مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴) افزایش ظرفیت ترانزیت ریلی در مسیر راه آهن ایران و بلاروس پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴) رشد قیمت خودرو‌های خارجی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آغاز قطع ۱۲ ساعته آب مشترکان پرمصرف ریزش ۳ تا ۲۳ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های داخلی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) حراج خودرو‌های وارداتی از امروز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ | اعلام نتایج هفته آینده مشکل ثبت گوشی آیفون‌های ۱۴و ۱۵ به زودی حل می‌شود ذخیره سود یا ترس از ریسک‌های سیاسی | حرکت رفت و برگشتی بازار سهام (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) تشدید جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین، ریزش بورس‌های جهان از سرگرفته شد حذف کروکی در تصادفات تا خسارت ۵۳ میلیون تومان افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | طلا گرمی چند شد؟ (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | اوج گیری دوباره نرخ دلار نوبرانه‌ای با قیمت نجومی | گوجه‌سبز کیلویی ۱۱ میلیون تومان! ادامه طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴ مشروط شد قیمت و کیفیت نان رها شده است | اجاره دادن نانوایی پای دلالان را به این صنف باز کرده است قیمت جهانی نفت امروز (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | نفت برنت به ۶۰ دلار سقوط کرد صنعت روی موج نگرانی از قطعی برق قیمت طلای جهانی امروز (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | طلای جهانی کاهشی شد اعتبار کالابرگ الکترونیکی امروز واریز شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | مشمولانی که حسابشان شارژ نشد، چه کنند؟ پیش‌بینی نرخ دلار در سال جاری | قیمت دلار واقعی نیست ارزش روز سهام عدالت به چقدر رسید؟ (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در میادین تره بار (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | توت فرنگی به بازار مشهد آمد چالش‌های افزایش حقوق و دستمزد در سال ۱۴۰۴ | نمایندگان کارگران و کارفرمایان چه می‌گویند؟ قیمت خرید و اجاره مسکن فراتر از توان مالی مستاجران است معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی هفته آینده پرداخت می‌شود | واریز حقوق بازنشسشتگان در روز‌های ۳۰ و ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ معامله ۱۲۰ کیلوگرم شمش طلا در اولین جلسه حراج مرکز مبادله ایران در سال ۱۴۰۴
سرخط خبرها

گرانی قیمت نان ضروری است

  • کد خبر: ۴۴۹۶۹
  • ۰۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۰
گرانی قیمت نان ضروری است
نانوایان مشهد افزایش قیمت نان را باتوجه ‌به افزایش هزینه‌های تمام‌شده، ضروری می‌دانند
ملیحه فلاح | شهرآرانیوز؛ انتشار صحبت‌های رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تهران درباره اعلام قیمت پیشنهادی اتحادیه نانوایان برای نرخ‌های جدید نان به سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در دو ماه گذشته، کافی بود تا احتمال افزایش قیمت نان، تیتر بسیاری از خبرگزاری‌ها در روز گذشته شود. البته گلایه‌های نانوایان درباره جور نبودن دخل‌وخرجشان، پیش از این بار‌ها مطرح شده بود. 
 
در این گزارش، رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد از درخواست بسیاری از آزادپز‌ها برای فروش پروانه خود به‌دلیل افزایش هزینه‌ها خبر داده بود، اما همان موقع علی غفوری‌مقدم، معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی، گفته بود که تصمیم جدیدی برای افزایش نرخ نان گرفته نشده است و طبق اعلام تهران، فعلا بنا نیست نرخ‌ها تغییر کند.
 
بعد از آن با وجود اینکه هیچ مجوزی برای افزایش قیمت نان داده نشده بود، برخی نانوایان اقدام به گرانی خودسرانه نان کردند که درپی آن، بازرسان اتاق اصناف مشهد با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتحادیه نانوایان مشهد و تعزیرات حکومتی به‌شکل ضربتی وارد عمل شدند تا در طرح تشدید بازرسی یک‌روزه، با نانوایی‌های متخلف برخورد کنند که ماجرای این طرح یک‌روزه را می‌توانید در گزارش «گرانی خودسرانه قیمت نان» بخوانید.


قیمت نان باید اصلاح شود

با وجود این کش‌وقوس‌ها مشخص است که نانوایان بر سر حرف خود ایستاده‌اند و با توجه به افزایش هزینه‌هایشان، درخواست افزایش قیمت نان را دارند. حالا مصطفی کشتگر، رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد، در این‌باره به ما می‌گوید: قیمت نان باید اصلاح شود؛ چون در این مدت نانوایان واقعا متضرر شده‌اند.

او تاکید می‌کند: سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان باید پاسخ‌گو باشد که چرا از سال گذشته با وجود افزایش قیمت در همه هزینه‌های تولید نان ازجمله دستمزد کارگران، مالیات، بیمه، خمیرمایه و کرایه حمل‌ونقل، هنوز فکری برای افزایش قیمت نان نشده است؟ رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد با بیان اینکه فقط قیمت آرد یارانه‌ای تغییر نکرده است، می‌افزاید: آرد فقط ۲۰ تا ۲۵ درصد هزینه‌های نانوایی را تشکیل می‌دهد، اما مابقی هزینه‌ها مثل بیمه، افزایش ۳۰ درصدی و خمیرمایه افزایش ۱۰۰ درصدی داشته است.

کشتگر از ارسال نامه‌ای به اتاق اصناف برای درخواست اصلاح نسبی قیمت نان خبر می‌دهد و می‌گوید: طبق مسیر قانونی، ما در اتحادیه نامه‌ای به اتاق اصناف زدیم که آن‌ها باید آن را به سازمان حمایت، ارسال کنند و سپس از اتحادیه آنالیز قیمت بخواهند. این آنالیز قیمتی همین حالا آماده است، اما با گذشت بیش از دو ماه از ارسال نامه، هنوز کسی آن را از ما درخواست نکرده است.

او با بیان اینکه قادر به اعلام قیمت تمام‌شده نان نیست، می‌گوید: به‌عنوان مثال قیمت نان سنگک نیمه‌یارانه‌ای حدود ۱۴۰۰ تومان است، اما درصد تفاوت قیمت تمام‌شده آن در سال جاری با نرخ مصوب، بیش از ۸۰ درصد است.

موضوع دیگری که روز گذشته درباره نان در رسانه‌ها مطرح شد، مربوط به ادعای نماینده مردم تبریز در مجلس درباره تاخیر در تحویل آرد به نانوایی‌ها و بروز مشکل برای این صنف بود. به گزارش فارس، احمدعلیرضا بیگی گفته بود که این اقدام، برنامه‌ریزی‌شده و با هدف وارد آوردن فشار بیشتر به مردم است.


آرد برای آزادپز‌ها گران است

وضعیت توزیع آرد در مشهد چگونه است؟ رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد در پاسخ به این سوال می‌گوید: واحد‌های نانوایی سهمیه آرد دولتی خود را از سامانه دریافت می‌کنند، اما این آرد کفاف پخت واحد‌های نیمه یارانه‌ای را نمی‌دهد، از این‌رو آن‌ها مجبور به تهیه آرد از بازار آزاد و کارخانه‌ها هستند.

او می‌افزاید: طبق گزارش‌های رسیده از نانوایان، قیمت آرد آزاد افزایش زیادی یافته است و کارخانه‌ها هم قیمت آرد خود را افزایش داده‌اند. اکنون هر کیسه آرد آزاد بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان یعنی حدود ۵۰ تا ۷۰ هزار تومان بیش از قیمت آرد سهمیه‌ای نانوایان، نیمه‌یارانه‌ای است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->