوان» سپاه رونمایی شد + فیلم اولین سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد (۲۰ دی ۱۴۰۳) فرمانده کل سپاه: توسعه نیروی زمینی سپاه متناسب با نیازهای روز است مرحله نهایی رزمایش پیامبراعظم(ص) ۱۹ آغاز شد سخنرانی پزشکیان در همایش وفاق ملی | رئیس جمهور: برای حق و عدالت شاخص وجود دارد
سرخط خبرها

نگاهی به نتایج انتخابات هیئت‌رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی

  • کد خبر: ۴۴۳۶۳
  • ۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۶
نگاهی به نتایج انتخابات هیئت‌رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی
روز گذشته ۲ مهر ۱۳۹۹، سیدمحسن دهنوی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی، از برگزاری نشست انتخابات هیئت‌رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی به‌عنوان فراکسیون اکثریت مجلس، خبر داد که طی آن محمدباقر قالیباف با اتفاق آرا به‌عنوان رئیس فراکسیون و حجج‌اسلام سیدمحمدرضا میرتاجدالدینی و نصرا... پژمانفر به‌ترتیب به‌عنوان نایب رئیس اول و دوم انتخاب شدند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ روز گذشته ۲ مهر ۱۳۹۹، سیدمحسن دهنوی، عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی، از برگزاری نشست انتخابات هیئت‌رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی به‌عنوان فراکسیون اکثریت مجلس، خبر داد که طی آن محمدباقر قالیباف با اتفاق آرا به‌عنوان رئیس فراکسیون و حجج‌اسلام سیدمحمدرضا میرتاجدالدینی و نصرا... پژمانفر به‌ترتیب به‌عنوان نایب رئیس اول و دوم انتخاب شدند. همچنین عباس گودرزی، سیدجلیل میرمحمدی و معصومه پاشایی به‌عنوان دبیران، احمد نادری به‌عنوان کارپرداز هیئت‌رئیسه و مجتبی یوسفی به‌عنوان سخن‌گوی هیئت رئیسه فراکسیون انقلاب اسلامی برگزیده شدند. هیئت‌رئیسه و فراکسیون انقلاب اسلامی از هفته جاری، کار خود را آغاز خواهند کرد و مهم‌ترین دستور کار این فراکسیون، برگزاری جلسه شورای مرکزی و جمع‌بندی درباره وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت است که نشست رأی اعتماد آن در روز سه‌شنبه هفته آینده در صحن علنی برگزار می‌شود.

انتخاب قالیباف به‌عنوان ریاست فراکسیون انقلاب اسلامی یا به‌عبارتی فراکسیون اکثریت مجلس در شرایطی صورت می‌گیرد که ۱۵ خرداد، ولی اسماعیلی، نماینده گرمی و مغان و عضو هیئت اجرایی فراکسیون نیرو‌های مردمی انقلاب، در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، اعلام کرده بود: «براساس اساسنامه جدید، رئیس مجلس و نواب حق شرکت در انتخابات شورای مرکزی به‌عنوان کاندیدای هیئت‌رئیسه فراکسیون را ندارند و به عبارتی رئیس فراکسیون به‌عنوان رئیس بزرگ‌ترین فراکسیون سیاسی کشور در امورات مجلس با رئیس مجلس هم‌افزایی خواهند داشت». بااین‌حال، اسماعیلی یک ماه بعد یعنی ۱۵ مرداد، با تغییر نظر در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «فراکسیون نیرو‌های مردمی انقلاب یکشنبه هفته آینده تشکیل جلسه می‌دهد که ۶۴نفر به‌عنوان شورای مرکزی و از این تعداد ۷نفر به‌عنوان هیئت‌رئیسه انتخاب خواهند شد. دکتر قالیباف نیز برای ریاست فراکسیون اکثریت مجلس نامزد می‌شوند».
 
