وزارت دادگستری: هزار زندانی افغانستانی به کشورشان بازگردانده می‌شوند رشد ۴۰ درصدی ارزش افغانی در برابر ریال ایران طی یک‌ سال گذشته علی‌اف در افتتاحیه اجلاس COP ۲۹: جمهوری آذربایجان حامی فعال چندجانبه‌گرایی است سازمان جهانی بهداشت از ثبت ۲۳ مورد جدید فلج اطفال در افغانستان خبرداد آخرین یهودی افغانستان به اسرائیل رفت بازیکنان اتباع خارجی میهمان فدراسیون فوتبال شدند ویدئو | روایتی از استرداد ۹۰۰ هزار تبعه غیرمجاز افغانستانی در ۱۰۰ روز از ایران محمدجعفر یاحقی: امروز در افغانستان، شاهد رقابت نابرابر زبان پشتو با زبان دری هستیم یک کارشناس اقتصادی: برای حل مشکل نیروی انسانی، بهتر است مهاجران افغانستانی را بیمه کنیم تیک‌آف زعفران افغانستان در بازارهای جهانی | صادرات بیش از ۶ برابر تولید رشد قیمت پول افغانی در بازار ایران سخنگوی وزارت کشور طالبان: افزایش کشت خشخاش در افغانستان دروغ است یادِ هرات در شبِ سردِ مشهد | از کتاب مرحوم «ناصر فرخاد» رونمایی شد وزارت خارجه طالبان: امید که فصل جدیدی در روابط کابل و واشنگتن گشوده شود مشاور وزیر کشور: آماده هستیم با استفاده از ظرفیت «شاد» دختران افغانستانی را آموزش بدهیم رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت آموزش و پرورش: خدماتی که به دانش‌آموزان اتباع داده می‌شود باید در همه کشور یکسان باشد مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی: ۹۰ درصد دانش‌آموزان اتباع خارجی استان در حاشیه شهر مشهد هستند خواسته طالبان از رئیس جمهور آینده آمریکا چیست؟ ترامپ یا هریس؟ کدام‌یک انتخاب طالبان است؟ «حیات کرانه» نمایشگاه‌ عکس‌های کودکانِ بی‌شناسنامه!
سرخط خبرها

۵۵۱ بیمار کرونایی از اتباع افغانستانی در خراسان رضوی ثبت شده است

  • کد خبر: ۴۵۴۱۴
  • ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۵
۵۵۱ بیمار کرونایی از اتباع افغانستانی در خراسان رضوی ثبت شده است
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌گوید که سه مرحله غربالگری از اتباع افغانستانی در مشهد انجام شده است و ۵۵۱ بیمار کرونایی از مهاجران افغانستانی در خراسان رضوی ثبت شده است.

به گزارش شهرآرانیوز - روند شناسایی و ثبت آمار‌های مبتلایان به کرونا، حرف‌وحدیث‌های فراوانی در بین تمام شهروندان و آحاد جامعه به‌دنبال داشته است. این حواشی دربین جامعه مهاجران پررنگ‌تر بوده است، تاجایی‌که اعلام شد ایران، آمار مهاجران مبتلا به کرونا را نمی‌خواهد اعلام کند یا اینکه معلوم نیست در جامعه مهاجران چه تعداد بر اثر تبعیض بین بیماران ایرانی و غیرایرانی از خدمات بستری و درمان محروم مانده‌اند.

 

با این حال برپایه این مبنای علمی که اگر قرار است یک بیماری ویروسی و همه‌گیر در جامعه‌ای کنترل شود، بدیهی است که هویت افراد ملاک نیست و کمک به رهایی همه جمعیت هر جغرافیایی ملاک اصلی است، بازهم حواشی از مواجهه بخش بهداشت و درمان با مهاجران به قوت خود باقی است.

شناسایی نشدن تمام بیماران کرونایی در یک جامعه به معنی تبعیض نیست

در همین زمینه آمار‌های مربوط به جامعه مهاجران افغانستانی ساکن در مشهد درباره غربالگری و ابتلای آن‌ها به کرونا را از مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد جویا می‌شویم.

