رالی بازار‌های مالی در ایستگاه پایان شهریور | بورس و خودرو در صدر، اونس جهانی در انتهای جدول

  • کد خبر: ۴۴۷۱۰۷
  • ۳۱ شهريور ۱۴۰۵ - ۱۵:۲۲
بازارهای مالی
«شهرآرانیوز - گروه اقتصاد»، بررسی عملکرد ۶ماهه نخست سال ۱۴۰۵ نشان می‌دهد که نقشه بازدهی بازار‌های مالی تغییرات معناداری داشته است. در حالی که «بورس» با بازدهی خیره‌کننده ۹۳ درصدی پیشتاز بی‌رقیب بازار‌های سرمایه‌گذاری بوده، «خودرو» نیز پا به پای آن حرکت کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، نیمه اول سال ۱۴۰۵ در حالی به پایان رسید که نوسانات شدید بازار‌های مالی، تحلیلگران را با چهره‌ای متفاوت از روند معمول بازدهی‌ها مواجه کرده است. داده‌های آماری نشان می‌دهد که استراتژی سرمایه‌گذاران در این ۶ ماه، بیشتر به سمت بازار‌های «مولد» یا «دارایی‌های با نوسان بالا» متمایل بوده است.

رالی بازار‌های مالی در ایستگاه پایان شهریور | بورس و خودرو در صدر، اونس جهانی در انتهای جدول

بورس؛ قهرمان بازگشت به اعتماد

بر اساس نمودار بازدهی، شاخص بورس با ثبت بازدهی ۹۳ درصدی، قله بازار‌های مالی در ۶ ماهه ابتدای سال بوده است. این جهش قابل‌توجه که احتمالاً حاصل واکنش بازار با وجود سایه جنگ بر کشور، جابه‌جایی نقدینگی از بازار‌های غیرمولد به بورس است، نشان می‌دهد سهامداران توانسته‌اند بیشترین سود را از نوسانات این نیم‌سال برداشت کنند.

خودرو؛ پیشران بازار مصرفی

نکته قابل تأمل، بازدهی ۶۶ درصدی بازار خودرو است. این بازار که همواره به عنوان کالایی مصرفی-سرمایه‌ای شناخته می‌شود، بار دیگر ثابت کرد که در شرایط تورمی، یکی از مطمئن‌ترین پناهگاه‌ها برای حفظ ارزش پول است. بازدهی ۶۶ درصدی نشان می‌دهد خودرو (با اشاره به مدل‌های پرتقاضا نظیر پژو ۲۰۷) عملاً توانسته حتی از دلار و طلا پیشی بگیرد.

بازار‌های ارزی و فلزات؛ افت سرعت در تداوم تورم

برخلاف سال‌های گذشته، «دلار» با ۵۰ درصد بازدهی در جایگاه سوم قرار گرفته و بازار‌های طلا (۲۹ درصد) و سکه امامی (۲۶ درصد) در نیمه دوم جدول قرار دارند. این ارقام نشان‌دهنده آن است که با وجود تداوم انتظارات تورمی، شتاب رشد در این بازار‌ها نسبت به بورس و خودرو تعدیل شده است.

بیت‌کوین و انس طلا؛ حاشیه امن یا عقب‌نشینی؟

بازدهی ۲۲ درصدی بیت‌کوین در ۶ ماه گذشته نشان می‌دهد این بازار همچنان با نوسانات جهانی گره خورده و نتوانسته به اندازه بازار‌های داخلی ایران بازدهی داشته باشد. در انتهای جدول نیز «انس جهانی طلا» قرار دارد که با بازدهی منفی، ضعیف‌ترین عملکرد را در نیمه اول سال ۱۴۰۵ به نام خود ثبت کرده است.

شکاف عمیق میان بازدهی ۹۳ درصدی بورس و ارقام تک‌رقمی برخی دارایی‌های جهانی، پیام روشنی برای فعالان اقتصادی دارد: اقتصاد ایران در ۶ ماهه اول ۱۴۰۵، بیش از هر زمان دیگری به «بومی‌سازی سود» روی آورده است. حال باید دید آیا این روند در نیمه دوم سال با رویکرد‌های انقباضی یا انبساطی دولت تداوم خواهد داشت یا شاهد جابه‌جایی مجدد جریان نقدینگی به سمت بازار‌های امن‌تر خواهیم بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.