تعطیلی برخی مدارس به دلیل شیوع آنفلوآنزا «شایعه» است بسیاری از خدمات ضروری بیماران تحت پوشش «بیمه» نیست لغو سه پرواز رفت و برگشت فرودگاه کرمانشاه به دلیل شرایط نامساعد جوی مسیر (۲۴ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: ۳۶ هزار میلیارد تومان برای تأمین زیرساخت‌های افزایش ظرفیت پزشکی نیاز داریم گرانی دارو گریبان‌گیر بیماران تالاسمی ارتباط بین ویروس تبخال دهان و آلزایمر ارائه خدمات تخصصی به مادران باردار نیازمند مراقبت ویژه در بیمارستان امام‌رضا (ع) مشهد (۲۴ دی ۱۴۰۳) تأمین حدود ۳ هزار میلیون دلار برای واردات دارو امیرعلی اکبری: توله‌شیر را به یگان حفاظت محیط زیست تحویل می‌دهم تصادف مرگ بار در مشهد ماجرای رازآلود پرونده پدر گم شده را فاش کرد | باران پس از ۳۰ سال پدرش را پیدا کرد هزینه نوار تست قند خون به ماهی ۲ میلیون تومان می‌رسد | دوراهی سلامت و هزینه در مسیر درمان دیابتی‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳) | بارش باران در سطح استان از پنجشنبه پدر خوب و نمونه بودن با دانستن رازورمزهای نقش پدری | پدرانه‌های یک مرد خرده روایت‌هایی از فرازونشیب زندگی پدران مشهدی | پناهی به نام پدر آیا مدارس به دلیل برگزاری مراسم اعتکاف تعطیل خواهند شد؟ + پاسخ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد: مشارکت همگانی، در کاهش ضایعات مواد غذایی بسیار مؤثر است معاون وزیر آموزش و پرورش: شایعه تعطیلی مدارس به دلیل آنفلوآنزا صحت ندارد فرماندار مشهد: تأمین اعتبار پروژه‌های حوزه آب شهرستان نیازمند پیگیری ویژه است «علی»، پرطرفدارترین نام برای پسران در خراسان رضوی رئیس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در مشهد خبر داد: هدررفت بیش از ۳۰ درصد مواد غذایی در ایران اعلام آمادگی دانشگاه‌های ایرانی برای ایجاد شعبه در عراق اتلاف سالانه ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان | ضرر اقتصادی یک تریلیون دلاری و آسیب جدی به محیط زیست + فیلم وزیر آموزش و پرورش: توسعه عدالت با ظرفیت مردمی در شورا‌های آموزش و پرورش محقق می‌شود اعتراف هولناک مهاجمان چشم آبی در ماجرای قتل در بزگراه آسیایی مشهد | کالبدشکافی جنایت با تیغ قانون! + عکس ورود خطرناک دارو‌های قاچاق سقط جنین به بازار آزاد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از پنجشنبه (۲۷ دی ۱۴۰۳) افزایش بیماری‌های تنفسی با چاشنی آلودگی هوا مقابله با ویروس جدید تنفسی در خراسان رضوی کلید طلایی باروری؛ سبک زندگی سالم از نگاه طب سنتی سیر نزولی آنفلوانزا در کشور (۲۴ دی ۱۴۰۳) | رصد «HMPV» در ۱۵ نقطه کشور آلودگی آب شرب شهر سنگان خواف در خراسان رضوی رد شد
سرخط خبرها

چگونه شوری را به روش سنتی آماده کنیم؟

  • کد خبر: ۴۵۴۱۷
  • ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۱
چگونه شوری را به روش سنتی آماده کنیم؟
ترشی‌ها ساختار متنوعی دارند، اما بیشتر شوری‌ها را می‌توان براساس یک فرمول ثابت تهیه کرد.
امیر مقدم  | شهرآرانیوز؛ ما ایرانی‌ها عادت داریم حتما کنار هر غذایی از شوری و ترشی استفاده کنیم، چاشنی‌هایی که عطر و طعم خوشمزه شان واقعا اشتهاآور است و هرکدام هم مشتری‌های خاص خودش را دارد.
 