توضیح آنکه اعضای شورای مرکزی فراکسیون جبهه نیرو‌های انقلاب که پیش‌تر قالیباف را با اتکا به جایگاه ریاستش بر مجلس پس از آنکه موفق به اخذ آراء لازم برای عضویت در شورای مرکزی این فراکسیون نشده بود، به‌عنوان عضو حقوقی شورای مرکزی فراکسیون اکثریت مجلس معرفی کردند، در آخرین اقدام خود قید و بند درنظرگرفته‌شده در اساسنامه را اصلاح کردند تا مسیر پیش روی قالیباف هموارتر از گذشته شود. تا پیش از این اساسنامه این فراکسیون با الهام از سازوکار انتخاب اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون‌های تخصصی مجلس تأکید کرده بود که اعضای هیئت‌رئیسه نمی‌توانند در انتخابات هیئت‌رئیسه فراکسیون اکثریت مجلس کاندیدا شوند، اما در جدیدترین اصلاحات صورت‌گرفته این محدودیت شامل حال رئیس مجلس نمی‌شود و فقط سایر اعضای هیئت‌رئیسه را دربر‌می‌گیرد.
 
ریاست فراکسیون نیرو‌های انقلاب اسلامی در مجلس از قرار معلوم و حداقل تا یک‌سال آینده، آخرین زمین رقابت اصولگرایان است؛ رقابتی که علاوه‌بر تعیین وزن به‌اصطلاح ژنرال‌های منتهی‌الیه دست راست سیاست ایران که موفق به کسب جواز حضور در پارلمان شده‌اند، تأثیر بسزایی بر سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری می‌گذارد. توضیح آنکه کسب بدون زحمت و بدون رقیب جدی کرسی ریاست این فراکسیون توسط قالیباف، حکایت از آن دارد که خرده جریان‌های اصولگرای حاضر در پارلمان یا با یکدیگر به سازش نسبی رسیده‌اند یا قالیباف توانسته است گروه‌های مختلف اصولگرا را با خود همراه کند و از رقبا پیشی بگیرد. اکنون، اختیارات قالیباف با تصاحب کرسی ریاست فراکسیون جبهه نیرو‌های انقلاب بیش از گذشته خواهد شد و عملا تمام کنش‌ها و واکنش‌های صورت‌گرفته در بهارستان را زیرنظر شخص خود خواهد داشت.
 
اهمیت این موضوع زمانی بیشتر درک خواهد شد که بدانیم اردیبهشت امسال، در زمانی‌که زمزمه‌های قطعی‌شدن ریاست قالیباف بر مجلس یازدهم در بهارستان مطرح بود، برخی از چهره‌های نزدیک به جبهه پایداری و محمود احمدی‌نژاد، به گفته محمود احمدی‌بیغش، نماینده مردم شازند، در طرح «اصلاح ساختار مجلس» به دنبال کاهش قدرت رئیس مجلس و کنترل قدرت مانور او بودند. در تحلیل همین چشم‌انداز موردنظر برخی از نمایندگان، محمد مهاجری، فعال سیاسی و رسانه‌ای اصولگرا، اعلام کرد که «اصولگرایان می‌خواهند قالیباف را از رئیس مجلس به مبصر مجلس تبدیل کنند. آن‌ها پیش‌تر هم اقدامات دیگری برای محدودسازی شهرداری سابق تهران انجام داده بودند».
 
با علم به آنچه در روز‌های نخست مجلس درجریان بوده و آنچه در این چند ماه گذشته است، به نظر می‌رسد که ریاست قالیباف بر فراکسیون اکثریت مجلس، پس از تلاش‌های چندین‌ماهه، گام نهایی تثبیت موقعیت وی در مجلس دربرابر سایر رقباست؛ وضعیتی که دربرابر رقبای قدرتمند و صاحب‌نفوذ در بهارستان، آسان به دست نیامده است و به قالیباف کمک می‌کند تا برای هر کنش سیاسی در آینده، با خیالی آسوده‌تر گام بردارد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->