 

«دکتر محمدجعفر صادقی» در گفت‌وگو با شهرآرا، می‌گوید: «پیشگیری و درمان برای حفظ سلامتی کل یک جامعه، ایرانی و غیرایرانی نمی‌شناسد و بخش درمان با همین اصل در ایام کرونا خدمت‌رسانی کرده است. در این مدت، سه مرحله غربالگری از اتباع افغانستانی در مشهد انجام شده است. در مرحله اول ۲۷۱ هزار و ۷۱۹ نفر و در مرحله دوم که بیشتر جامعه هدف با بیماری‌های زمینه‌ای نظیر دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی مدنظر بود، ۲۴ هزار و ۶۷۱ تبعه افغانستانی غربالگری شدند و در سومین مرحله غربالگری که هنوز به اتمام نرسیده است، تاکنون ۲۳ هزار و ۹۱۱ تبعه افغانستانی غربالگری ویژه کرونا شده‌اند.»

 

به‌گفته وی، در نتیجه این غربالگری‌ها از ۲ هزارو ۴ نفر که مشکوک به کرونا بودند و علائم داشتند، نمونه آزمایشگاهی گرفته‌ شد. در مجموع در این سه مرحله، تعداد بیماران کرونایی ثبت‌ شده اتباع افغانستانی به ۵۵۱ نفر رسید. وی درعین‌حال به آمار فوتی‌های ناشی از کرونا در بین مهاجران اشاره‌ای نکرد.

 

این مقام مسئول در دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه شناسایی نشدن تمام بیماران کرونایی در یک جامعه، به معنی تبعیض نیست، می‌گوید: تعداد زیادی از افراد مبتلا به ویروس کرونا به‌دلیل شرایط این بیماری، ناشناخته هستند. در تمام دنیا هم به همین شکل است و هیچ کشوری نمی‌تواند ادعا کند که تمام بیماران کرونایی خود را شناسایی کرده است. حال اینکه هویت و ملیت افراد چه باشد، ملاک علمی نیست و قطعا سلامت جامعه و کمک به جلوگیری از وضعیت تشدید بیماری است که برای بخش بهداشت و درمان اهمیت دارد.

تفاوت و تبعیضی قائل نشدیم

وی درباره این انتقاد که گفته می‌شود مراکز دولتی، بیماران مهاجر را به‌سختی برای بستری می‌پذیرند، اما با سایر بیماران به این صورت برخورد نمی‌کنند، توضیح می‌دهد: «توصیه ما به بیماران کرونایی خفیف، همواره قرنطینه خانگی بوده است و فقط بیمارانی که نیاز به بستری دارند، باید در بیمارستان‌ها درمان شوند. برخی، از این مسئله این‌طور تعبیر می‌کنند که چرا فلان مرکز، بیمار ما را بستری نمی‌کند، درصورتی‌که قرنطینه خانگی نسخه بهتری برای درمان بیماران سرپایی کروناست؛ لذا خدمات بهداشتی و درمانی مرتبط با بیماری کرونا در مشهد برای اتباع افغانستانی، بدون هیچ تفاوتی با سایر بیماران ارائه می‌شود.»

 

دکتر صادقی به بحث حاشیه‌نشینی بیشتر اتباع افغانستانی ساکن مشهد هم اشاره می‌کند و می‌افزاید: «از آنجایی‌که بیشتر اتباع افغانستانی مشهد، در مناطق حاشیه شهر ساکن هستند، تمرکز معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکی در طرح‌های غربالگری بیشتر بر حاشیه شهر بوده است و اتباع افغانستانی نیز درکنار سایر حاشیه‌نشینان از این خدمات بهره‌مند شده‌اند که خدمات غربالگری و نمونه‌گیری برای اتباع افغانستانی مشکوک به کرونا، کاملا رایگان بوده است.»

 

وی با تاکید بر اینکه در تمام مراکز درمانی، اتباع افغانستانی مانند سایر افراد می‌توانند از خدمات استفاده کنند، می‌گوید: «دو مرکز نیز به‌طور ویژه به اتباع خدمات می‌دهند. یکی مرکز خدمات جامع سلامت امیرالمومنین (ع) و دیگری پایگاه فضیلت از توابع مراکز بهداشت شهرستان مشهد. همچنین پایگاه تردد مرزی کمیساریا در تایباد و اردوگاه سفیدسنگ فریمان به‌صورت ثابت، خدمات مربوط به کرونا را برای اتباع افغانستانی انجام می‌دهند.»

 

صادقی تاکید کرد: «هیچ درمان قطعی برای کرونا وجود ندارد، فقط پیشگیری می‌تواند به سلامت همه ساکنان مشهد چه ایرانی و چه افغانستانی کمک کند، لذا از تمام اتباع می‌خواهیم که پایبند به دستورالعمل‌های بهداشتی باشند.»

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->