منظورمان این است که بعضی از غذا‌ها را فقط باید با ترشی و برخی را هم فقط با شوری خورد تا طعم واقعی شان را متوجه شد. ترشی‌ها ساختار متنوع تری دارند، اما بیشتر شوری‌ها را می‌توان براساس یک فرمول ثابت تهیه کرد، به ویژه این روز‌ها که از اسانس‌ها به جای هر نوع طعم دهنده طبیعی استفاده می‌شود. برای همین، در «مقرون به صرفه» امروز می‌خواهیم درباره شوری‌ها صحبت کنیم، اینکه چطور می‌توان آن‌ها را تهیه کرد و چقدر صرفه اقتصادی دارند.

چند نکته:

هرچه خیار شما قلمی و ریزتر باشد، خیارشور‌های تردتری خواهید داشت.
برای درست کردن غوره شور از غوره‌های درشت و بدون هسته استفاده کنید.
برای درست کردن لوبیاشور از لوبیاسبز‌هایی استفاده کنید که غلاف ترد و سبز روشنی دارند.

برای تهیه گوجه شور ازگوجه فرنگی‌های ترش و با اندازه متوسط استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه شوری

در بین شوری‌ها خیارشور بیش از بقیه طرف دار دارد، آن هم خیارشوری که همچنان طعم سنتی اش را حفظ کرده باشد، ولی شما می‌توانید باتوجه به ذائقه خانواده تان، هر شوری دیگری را هم به همان شکل بیندازید مانند لوبیاشور، غوره شور و گوجه شور. فقط اگر از سبزیجاتی مانند لوبیاسبز برای تهیه شوری استفاده می‌کنید، آن‌ها را قبل از انداختن حتما چند دقیقه بجوشانید تا قابلیت خوردن پیدا کنند.

روش تهیه سنتی خیارشور

خیار‌ها و سبزی‌ها را با آب سرد بشویید و بگذارید آبشان خوب گرفته شود تا کپک نزنند. در ظرفی آب، نمک و چند قاشق سرکه را جوش بیاورید و بگذارید خنک شود. درون ظرف شیشه‌ای نیمی از سبزیجات را بریزید و روی آن‌ها خیار‌ها را بچینید. سپس محلول آب نمک و سرکه را روی مواد بریزید تا سطح خیار‌ها کاملا پوشانده شود. باقی مانده سبزیجات و در انتها هم برگ‌های انگور را روی خیار‌ها بریزید. در ظرف را بعد ۲۴ ساعت که قدری از آب آن لبریز شد، محکم ببندید. طوری که هیچ هوایی رد و بدل نشود. سپس شیشه‌ها را در مکانی که نسبتا سرد باشد بگذارید تا خیارشور‌ها کم کم برسند.
 
استفاده از طعم دهنده‌های مختلف در تهیه شوریجات افزون بر اینکه طعم عالی و بی نظیری به شوری می‌دهد، طبیعت سرد صیفی جاتی مانند خیار و گوجه فرنگی را هم معتدل می‌کند. در ضمن، برای تهیه شوری‌هایی مانند لوبیاشور نیازی نیست تا این اندازه از طعم دهنده‌ها استفاده کنید یا در تهیه غوره شور دیگر نیازی به استفاده از سرکه و برگ انگور نیست، چون غوره، خودش، طعم ترشی دارد.
*نکته: زمانی که سبزی خوردن، آش، کوکو یا قورمه سبزی می‌خورید، ساقه سبزی‌های معطر مانند نعنا و شوید را دور نریزید. آن‌ها را بشویید و بگذارید خشک شوند. زمانی که می‌خواهید شوری درست کنید از این ساقه‌ها استفاده کنید.

تفاوت قیمت نوع خانگی با بازاری آن

اگر همچنان معتقدید به جای این همه زحمت و دردسر می‌توان راحت و با هزینه کمتر، از نوع بازاری و آماده این چاشنی‌ها استفاده کرد، بهتر است نگاهی به این تفاوت قیمت‌ها بیندازید. افزون بر آن، طعم نوع خانگی این شوری‌ها به هیچ وجه قابل مقایسه با نوع بازاری اش نیست.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->